Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Gólyalábasok és etióp lovasok az Emlékpontban

Hódmezővásárhely - Népművészeti tárgyak kiállítása, népi játékok, történelemverseny eredményhirdetése és játékos vetélkedők szerepelnek a Hódtálentum – Tehetséggondozás Hódmezővásárhelyen és kistérségében című projekt záró rendezvényének programjában, melyet kedden 14 órától rendeznek meg az Emlékpontban.
Idén is az Emlékpontban rendezték meg a vásárhelyi kistérség felső tagozatos diákjainak történelemversenyét, amely a a TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0021 számú, „Hódtálentum – Tehetséggondozás Hódmezővásárhelyen és kistérségében" című projekt részét képezte. A program zárónapján a közgyűjtemény előadótermében hirdetik ki a történelmi megmérettetés végső sorrendjét. A vetélkedőn kilencven tanuló vett részt, akik több fordulóban adtak számot történelmi ismereteikből.

A projektnap keretében az eredményhirdetésen túl számos érdekes programon vehetnek részt a diákok: az Emlékpont udvarán népi játékokkal, gólyalábazással, zsákban futással, botvívással várják az érdeklődő fiatalokat, míg az előadóteremben diákpályázat képeiből, valamint népművészeti eszközökből és tárgyakból nyílik kiállítás. A múlt megismerése iránt tehetséget mutató fiatalokat különböző érdekes feladványok megoldására ösztönzik a közgyűjtemény munkatársai: részt vehetnek „vakon tapogatózásban" vagy „etióp lovaglásban". Ezen feladatok játékos formában hozzák közelebb a diákok számára a közelmúlt tárgyi és hétköznapi világát, mint például Commodore számítógépet vagy a hétfői adásszünetet.

Olvasóink írták

 • 4. UtólagKapitány 2011. június 08. 08:34
  „Kisdiák persze, mert kötelező nekik menni, az önkormányzat támogatja. Bevétel zéró. Teljesen értelmetlen. Airwaves-nél a pont.”
 • 3. zoltanszabo 2011. június 07. 13:10
  „Csak jó az az Emlékpont ! Mennyi kisdiák volt most is kirendelve ! Ha nem ott--akkor hol rendezték volna meg ezt a nagyszerű műsort ?”
 • 2. airwaves 2011. június 07. 10:46
  „Ez egyszerűen hihetetlen!
  Mi baromságokra képesek, hogy ennek a sz@rnak a létjogosultságát fennen hirdessék?!
  Vakon letapogatják a hétfői adásszünetet!
  Bakker!”
 • 1. Norman_Bates 2011. június 07. 07:10
  „Na végre! Ezt az etióp lovast vártam már mióta. Rohanok az emlékpontba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz volt egy hódmezővásárhelyi üzemcsarnokban - galériával

Kigyulladt egy takarmány-előállító cég üzemcsarnoka hétfőre virradó éjszaka Vásárhelyen, személyi sérülés nem történt. Tovább olvasom