Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Gyakoribb a szemétszállítás

A mindszenti háztartásokban élők több mint fele alacsonyabb szemétdíjat fizet majd jövő áprilistól. Eddig kéthetente ürítették a 120 literes kukákat, jövőre viszont hetente viszik el a szemetet, s kisebb, azaz 60 literes tárolók is igényelhetők.
A mindszenti háztartásokban élők több mint fele alacsonyabb szemétdíjat fizet majd jövő áprilistól. Eddig kéthetente ürítették a 120 literes kukákat, jövőre viszont hetente viszik el a szemetet, s kisebb, azaz 60 literes tárolók is igényelhetők. Így az egyfős háztartásokban az évi 4007 forintos díj helyett 3588 forintot kell fizetni, két lakó a 9269 forint helyett 7176 forinttal számolhat. A három és ennél több fős háztartásokban viszont a hetente ürített 120 literes kukáért 10 ezer 674 forint helyett 14 ezer 352 forintot számláznak. Egyedi elbírálás még elképzelhető.

A januártól tervezett szelektívhulladék-gyűjtés bevezetésével viszont ezek a családok is spórolhatnak, ha kisebb kukát igényelnek, s szétválogatva elviszik a szemetet a város hét pontján kialakítandó szelektív gyűjtőhelyre. A 70 év felettieknek pedig az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. 20 százalék kedvezményt biztosít a szemétszállítási díjból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totálkárosra tört egy autó Vásárhelyen

Szabálytalanság miatt történt jelentős anyagi kárral járó, a forgalmat közel háromnegyed órára… Tovább olvasom