Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Gyakran kopogtatnak a mindszenti őrsön

Mindszent - A mindszenti rendőrőrs a Dózsa-telepről a központba költözött, a tapasztalatok szerint így jobban megtalálják az emberek az egyenruhásokat.
A mindszenti rendőrőrs a Dózsa-telepről a központba költözött, a tapasztalatok szerint így jobban megtalálják az emberek az egyenruhásokat.

– Szinte a város széléről költöztünk két hónapja a központba – mutatta Mindszent térképén Jónás Imre rendőr őrnagy, őrsparancsnok, aki 2006-tól tölti be ezt a pozíciót. – Ezen a helyen jobban megtalálnak bennünket az emberek, a beidézetteken kívül naponta ketten, hárman jönnek.

Kiri Róbert törzszászlós, körzeti megbízott és Jónás Imre őrnagy, őrsparancsnok a kmb-s irodában. Fotó: Imre Péter
Kiri Róbert törzszászlós, körzeti megbízott és Jónás Imre őrnagy, őrsparancsnok a kmb-s irodában. Fotó: Imre Péter

Az őrs 10 fős, ebből egyszerre ketten, legfeljebb hárman teljesítenek szolgálatot. Mindszent 2003-ban megkapta a Biztonságos Település címet a belügyminisztertől. Ezt sikerült megőrizni, hiszen emberölést 2005-ben jegyeztek fel utoljára, míg halálos baleset 2007-ben történt. Az alföldi kisvárosban is a vagyon elleni bűncselekmények a leggyakoribbak. 2010-ben 409 eset vált ismertté, ebből 314 volt vagyon elleni, míg tavaly ezek a számok 175-re és 68-ra csökkentek.

– A nagy hidegben fokozottan figyeltünk az egyedül élő idősekre, a tanyákon lakókra és az italboltok, kocsmák környékére – közölte Jónás Imre. – Előfordult, hogy egy delikvenssel egy napon kétszer futottunk össze: átfázva, dideregve, csuromvizes ruhában, kerékpárja mellett a hóban fekve, ittasan találtunk rá; először délután 1 órakor, majd este 10-kor; először hazavittük, másodszor a szentesi SBO-ra szállította a mentő. Valószínűleg mindkétszer megmentettük az életét.

Olvasóink írták

 • 7. mókus51 2012. március 09. 00:02
  „4.Én 2.:Lapozni lassan kellene mert,a Holló igazat ír!Ha pedig valami is sérelmes az írásában,akkor költözz ki hozzájuk lakni ,és pillanatok alatt meg tudod az igazat,és az ingatlanod értéke is felére csökken!Van elég eladó ház a telepen ,csak gyere.”
 • 6. Holló 2012. március 06. 11:53
  „Nos a bejelentésről igazad van egyébként nem azt mondtam, hogy ők keressék meg!! A kóbor dögöket csak jeleztem a sintér munkája némi követelni valót hagy maga után és ezzel azt jeleztem volna, hogy a rendőrök se sokkal sűrűbben járnak a telepen! Emlékszem volt egy direkt számuk még régebben amin lehetett őket hívni az vajon, megvan e még mert a sok ide oda kapcsolgatás közben az információ lassul és el is veszik szerény véleményem szerint és az idő is a szabálytalankodónak kedvez minél később érnek ki annál nagyobb az esély arra, hogy elmegy onnét és akkor sehol semmi.”
 • 5. mivan? 2012. március 06. 08:33
  „Mindent nem várhatsz el egy rendőrtől, nehogy már Ők kergessék a kóbor macskákat meg kutyákat. A lopásokról viszont igazad van, meg a rendszám nélküli autósokról. Be kell jelenteni ha ilyet látsz.”
 • 4. Én2 2012. március 04. 09:06
  „LAPOZNI KELLENE MÁR!!”
 • 3. Holló 2012. március 03. 14:02
  „Nos nem azért de a nem hiába született nép fia minap is rendszán nélkül jogsi nélkül rodeózott és ez minden napos de van köztük olyan aki nem tud írni olvasni mégis van 8 általánosról bizonyítványa ez is elgondolkodtató, szerintem és jogosítvánnyal is rendelkezik szerintem ez is egy pár BTK paragrafus sértő dolog. De lehetne még folytatni a kerékpár lopástól a termény és termés lopásig amit eme nép fiai és lányai elkövetnek a telepen de mint írtam az csak egy sár fészek szó se essen róla!

  De sok vagány hontalan macskáról és kutyáról se amik falkában járnak de senkit aki illetékes nem zavar! De mondom lehetne itt miről mesélni és meséltek is már páran itt is és lakosságin is de mint falra hányt borsó!”
 • 2. booo 2012. március 02. 20:19
  „"2010-ben 409 eset vált ismertté..." - Hány ügyből?
  Szerintem pont a telepi rész kellene jobban járniuk, az "öregfalu" sokkal nyugodtabb környék. Mindenki tudja miért.”
 • 1. Holló 2012. március 02. 10:09
  „Ott igen de a Dózsa telepen meg nem de mindegy is szerintem hiszen a település a Dózsa telepet csak sár fészeknek tekinti! Eddig se nagyon járt erre rendőrse sintérse na ezután még kevesebbet fognak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 millió forint és strandbelépő a rendőröknek

2337 bűncselekmény történt tavaly Vásárhelyen. 15 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben. Tovább olvasom