Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Gyerekek fazonírozták a bocikat

Hódmezővásárhely - A Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában tartották a show-nyíró tábort, ahol a gyerekek nagy lelkesen vették kezelésbe a teheneket.
– Ne simogasd! Bátrabban húzd a kefét! – osztották a gyerekeknek a tanácsokat a tapasztaltabbak a minap a show-nyíró táborban, a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában. Nem mindenkit kellett biztatni, a többség magabiztosan nyírta az üszők szőrét, majd szőrszárítás következett, és lakkal igazítás.

– Otthon is tudok gyakorolni, mert szarvasmarhákat tartunk – jegyezte meg némi sziesztázás közben Innerhofer Patrik. – Karácsonyra saját nyírógépet kaptam – folytatta büszkén a 13 éves, jászteleki fiú. A táborban az üszők etetésével, itatásával, fürdetésével indul a nap. A szárítás után jön a nyírás.

Innerhofer Patrik munka közben. A szerző felvétele
Innerhofer Patrik munka közben. A szerző felvétele

– A hátától kezdjük, majd a fej és a láb következik. A hátvonal kialakításánál kerül elő a fésű, a hajszárító, a hajlakk. Mindez többórás munka, persze a profiknak kevesebb – avatott be Csája szépítésébe Patrik.

A hátától kezdjük, majd a fej és a láb következik. A hátvonal kialakításánál kerül elő a fésű, a hajszárító, a hajlakk. A szerző felvétele
˝A hátától kezdjük, majd a fej és a láb következik. A hátvonal kialakításánál kerül elő a fésű, a hajszárító, a hajlakk˝.
A szerző felvétele

Az ország különböző részeiről érkeztek a táborba a fiatalok. A többségük már tavaly is kipróbálhatta magát Vásárhelyen, ahol az idén úgymond a haladók (10) gyarapították a show-nyírási technikát, gyakorolták az üszők felvezetését. Nyugat-Európában nagy hagyománya van az ilyen táboroknak – mondta Kőrösi Zsolt, a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesületének tenyésztésvezetője, vezető küllemi bíráló. – Nálunk még gyerekcipőben jár, de jó úton halad az utánpótlás-nevelés. 2016-ban Franciaországban, az ifjú felvezetők versenyén már a mostani táborozók közül is ott lehet egy-egy gyerek – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 évesek törtek be a diszkóba - energiaitalt, sört, chipset emeltek el

Egy zsáknyi italt, nassolnivalót és még egy mobilt is elloptak helyi fiatalok egy mindszenti… Tovább olvasom