Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Gyermekcsoport indult az Árendás Néptáncegyüttesben

Gyermektánccsoportot indított a Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület. Az Árendás Néptáncegyüttes utánpótlás csapatában népi játékokkal és a hagyományos magyar táncok alaplépéseivel ismerkedhetnek meg a fiatalok.
Szeptembertől gyerekeket is várnak a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttesbe. A gyermektánccsoportot indító Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület célja, hogy a legkisebbekkel is megismertesse a magyar tánckultúrát, a régió népművészetét, valamint a faluvilág zenés népi játékait. A jelenleg 10 fős gyereksereggel az Árendás felnőtt tagjait is több éve oktató Bagi Ferenc néptáncpedagógus foglalkozik.

-
Elkezdődtek a próbák az az Árendás Néptáncegyüttes gyermekcsoportjában. Fotó: Frankó Máté
Még csak most kezdődtek a próbák, így látványos eredményekről, egyelőre nem tudok beszámolni, de ha minden jól megy, novemberre összeáll egy kis produkció. A tervek szerint ugyanis a gyerekcsoport is részt vesz majd, november 24-én a hagyományos őszi gálaműsorunkon a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. - árulta el Bereczki Róbert, az egyesület elnöke. Azt is elmondta, a csoportba folyamatosan lehet jelentkezni. Elsősorban 6-12 év közötti kisiskolásokat várnak. - Nem árulunk zsákbamacskát. A foglalkozásokat bárki megtekintheti. A gyerekek szerda este 5 és 6 óra között, illetve csütörtökön, 4 és 5 óra között próbálnak, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.

Az egyesület elnökétől azt is megtudtuk, egy szenior tánccsoport alapítását is tervezik, ahová, a néptáncok iránt érdeklődő, mozogni vágyó idősebbeket várnak. Jelentkezni, mind a gyerekcsoportba, mind az alakuló, felnőtt, kezdő csoportba a Lányi Lajos Közhasznú Népművészeti Egyesület honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön kit jelölne Bessenyei-díjra? Várjuk ötleteit!

November 1-ig jelölhet a vásárhelyi Bessenyei-díjra. Mi is várjuk ötleteit! Tovább olvasom