Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Gyermekéletet menthet a kártya

Hódmezővásárhely - Az Egészséges Vásárhely programban Dr. Card egészségkártyát kap Hódmezővásárhelyen 8805 óvodás, általános és középiskolás, valamint 2379 önkormányzati intézménynél és gazdasági társaságnál dolgozó lakos.
Az első 40-et a Varga Tamás Általános Iskolában tartott tegnapi sajtótájékoztatót követően osztották ki a 4. osztályosoknak, napokon belül minden érintett átveheti a kártyát.

Kószó Péter alpolgármester elmondta: a tulajdonosa minden fontosabb, egészséggel kapcsolatos adatait tartalmazó kártya szervesen illeszkedik az EVP profiljába, s arra kérte a szülőket, ha valamelyik adatban bizonytalanok (például vércsoport, gyógyszerallergia), kérjenek segítséget házi gyermekorvosuktól. A pontos adatok baleset, rosszullét esetén életet menthetnek. Az angol és magyar nyelvű Dr. Cardot ezért ajánlatos mindig magunknál tartani.

A vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola negyedikesei nézegetik egészségkártyájukat. Fotó: Korom András
A vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola negyedikesei nézegetik egészségkártyájukat.
Fotó: Korom András

Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója kiemelte: a sürgősségi betegellátásban az orvosoknak a gyors, hatékony beavatkozás miatt fontosak az információk, és elkerülhetők a párhozamosan végzett, ismételt vizsgálatok. Magyar Attila ötletgazda, a Dr. Card Kft. ügyvezetője hozzátette: a kártya nemcsak akkor segít, ha baj van: egészséghez kötődő szolgáltatásnál (patikában, uszodában) kedvezményre is jogosít. A Dr. Card egészségkártyát a vásárhelyi önkormányzat kedvezménnyel vásárolhatta meg. 375 forintért bárki megveheti, és csatlakozhat a fővárosi székhelyű cég rendszeréhez.

Olvasóink írták

  • 1. portis 2011. december 20. 12:26
    „Darabja 375 HUF, 11184 darabbal számolva, alig több mint 4 milla.
    A hülyének is megéri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincsi 62 évesen is rendszeresen sportol

Hódmezővásárhely - A 62 éves, vásárhelyi Miklós Lőrincné idén nyáron még játszott a balatonlellei… Tovább olvasom