Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Gyermeknapon adják át a művészek játszóterét Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Elkezdték a Tiszta Szívvel Egyesület által megálmodott Damjanich utcai művészek játszóterének munkálatait Vásárhelyen. A régi játékokat eltávolították, következhet a tereprendezés és sövénytelepítés.
A vásárhelyi Damjanich utcában épül formatervezett játékokból, 10 millió forintból a művészek játszótere. – Elkezdődtek a munkálatok, a régi játékokat eltávolították – újságolta Lázárné Megyeri Zita, a játszótér felújítását kezdeményező Tiszta Szívvel Egyesület alapító tagja, a kuratórium elnöke. – Ezt a város, az önkormányzat végezte el. Óriási a társadalmi összefogás, a tenni vágyás, nagyon sokan segítenek.

A tereprendezési munkákat Zsarkó Imre végzi el, míg az összes, a területen lévő régi fa, cserje, elkorhadt farönk elszállítását Bíró Gergely vállalta magára, Hajdú József festéket, két helyi vállalkozó, Kincses Pál és Maczelka Tibor fejenként egy-másfél köbméter faanyagot, fenyőt ajánlott fel, ebből lesznek a padok és asztalok. Utóbbiak legyártását a Kalmár Zsigmond Ipari Szakközépiskola és Szakiskola vállalta.

Eltűntek a régi játékok, kezdődhet a tereprendezés. Fotó: Tésik Attila
Eltűntek a régi játékok, kezdődhet a tereprendezés.
Fotó: Tésik Attila

– Jó érzés látni, hogy ilyen sokan magukénak érzik a játszóteret, minden segítség jól jön – mondta Lázárné Megyeri Zita, aki még azt is elárulta: az egyesület legközelebbi jótékony célú rendezvénye a Jamaicai trombitás című zenés est lesz Voith Ágival és Bodrogi Gyulával a főszerepben április 26-án este 7 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Örökbe fogadott játszótér

A Varga Tamás Általános Iskola „örökbe fogadta" a tervek szerint gyermeknapra, május 25-ére elkészülő művészek játszóterét, ami azt jelenti, hogy rendszeresen kijárnak majd a gyerekek szemetet szedni, tisztán tartani a területet. Ebben a Tarjáni Olvasókör is segít nekik. Zöldfelület megújítására 540 ezer forintot nyert a Mol és az Ökotárs Alapítvány pályázatán a Tiszta Szívvel Egyesület, ebből kerítésként funkcionáló sövényt telepítenek a játszótér köré. Az 560 tő somot április 18-án délután 3 órakor – eső esetén április 20-án – ültetik el, ebben bárki részt vehet.

Olvasóink írták

 • 3. mz 2008. április 11. 15:27
  „Nem lehetne egyszer örülni is valaminek? Miért kell azonnal lopással vádolni?Te így szoktad azért vagy ilyen biztos benne?”
 • 2. skorpio23 2008. április 11. 07:25
  „A játszótéri darabok nagyon drágák, a telepítésük a játékeszköz árának minimum 10%-ába kerül, + a játék alatti ütéscsillapító.”
 • 1. skorpio21 2008. április 11. 05:47
  „Ennyi önzetlen segítőkész ember munkája,adománya és mégis 10 M. ft.-ba kerül a játszótér?
  Ki nyerészkedik ezen is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges Vásárhely

Hódmezővásárhely - Szombaton, a Kossuth téri női szűrőnappal startol az országban egyedülálló… Tovább olvasom