Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Gyorshajtás okozta tavaly a vásárhelyi tragédiát

Hódmezővásárhely - A rendőrség adatai szerint nem műszaki hiba, és nem is a versenyzés okozta azt a szörnyű balesetet, amelyben két fiatal halt meg tavaly októberben Vásárhely főterén. A nyomozás szerint a sofőr túl gyorsan hajtott.
Nem műszaki hiba – ahogy azt a család feltételezte –, hanem a gyorshajtás okozta a tavaly október 23-án Vásárhelyen történt szörnyű autóbalesetet – állapította meg a rendőrségi nyomozás. A tragédiában egy 20 éves fiatalember és egy 18 esztendős lány vesztette életét.

Megírtuk: a helyi fiatalok Szentes felől jöttek, és a 45-ös főút belterületi szakaszán a megengedett sebesség többszörösével haladtak Fordjukkal, amikor a Kossuth térnél az előttük haladó jármű előzésébe kezdtek. A sofőr azonban elveszítette uralmát az autó felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A kocsi az útpadkán átvágódva felborult, majd többméteres magasságban a református ótemplomnál álló villanyoszlopnak csapódott, és kettészakadt. Az autó eleje a templom előtti virágágyásban landolt, míg a másik fele fennakadt az oszlopon. Az alkatrészek 100 méteres körzetben szóródtak szét. Az Oldalkosár utcából a baleset pillanatában egy autó kanyarodott ki a Kossuth tér irányába. A benne utazó két férfi élete az azonnal a helyszínre érkező rendőrök szerint csupán 4 másodpercen múlott.

Az autóból gyakorlatilag semmi nem maradt. Fotó: Tésik Attila
Az autóból gyakorlatilag semmi nem maradt.
Fotó: Tésik Attila

Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: az ügyben halálos baleset gondatlan okozásának gyanújával indított nyomozást a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság. Ezt azonban – a büntetőeljárásról szóló törvényben foglaltak alapján – az elkövető halála miatt idén februárban megszüntette. A szakértői vélemények ugyanis kizárták a műszaki hiba lehetőségét.

A baleset után úgy értesültünk, hogy a tragédia hátterében autóversenyzés állhat, amely a Ford és az előtte haladó kék Volkswagen Passat vezetője között zajlott. A Passatot  az elhunyt fiatalember unokatestvére vezette, az ő barátnője volt a másik áldozat. Ezzel kapcsolatban azonban a rendőrség semmilyen adatra nem bukkant.

A család egyik közeli barátjától megtudtuk: a sofőr unokatestvérét nagyon megviselte a közel egy éve történt baleset, amelyen máig nem tudta túltenni magát. A tragédiáról nem beszél, de elképzelni sem tudja, hogy azon a végzetes éjszakán miért taposott úgy a gázpedálra karosszéria-lakatos végzettségű rokona.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. rkj 2010. július 15. 12:46
  „csak azt felejtették el bele írni,hogy a passatos is meg a fordos is kábitószer hatása alatt áltak.egész délutánjuk a kábszer szórakozásával telt......”
 • 35. villango 2009. október 24. 23:36
  „Sajnálatos ami történt de egy valami nem fér a fejembe hogy annak a szegény lánynak a családját senki sem sajnálja?Az a fiatal lány ezek szerint ártatlanul halt meg!!Számomra igen különös hogy a lány családjátol senki nem kérdezte meg hogy ők mit is érezhettek akkor és most így egy év elteltével”
 • 34. Renchy 2009. szeptember 23. 21:38
  „Sajnálatos az ami történt, de soha nem fogom megérteni ezt a "minden és mindenki hibás, csak a sofőr nem" típusú hozzáállást. Talán pisztolyt nyomott valaki a tarkójához hogy nyomja a gázt?-Nem! Még az a szerencse, hogy mindez éjjel történt és az utason kívül nem követelte más ártatlan ember életét ez a baleset.”
 • 33. Filctoll 2009. szeptember 22. 20:26
  „Nem versenyzés volt hanem CSAK gyorshajtás. Érdekes!!! A cikkből nekem nem az jött le, tekintettel az "...Ford és az előtte haladó kék Volkswagen Passat vezetője között zajlott." Akkor a Passat mennyivel mehetett? Nem értem én ezt az egészet, még tényleg a DÉMÁSZ lesz a hunyó hogy felakadtak az oszlopra a gyorshajtók!
  Megmondom öszintén, sajnálom őket, akármennyire is hibásak voltak de sajnálom hogy igy végződött.
  Ha a másik oldalról nézzük a dolgot, keletkezett rengeteg kár, vajon ki fogja azt kifizetni? A károkozó már biztos nem. Személy szerint én csak azért itélem el a tettüket mert mást is veszélybe sodorhattak volna a féktelen száguldozással.
  Megjegyzem jó lett volna ha a vizsgálat eredményét tényszerűbben teszi a sajtó közzé. Pölö hogy ugyan mennyivel ment a vizsgálat szerint a nem versenyző de gyorshajtó? A korábbi cikkek 140Km/h -ról szóltak. A sünök mennyit állapítottak meg? Na, ez hiányzik a teljes képalkotáshoz!!!!!!!”
 • 32. cuccos 2009. szeptember 22. 15:50
  „Tőőőőcssed néki:)))) vásárhelyen nincs már trafi - tönkrement-, a szegedi úton is lehet száguldozni:) Nekem és az ott rendesen közlekedőknek naponta nem 4, hanem 1 másodpercen múlik az életünk:(((( Zsaru meg sehol!!”
 • 31. Norman_Bates 2009. szeptember 20. 16:41
  „30. hozzászólás singsing 2009.09.20. 11:09
  "Én má teljesen elfelejtettem ezt az egész cigó szindrómát...."
  Más is, szerintem a cikkíró is, csak pár témával odébb van a
  "Szinte naponta elkötnek egy biciklit Vásárhelyen" című iromány és arről asszociált, szóval így juthatott az eszébe, megjegyzem joggal :)”
 • 30. singsing 2009. szeptember 20. 11:09
  „Jónagyot!!!!!
  Há még mindig itt tartunk??? Én má teljesen elfelejtettem ezt az egész cigó szindrómát....
  Szeretett testvéreink,akiket az atya,és a szentlélek magához szólított (kegyesen!) újra hírbe hozták....
  Hiányolom a megemlékezést a Démász vezetőségétől,mert ugye Ők hibáztak,de nagyot!
  Az a fránya villanyoszlop a hibás!!!!!!!!!!! IGEN!!!!!!!!! És a Ford Magyarország képviselőjét,akik miatt ez a szerencsétlenség megtörtént!!!!!!!!! Követelem,hogy Hódmezővásárhely Önkormányzata,vizsgálja ki a család anyagi helyzetét,és továbbiakban szavazzák meg a következő közgyűlésen,hogy több milliós segélyt havi rendszerességgel állapítsanak meg az elhunytak családja részére!”
 • 29. dzsoli 2009. szeptember 19. 13:35
  „Már mindent leírtatok előttem én mit írjak?
  Szegények.....á ez hülyeség inkább nem írok semmit.”
 • 28. Maci1 2009. szeptember 18. 22:08
  „moderálva”
 • 27. 4Angel 2009. szeptember 18. 18:28
  „Üdvözlök mindenkit

  Szerencse,hogy más nem halt meg.”
 • 26. Norman_Bates 2009. szeptember 18. 18:13
  „moderálva”
 • 25. Norman_Bates 2009. szeptember 18. 18:08
  „2. hozzászólás bata88 2009.09.18. 10:05
  "ha valaki elég tökös meg szerencséje van akkor nem sokat ér a kis Ford"
  itt nem erről van szó, elkaphatnák, ha akarnák, de ki van adva parancsba , hogy nem zaklathatják a rendőrök a tetveseket!
  Amúgy nem értem miért nincs még mindig fönt az a kurva videó, amit felvett a galéria kamerája, letelt az egy év, mostmár közkincsé tehetnék, hagy szórakozzunk 1 jót!”
 • 24. newdog 2009. szeptember 18. 16:42
  „21!

  Amíg el nem szakad az a feszes húr... Látod! Önjelölt Chemotoxok már akadtak. Szerintem előbb utóbb lesznek követőik, s abból nagy bajok lesznek, nagyon nagy bajok. Csak igazam ne legyen... !!!”
 • 23. maug 2009. szeptember 18. 16:11
  „Azért taposta a gázt, mert biztosan így szokta meg! 1000 * már megúszta, csak éppen most nem volt szerencséje. A sorsot lehet kísérteni (egy ideig). Szerencsére külső VÉTLEN járókelő nem sérült meg.
  Az unokatestvér meg gondolkozzon csak, hátha eszébe jut valami. Ha meg nem akkor hallgasson örökre!

  A rokonság meg barátkozzon a gondolattal, hogy nem műszaki hiba, hanem a kis "Testvír" vezetni nemtudomsága, meg kivagyisága ilyen következményekkel járhat. Tipikus a hozzáállásuk : mindenki hibás csak a szegény rokon nem!!!!!!!!”
 • 22. fip 2009. szeptember 18. 12:46
  „moderálva off”
 • 21. fip 2009. szeptember 18. 12:45
  „A kék passat mostanában nem száguldozik az utakon....
  Pár bő egy hónapja láttam őket a tescoparkolóban a bicikliúton állva...
  MIKOR LESZ EBBEN A KURVA ORSZÁGBAN REND?”
 • 20. nyugdíjas 2009. szeptember 18. 12:23
  „A cikk szerint, a versenyzés és a gyorshajtás nincs egymással okozati összefüggésben...”
 • 19. Trandafir 2009. szeptember 18. 12:04
  „2napja az Interspar parkolójában autókázott egy kiscigány olyan 10 éves forma lehetett.Mellette ült egy nagyobb ....Milyen jókat röhögtek.
  Van utánpótlás:D”
 • 18. Mike3 2009. szeptember 18. 11:41
  „17: fiatalság, parabolikus pályán repülés”
 • 17. papsajt 2009. szeptember 18. 11:31
  „Közveszélyesek voltak,származástól függetlenül.
  Fiatalság-bolondság.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több edző és vízfelület kellene

Csak a Hód-Úszó SE 150 fiatal úszásoktatásával, versenyeztetésével foglalkozik Vásárhelyen. Tovább olvasom