Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Gyújtogattak Baloghné háza előtt

Autógumikat gyújtottak meg vasárnap éjjel ismeretlenek Balogh Jánosné mártélyi polgármester, független országgyűlési képviselőjelölt háza mellett. A gyorsan oda érkező helyi önkéntes tűzoltóknak köszönhetően nem történt nagyobb baj.
Balogh Jánosné a gyújtogatás nyomait mutatja háza kerítésénél Fotó: Tésik Attila
Vasárnap éjjel ismeretlenek gyújtogattak Balogh Jánosné mártélyi polgármester házánál. Az Alkotmány utca elején lévő épület kerítése mellé két gumiabroncsot tettek, amelybe üzemanyaggal átitatott textilpelenkákat, valamint több petárdát gyömöszöltek. Ezt követően a kerítés tövét pár méter hosszan fel is locsolták a gyúlékony anyaggal, majd az egészet meggyújtották.

– Hatalmas durranásra lettem figyelmes. Az ablakból láttam, hogy lángok csapnak fel a polgármester asszony kerítése mellett. Pizsamában az utcára rohantam, hogy segítsek – emlékezett vissza a történtekre Ferencziné Török Andrea, aki a település vezetőjének szemközti szomszédja. Az asszony azonnal szólt a férjének, Ferenczi Lászlónak, aki a község körzeti megbízottja. A férfi vödörszám vitte a vizet, hogy megfékezze a lángokat, de nem járt sikerrel.

Balogh Jánosné és lánya, a 24 esztendős Diána is részt vett az oltásban. A tüzet végül a helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg. A kerítés fémből van, így nem gyulladt meg, s a lángok nem terjedtek át a lakóépületre.

– A vásárhelyi tűzoltók megállapították, hogy szándékos gyújtogatás
Korábbi fenyegetés

Balogh Jánosnét korábban is megfenyegették. Tavaly ősszel kapott egy levelet, amelyben közölték vele, ha nem állítja le a mártélyi csatornázást, akkor irodájára kézigránátot dobnak, házát lakhatatlanná teszik, valamint ellene való tüntetésekre biztatják a mártélyiakat. A helyesírási hibáktól hemzsegő levelet az „Igazság Ügyi Bizottság" nevében írták. A megfenyegetett polgármester feljelentést tett a rendőrségen. Elfogultság miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság elé került az ügy. A nyomozás jelenleg is tart.  
történt. A rendőrkapitányság munkatársai pedig nyomokat kerestek a környéken – árulta el a polgármester. – Ilyen lenne a XXI. századi demokrácia, hogy fenyegetéssel próbálnak meg valakit eltántorítani a kitűzött céljától? Igaz, hogy nagyon megijedtem, de ennek ellenére nem hátrálok meg, indulni fogok az országgyűlési képviselőségért. A gyújtogatókat pedig feljelentem a rendőrségen.

Dezső József vásárhelyi rendőrkapitány azt ígérte Baloghnénak, hogy esténként fokozottan figyelik a házát. Már hétfő hajnali háromkor két járőr posztolt az utcán.

A gyújtogatás következtében anyagi kár nem keletkezett. A vásárhelyi rendőrkapitányság garázdaság alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen szakértő bevonásával indított büntetőeljárást.

Lázár közleménye

Lázár János vásárhelyi polgármester, a térség országgyűlési képviselője a következő közleményt küldte el szerkesztőségünkbe: „Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy Balogh Jánosnénak, Mártély polgármester asszonyának a háza előtti területen ismeretlen elkövetők árpilis 3-án éjjel szándékosan gyújtogattak. Mint a térség országgyűlési képviselője minden fenyegetést és erőszakos cselekményt elítélek, akár a választásokkal, akár a rendőrség és az Állami Számvevőszék által vizsgált mártélyi csatornázással van összefüggésben. A családomat ért számos fenyegetés és provokáció tapasztalatából is merítve a legmélyebb együttérzésemet fejezem ki Balogh Jánosnénak és hozzátartozóinak. Arra kérem Mártély minden polgárát, hogy őrizze meg nyugalmát." 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kupa Mihály szerint nagy baj a megosztottság

Véget kell vetni a megosztottságnak, csak egy nemzet van, s a legfontosabb a közös érdek tisztelete… Tovább olvasom