Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Gyűlik a szemét a bezárt telepen

Nemhogy háztartási szemetet, de építési törmeléket és zöldhulladékot sem lehetne kihordani a mindszenti Miási útra. Évekkel ezelőtt ugyanis bezárták a telepet, ám ez egyeseket egyáltalán nem zavar, s továbbra is oda viszik a fölösleges hulladékot. A megoldás a rekultiváció lenne, viszont ehhez pénz kellene.
A szeméthegyek illegálisan kerülnek a Miási útra Mindszenten. Fotó: Tésik Attila
Szerteszét heverő flakonok, kiszolgált kerek ülőalkalmatosság árválkodik az építési, kertészeti, háztartási hulladékhalmok szomszédságában a mindszenti Miási úton. Egyesek szerint nem csupán elcsúfítja a környezetet, a rágcsálók bázisává is vált, s a patkányok igencsak elszaporodtak a környéken a hulladékhalmok miatt.

– Háztartási szemetet egyáltalán nem lehetne kihordani a Miási útra – osztotta meg információit a környékbeli utcában élő Imre, aki arra kért, hogy vezetéknevét ne írjuk le. – Főként azóta szaporodott el az illegális szemétlerakás, amióta kisebb méretű kukákat kérhetnek az ingatlantulajdonosok. Persze így kevesebbe kerül a szemétszállítás költsége, viszont nem elegendő a hulladéktároló nagysága, a fölösleget pedig a Miási útra hordják ki – méltatlankodott a panaszos.

A férfi nem érti, hogy az önkormányzat miként engedheti meg ezt, ezért a polgármesteri hivatalban is járt, ahol azt mondták neki: ha gyűjt aláírásokat a környék lakóitól, akkor kezdhetnek valamit az üggyel. Imre szerint ez eléggé sajátos ügyintézési forma lenne. A panaszos egyébként nem egyszer azt tapasztalta, hogy valaki vagy valakik időközönként meggyújtják a szemetet, ami napokig füstöl. Ilyenkor pedig nem lehet az otthonokban ablakot nyitni, no és az udvaron szárítani a ruhákat.

– Nemhogy háztartási szemetet, de építési törmeléket és zöldhulladékot sem lehetne kivinni a Miási útra, miután a telepet évekkel ezelőtt bezárták – hangsúlyozta Zsótér István mindszenti polgármester. Nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen tetten érni az illegális szemetelőket – tette hozzá. Arra kéri a helybelieket, hogy ha látják, ki hordja oda a szemetet, azonnal értesítsék a polgármesteri hivatalt. Így talán be lehet azonosítani az elkövetőket.

Annyi biztos, hogy az önkormányzat munkatársai nem égetik el a szemetet, hanem időről időre beszántják. Persze az igazi megoldás a telep rekultivációja lenne, ám ezt a kisváros önállóan nem tudja megoldani, ezért a regionális társulás segítségével próbálnak pályázati forrást találni a probléma megoldására – tudtuk meg Zsótér Istvántól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonai rendészet Hódmezővásárhelyen

Július elsejétől ismét működik katonai rendészet Hódmezővásárhelyen. A feladat: a katonai járművek,… Tovább olvasom