Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Hadakoznak, de kitartanak

Mindszent - Nehezen viselik a mindszenti képviselők a Zsótér István polgármester és a testület között kialakult huzavonát, feszültséget. Hevesi Istvánnak és Nagy Krisztiánnak már az is megfordult a fejében, hogy lemond a mandátumáról.
A mindszenti képviselő-testületben töltött elmúlt három évet úgy számolja Hevesi István, mint a kutyák életkorát, azaz héttel megszorozva. A grémiumban kialakult feszült légkör legalább 21 évnyi megpróbáltatással ér fel. A városatya mindezzel a Zsótér István polgármester és a testület között kialakult huzavonára utalt. Megírtuk: a város vezetője az utóbbi időben nem jár be a testületi ülésekre. Zsótér szerint ugyanis morálisan nem várható el, hogy olyan képviselőkkel hozzon közös döntéseket, akik ellen büntetőeljárás folyik. A polgármester úgy véli: a városvezetésnek nem feltétele, hogy beüljön az ülésre, dolgozik a polgármesteri hivatalban.

Emiatt csalatkozott a képviselőségben Hevesi István, akinek ez a második ciklusa.

Hevesi István és Nagy Krisztián nem akar megfutamodni. Fotó: Tésik Attila
Hevesi István és Nagy Krisztián nem akar megfutamodni.
Fotó: Tésik Attila

– A növények, az állatok gerincesebbek, mint a legtöbb ember – fogalmazott a mezőgazdaságból élő képviselő. – Hazudnék, ha azt mondanám, nem rándul össze a gyomrom egy-egy testületi ülésen. Soha nem lehet tudni, mire számíthatunk egy-egy döntés után, kit jelent fel megint Zsótér – magyarázta a képviselő. Azon is többször elgondolkodott már, hogy feláll a képviselői székből, de nem akar megfutamodni.

Kecskemétinek hiányzik Zsótér

Nem panaszkodik a testületben uralkodó légkörre Kecskeméti János képviselő, aki 1994 és 1998 között Mindszent polgármestere volt. A városatya elmondta: hiányzik a polgármester az ülésekről. Már csak jogi végzettségű emberként is hasznos tanácsokat adhatna a döntések előtt. Elismerte: nem fenékig tejfel így a munka, de ha a választók bizalmat szavaztak neki, akkor kitart.

– Megválasztottak a mindszentiek, végig kell csinálni, még ha kínkeservesen is. A sikeres szennyvíz-csatornázási pályázat valamelyest erőt ad a folytatáshoz – tette hozzá. Hogy vállalna-e egy újabb ciklust? Komoly kétségei vannak felőle, de sohasem lehet tudni – jegyezte meg talányosan.

Nagy Krisztián, a mindszenti testület legfiatalabb tagja is bizonytalan abban, hogy szeretne-e még képviselő lenni a következő ciklusban. Pedig annak idején nagy reményekkel indult. Úgy gondolta: városatyaként tehet valamint Mindszentért. Ezt most is fenntartja.

– Nem gondoltam, hogy idáig fajulnak a dolgok. Azt hittem, hogy idővel elcsitulnak az indulatok, s ha nem is teljes egyetértésben, de tudunk majd közös döntéseket hozni a polgármesterrel. Nem így történt. Nekem nem hiányzik egy mocskolódó kampány, mert most ilyenre lehet számítani. Ugyanakkor még ebben a helyzetben is tudtunk a városért dolgozni, ezért csinálom végig. Pedig gondoltam már arra, hogy kiszállok – mondta Nagy Krisztián.

Olvasóink írták

 • 11. Minibusz 2009. november 25. 07:12
  „Mi választottuk meg őket.
  Bocsánatot kérek, de megbántam azt, mit tettem.

  Javasolnám, ha választhatunk embereket, akkor azt vissza is vonhassuk.

  De mindet!

  Bár 1 év múlva sem lesz jobb.

  Tényleg el kell onnan költöznöm.”
 • 10. zanane 2009. november 20. 19:10
  „Ha Zsótér újra jelölteti magát a következő ciklusban akkor jó vastag bőr lesz a képén. undorító amit itt csinált, vagyis inkább nem csinált... és ezért vajon nem lehet feljelenteni? ha van az embernek egy munkahelye akkor ott dolgozni kéne, nem? egy halandó embert pl kirúgnának, ha nem végezné a munkahelyén a dolgát... a szomorú az egészben az, hogy bezzeg a nagy büdös semmiért azért ez is felveszi a lóvét! szóval már jó vastag bőr van a képén!”
 • 9. Trandafir 2009. november 20. 11:49
  „A sok birka megint megválasztja zsótért jövőre.Aztán újra 4év hali-gali neki.”
 • 8. misty.cum 2009. november 19. 18:22
  „,,sunyisanyi"
  Erről beszélek már ezer éve! A polgármestert a lakosság választotta, éppen úgy a testületet is. Miért kellene oszlatni? A választás demokratikus volt. Kinek nem tetszik az összeállítás? Ki nem hajlandó együtt dolgozni kivel? Ki utál, kit?
  Egyébként ez már egy lerágott csont! Lehet ezt unalomig ragozni, a helyzet nem változik. A következő választáson amennyiben csak Zsótér indul, inkább a pintyemre szavazok. Ezt a teljesítményt az is hozza majd talán még többet is!”
 • 7. wallaki 2009. november 19. 11:56
  „Bocsánat az íráshibákért, de sietek dolgozni:) még va hol dolgoznom:)”
 • 6. wallaki 2009. november 19. 11:54
  „Mindszenten sen fenékig tejfel az élet, mint látható. Szenyvíz??? Talán 1x, de aki csatlakozott s fizeti a hai 2ezret, kérdezte-e tőlük valaki tudják e még fizeti? Mert ismerek olyanokat akiknek ez is nehezére esik... de csatlakozni kellett neki:(
  addig míg mindenki csak úgy táncol ahogyL.. fütyül nem lesz változás, de nem Zsótér kell a változáshoz.
  TÉNYLEG FÜGGETLEN JELÖLT LEGYEN, S NE A MOSTANI CSAPATBÓL...
  VALAKI AKIRE SENKI SE GONDOLNA...”
 • 5. sunyisanyi 2009. november 19. 11:09
  „3-4 eske amikor a demokráciára hivatkozol ,nem jut eszdbe, hogy Zsótért a mindszentiek választották meg?
  Aki a pártpolitikát képviseli az nem a Fidesz? Már rég fel kellett volna oszlatni magát a testületnek, az új
  választások tiszta helyzetet teremtettek volna.”
 • 4. misty.cum 2009. november 18. 22:44
  „Én2
  Egy kis tévedésben vagy, mert nem a testület nem dolgozik három éve, hanem a sértődött polgármester. Azt azért megkérdezem, hogy ő vajon mit tett le az asztalra, a feljelentéseken kívül? Amennyiben emlékeim nem csalnak, Zsótér párt független, neki elvileg mindegynek kellene lennie, hogy ki milyen párt támogatásában indult, és lett képviselő. Vagy valami nem így van?”
 • 3. misty.cum 2009. november 18. 22:30
  „Zsótér nem más, mint Hunvald György, csak Mindszenten. Annyi a különbség, hogy nincs akadályozva a munkában, de ő nem él a lehetőséggel. A lóvét viszont keményen leakasztja. Mi a gond polgármester úr? Nem a saját szája íze szerint lett összeválogatva a testület? Az a helyzet, hogy azzal kell dolgozni, ami van. Ez a demokrácia!”
 • 2. Én2 2009. november 18. 12:06
  „Ha nehezen viselik a képv. a viát akor hagyják abba. Unalmas már . Dolgozzanak a mindszentiekért.
  Igen hát ott az a gond, hogy nem fideszes lett a polm. ezért évekig veszekedni kell. Micsoda emberek, nincs önkritikájuk, hogy mit szól a nép. No maj igérnek fűt-fát és akkor nemsokára megválasztják őket.”
 • 1. sunyisanyi 2009. november 18. 10:50
  „hogy is kezdődött? Nem a Lázárklon Antal Pista lett a polgármester! Amúgy a Fidesz tiszteletben tartja a
  választók "akaratát", ha azt "akarják" amit Ők. Hajrá JOBBIK!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb és hatékonyabb lenne a tömbkórház

Szerte a világon jellemző, hogy a kórházakat egy épületben helyezik el, hiszen sokkal gazdaságosabban és a betegellátás szempontjából is hatékonyabban működik így az intézmény. Tovább olvasom