Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Halálos baleset a 47-esen: a kórházban halt meg az áldozat

Hódmezővásárhely - A kórházba szállítást követően belehalt súlyos sérüléseibe az a 73 éves nagykanizsai férfi, akit egy menetrend szerint autóbusz ütött el a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Szeged között a második körforgalmat követően szerda este.
A rendőrség adatai szerint a szerencsétlenül járt férfi társával a négysávos úton akart átkelni, amikor egy Hódmezővásárhely felől érkező autóbusz elgázolta.

Az áldozat sötét ruhában volt, így a buszsofőr már csak későn észlelte a mozgását, hiába fékezett, az ütközést elkerülni nem tudta.

A baleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A helyszíni szemle ideje alatt rendőri forgalomirányítás mellett váltakozva haladt a forgalom egy sávon.

Olvasóink írták

 • 6. Az állat vásárhelyi buszvezető! 2008. november 04. 14:33
  „,,Kedves Anyaci"

  Önnek halvány lila fogalma nincs arról , hogy ott akkor mi történt. Nekem sajnos van, mert Én ott voltam. Sőt Én vezettem a buszt. Maga, a könnyen beszél az aki nem dadog tipikus esete. Nagyon könnyen lehet osztani az észt a gép elé ülve. De amikor ott van az ember akkor sok minden a véletlenek egybeesésétől függ. Így most Én elmondom hogy történt ez az egész. A 4 sávos úton haladtam a jobb szélső sávban szabályosan 70km/ó sebességgel tompított fényszóróval (szembe jöttek a személyautók) Szeged irányába. Ekkor a menetirány szerinti bal oldalon két ember azt gondolta hogy még átérnek a busz előtt, és így megpróbáltak átszaladni. Csak avval nem számoltak hogy mivel sötét volt ilyenkor a távolságokat nehezebb felmérni. Én legelsőnek egy ember lábát vettem észre aki átszalad az úton előttem balról jobbra haladva ő volt az első aki próbálkozott. Én ebben a pillanatban a kormányt balra rántva és egyből fékezve Őt éppen szerencsésen kitudtam kikerülni. Ő amikor Én odaértem az Én sávom közepén volt. Fékezve átmentem a belső sávba és ekkor jött a baj az első ember után kb 2-3 méterre lemaradva volt az idős Úr a belső sáv közepén. Sajnos Őt már nem tudtam kikerülni. Elütöttem ?.Ott már jelentősen csökkent a sebességem a fékezés következtében de sajnos így is erős volt az ütközés. Sajnos esélyt nem adtak arra hogy valamerről kikerüljem Őket. Egy hajszálon múlt hogy az első ember átért a busz előtt. Nem kívánom senkinek sem azt amit ott láttam és éreztem. Az a tudat hogy már elkerülhetetlen az ütközés. Nagyon sajnálom az áldozatot és a hozzátartozóit is. De legalább egy világos ruhával vagy láthatósági mellényel esélyt adtak volna arra hogy hamarabb észrevegyem őket. De nem tették. Én nem érzem magam hibásnak. Nagyvonalakban ennyi volt a történet. Így ,,Kedves Anyaci" nem mindig a buszvezetők a hibásak. Lehet hogy Önnek volt gondja buszvezetővel, és a régi valós vagy vélt sérelmei miatt most általánosít és minden buszvezetőt hibáztat. Ez hiba. Én sem mondom azt az autóvezetőkre hogy mind rosszul vezet azért mert találkoztam a forgalomban egy pancserral. Sőt azt is eltudom képzelni hogy Ön azon utasok egyike akik szegeden pl a budapesti körúton a gyorsjáratos buszvezetőtől mindig megkérdezik hogy Algyőn megáll e, mert hogy úgy is arra megy. És mikor mondják, hogy nem, akkor szitkozódva meg grimaszokat vágva, várja az Algyői buszt. Ez is lehet egy indok hogy a vásárhelyi sofőröket nem bírja az algyői kollégákat pedig nagyon dícséri. A buszbalesetekről meg annyit, hogy mi nagyon sokat vezetünk kb évi 50ezer km-t. Úgy gondolom hogy ahhoz képest a balesetek száma elenyésző. De sajnos előfordul. Aki az úton van avval megesik, hogy balesete lesz. Az Ő vagy a másik hibájából. A vezetés egy veszélyes üzem. Csak ennyit szerettem volna elmondani. A többi hozzászólónak pedig köszönöm a megértést. Sajnos mindig lesznek olyan emberek akik azt hiszik hogy Ők tökéletesek. Akinek ez nem inge ne vegye magára, aki meg úgy érzi öltözködjön fel. Igaz Anyaci!????”
 • 5. Egy másik szintén állat vásárhelyi buszvezető ... ha így tetszik! 2008. november 03. 15:17
  „Kedves anyaci.........!
  Kérdezném én öntől, végig olvasta e ezt a kis rövid cikket, vagy csak beleolvasott egy kicsit ide is, meg oda is!? Ha igen, akkor szerintem súlyos értelmezési problémái lehetnek a cikkel kapcsolatosan, mert én sehol nem látok arra utalást, hogy a baleset azért következett volna be mert, és itt egy kicsit szeretném beidézni az ön által írt megnyilvánulást: "mennek is mint az állatok"! Szerintem meg csak a puszta véletlen műve, (teszem fel ha egyáltalán ön vezet gépjárművet) hogy nem ön ütötte el a szerencsétlenül járt illetőt és talán azért, mert nem ön közlekedett az adott intervallumban, hanem az az "ÁLLAT VÁSÁRHELYI BUSZVEZETŐ"! Egyebek iránt meg érdeklődnék hol is lehet elolvasni azt a cikket, ahol arról írnak amikor önt letolja az útról egy ÁLLAT VÁSÁRHELYI BUSZOS, mert én is szeretném ezek után olvasni a cikket, csak sajnálatos módon nem találom! Hozzá kell tegyem elég idegesítő amikor egy pancser hétvégi sofőr előveszi autóját hétköznap és úgymond közlekedik is vele csúcsidőben, mit ad istenke pont egy menetidőhöz kötött menetrend szerint közlekedő busz előtt bénázik,többet tapossa a féket mint a gázt indokolatlanul, de ezt most ne is vonatkoztassuk a buszhoz, elég ha csak gyalogosan közlekedve látok ilyet, hát csak sajnálom a többi közlekedőt és akkor erre jön az: ami nem megy, azt ne erőltessük! Egynémelyeknek hogyan is sikerülhetett az a jogosítvány megszerzése nem is tudom? Ehhez fűződően azért még én senkit nem toltam le az útról és szerintem a másikunk sem, inkább valamelyik filmben láthatott ehhez hasonlót úgy gondolom. Elnézését kérem ha netán sértő lettem volna, csak olvasván az ön előtti három kommentet senki még csak halvány sejtést se éreztetett arra utalni, hogy ebben a balesetben kicsit is vétkes lenne a busz sofőrje, aztán olvasom az ön jó indulatúnak nem mondható kommentjét, .... hát véleményem szerint ez egy valaha önt ért valós, vagy annak vélt sérelem által indítattott, amit egy buszsofőr idézett elő! Azt meg aztán tényleg nem értem amit ezzel akar: "Meglehet nézni az algyői buszvezetőket ők nem csinálnak baleseteket.De az is igaz hogy 40-el :)totyognak szeged felé mint a csiga! De legalább nem állatok" Hogy is van ez, jó ha tudja negyvennel is lehet halálos balesetet okozni és ez nem azon múlik állat, vagy nem állat valaki! Azt meg csak úgy szépen csendben hangoztassa, hogy ők nem csinálnak baleseteket, mert aki közlekedik csak akkor dicsekedjék, amikor már végleg befejezte pályafutását és többé nem közlekedik! Véleményem szerint a sofőr meg egyben volt vétkes: éspedig abban hogy közlekedett,ő ment ahogy az adott körülményeket tekintve mennie kellet és mehetett, a többit meg lehet forszírozni. Felelőtlenség, vagy figyelmetlenség miatt? Ezt már a szerencsétlenül járt áldozat nem fogja tudatni velünk sajna!”
 • 4. anyaci......... 2008. október 12. 23:28
  „Már megint a vásárhelyi buszvezetők erre nagyon sok baleset van mindig.De az az igazság hogy mennek is mint az állatok.A rendőrség tőlük is elég szép summát zsebelhetne be gyorshajtás miatt.Mert ha nem mész akkor igen letolnak az útról is.Meglehet nézni az algyői buszvezetőket ők nem csinálnak baleseteket.De az is igaz hogy 40-ennel:)totyognak szeged felé mint a csiga.De legalább nem állatok”
 • 3. ssenkisem 2008. március 13. 16:40
  „Valaki este sötét ruhában át akar vágni a négysávoson... Szomorú...és nagyon felelőtlen... A buszsofőr, aki megítélésem szerint sokat nem tehet róla, meg majd szív...gondolom lelkiekben kiheverni sem lesz ezt könnyű, még ha nem is feltétlenül ő volt a hibás... nem irigylem...”
 • 2. Én vagyok Én 2008. március 13. 09:00
  „A szerencsétlenül járt férfi miatt,most a mégszerencsétlenebb buszvezetőt fogják jól megrángatni.”
 • 1. joy 2008. március 12. 23:51
  „Nagyon szomorú...
  ...hogy képtelenek vigyázni az emberek önmagukra.
  Nem elég, hogy többszörösen megsértik a közlekedési szabályokat, kockára teszik saját életüket.
  Nekik még mások életét is veszélybe kell sodorni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Céhlegény- és céhleányavató

Hódmezővásárhely - Harmincnégy hódmezővásárhelyi diákot avattak modernkori céhlegénnyé és céhleánnyá… Tovább olvasom