Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Halálos gázolás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Halálos közlekedés baleset történt tegnap a vásárhelyi Szent László és Jókai utca kereszteződésében. Egy személyautó vezetője nem adta meg az elsőbbséget egy segédmotorosnak, s összeütköztek. Az 59 éves motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Egy kék színű Opel Astra haladt tegnap reggel háromnegyed nyolckor a vásárhelyi Szent László utcában Béketelep felé. Amikor a kocsi a Jókai utcához ért, vezetője nem vette figyelembe az elsőbbségadás kötelező táblát, és át akart hajtani a védett úton.

Órákig tartott a helyszínelés a Szent László és a Jókai utca kereszteződésében Fotó: Tésik Attila

A Mártélyra vezető úton azonban épp akkor ért a kereszteződéshez egy Simson. A segédmotoros és az autós már nem tudta elkerülni az ütközést. A motoron egy 59 éves vásárhelyi férfi ült.

A karambol során a segédmotoros az Astra jobb oldalának csapódott, és leesett a járműről. A mentősök pár perc múlva a helyszínre érkeztek. A szerencsétlenül járt motoros életét megpróbálták megmenteni, ám a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen elhunyt.

A helyszínelés több órát vett igénybe. Ezalatt a Szent László utcát teljesen lezárták, s a forgalmat a környező utcákba terelték. A baleset körülményeit a vásárhelyi rendőrkapitányság munkatársai szakértő bevonásával vizsgálják.

Olvasóink írták

 • 16. Beaver 2008. február 06. 19:58
  „Kedves Ildikó!

  Édesapádat nagyon sokan ismertük. Kívánjuk, hogy mindenki emlékezetében maradjon meg olyan mosolygósnak, kedvesnek, amilyennek megismertük.
  Fogadd őszinte együttérzésünket.

  Kedves jóakro!

  Szerintem a kedves olvasótárs azt savallta, hogy a felsorolt járművek a sarkon parkoltak le az üzlet bejáratához közel, nem pedig a Damjanich utcai, az erre a célra kialakított helyen. Én is voltam már szemtanúja annak, hogy az uzsonnáért betérő polgárok alól elég extrém módon esik ki az autó az említett bolt előtt. Nem hiszem, hogy irritálna bárkit is ha a szolgálatban lévő mentősök, rendőrök, tűzoltók stb. uzsonnát vásárolnak.”
 • 15. jóakro 2008. február 06. 13:31
  „Kedves felhasználó !stephanus 2008.02.05 10:10

  Csatlakozom a véleményedhez a Damjanich utcán tényleg nehéz a kijutás ! de az mért lenne röhej ahogyan te fogalmaztál idézem !:
  Nekem a "csúcs" az volt, mikor egyszerre (nem vicc!) beállt a mentő, a hallottas kocsi és egy rendőrségi jármű!
  Bementek uzsonnát venni.
  Röhej!
  Mért lenne röhej ???????

  Szeintem ha a kreszz nem tiltja a megálást ők is ugyanolyan közlekedésben résztvevő gépjárművek fügetlen a szakmájuktól !!

  Akkor kérdem én miért nem állhatnának meg ott ????????

  Tiltja a kreszz ??????”
 • 14. Ildikó 2008. február 06. 11:52
  „Szia Bajvan!
  Feljöttem szétnézni ide, hogy mit írt a sajtó a történtekről. És olvastam a hozzászólások elején, hogy ismerted édesapámat, köszönjük szépen a részvétedet, hétfőn lesz a temetése.”
 • 13. bánatos 2008. február 05. 18:00
  „A lényeg,hogy a gépkocsivezető hibázott!!Egy az egyben tök gázzal ráhajtott a védett utvonalra. A FŐ utvonalra.”
 • 12. Bajvan 2008. február 05. 11:07
  „Transporter! Egyetértek, rengeteg bicajos nem tartja be a Kreszt és nem is tudja. Érdemes figyelni, hogy hányan néznek hátra balra fordulás előtt. Más kérdés, hogy egy bicaj nem üt akorát, mint egy járgány. Ettől persze még okozhat súlyos balesetet, csak nagyobb a valószínűsége, hogy éppen ő szívja meg. És sajnos nagyon sok autós szintén nem tartja be a szabályokat, pedig nekik vizsgázniuk is kellett! Szerintem nem kerékpáros/autós határt kellene húzni, hanem szabályos/szabálytalant, közlekedési eszköztől függetlenül. Egyébként láthatóság ide vagy oda - tényleg nagyon rossz helyenként -, Wolkswagonnak igaza van, a látási viszonyokat be kell tartani. Sőt, ha jól tudom, ez még a táblával szabályozott eseteket is korlátozza.”
 • 11. stephanus 2008. február 05. 10:10
  „Nézzen szét valaki egyszer a Lázár-Damjanich saroknál.
  Beállnak az autók ahogy sikerül, és egy az egyben akadályozzák a forgalmat.
  Mit akadályozzák, veszélyeztetik!
  Nekem a "csúcs" az volt, mikor egyszerre (nem vicc!) beállt a mentő, a hallottas kocsi és egy rendőrségi jármű!
  Bementek uzsonnát venni.
  Röhej!”
 • 10. Transporter 2008. február 05. 08:34
  „Csatlakozok Anonymus írásához, miszerint a kerékpárosok nagyrésze nem tartja be a KRESZ szabályait! A régmúltban vizsgáznod kellett, ha kerékpározni akart a jóember. Itt azokról van szó, akiknek sosem volt egyetlen egy KRESZ vizsgájuk sem az életben és úgy ülnek kerékpárra. Mások biztonságát veszélyeztetve, persze nem védem az autósokat sem, mert ott sem mind ártatlan ;)
  Hozzáteszem, a Fókusznál még olyan autóssal sem találkoztam, aki betartotta a 30-as korlátot.
  A kereszteződésekkel (nagyrészt) az a fő probléma, hogy Kovács 2 Jani bácsi vagy az önkormányzat nem biztosítja a megfelelő láthatóságot (gondolok itt arra, hogy néhány sarki ház előtt őserdei ültetvények vannak).”
 • 9. killer 2008. február 04. 14:02
  „sok autos semmibe veszi a motorosokat meg a bicikliseket ! én autos és motoros vagyok.”
 • 8. Anonymus 2008. február 04. 12:54
  „Mint újdonsült vásárhelyi lakos, azt kell hogy mondjam sok kívánni valót hagy magaután a városban a közlekedési kultúra, minden résztvevőjére tekintve. Pl. azt, hogy útkereszteződésnél jobbra-balra szét kellene nézni, alig tudja valaki. Számtalan esetben tapasztaltam, hogy úgy kanyarodik ki kerékpáros autós egyaránt, hogy széjjel sem néz. A védett úton haladó pedig álljon meg úgy ahogyan tud. Érdekes módon Vásárhely kerékpárbarát városnak tartja magát, de hiába van kerékpárút, szinte minden kereszteződésben a kerékpárúton haladóknak van kitéve az elsőbbségadás tábla. Sok a koccanásos baleset az oda nem figyelés miatt. Az olyan lámpás kereszteződéseket mint amilyenek a Szántó Kovács János utcán vannak csak az igen kis forgalmú városokban alkalmazzák, nem pedig ott ahol egy főút nagy forgalma jön be a városba. És még tudnám sorolni.”
 • 7. wolkswagon 2008. február 04. 12:46
  „(Hozzáteszem, néhány kereszteződésünk -főleg nyári időszakban- szinte teljesen beláthatatlan) aham és az út és látási viszonyokkal mi van? alapvető dolog.”
 • 6. binyigli 2008. február 04. 12:33
  „Nyugodt forgalmú? Ülj már bringára, pajtás!”
 • 5. Bajvan 2008. február 04. 12:32
  „Transporter! A szabályok azok szabályok. Azért vannak, hogy a baleseteket lehetőleg mindenki elkerülje. Rewnek igaza van: biciklire ülni életveszélyes Vásárhelyen. Talán minden alkalommal nem, de minden második alkalommal összefutok egy-egy éktelen ostoba autóssal. Van olyan, amelyik még rám is húz a kerékpársávban (miután majdnem elcsapott a Lánc utcánál, és ijedtemben leanyáztam). Kétségtelen, hogy bicajos hülye is van bőven. Csak a bicaj távolról sem olyan veszélyes. Itt Vásárhelyen azt sem tudják az autósok, hogy mi az a jobbkéz szabály. Transporter! Gurulj már végig néhányszor autóval a Hódtóban a Fókusznál balra fordulva a buszpályaudvar felé forgalomban! Kiváncsi lennék, hogy mekkorát változna a véleményed az autósokról. Hányan balról érkező adna neked elsőbbséget? Borítékolom: 100-ból jó ha 6 vagy 7!”
 • 4. rew 2008. február 04. 12:23
  „Azért transporter mert el kell!
  Minden nap kockár a teszem az életemet azzal hogy biciklire ülök.
  Sajnos azt kell hogy mondjam ilyen magas fokú zéró toleranciával még nem találkoztam mint ebben a városban az autósok részéről.
  Most írjam azt, hogy a bicikliúton nem vagyok biztonságban?
  Mert Így van!”
 • 3. fittipaldi 2008. február 04. 10:18
  „az autós hibázott.
  De, ha motorosok _mindig _mindenhol_kivilágítással mennének - nagyobb esélyük lenne, hogy észerevegyék őket az autósók!”
 • 2. Transporter 2008. február 04. 08:36
  „Kedves Bajvan!
  Alapjában véve városunk nyugodt forgalmú, miért kell egy halálos gázolás miatt többeket elmarasztalni? Az áldozatot én is sajnálom és részvétem a családjának, de szerencsénkre ez nem mindennapos.
  A kerékpárosokról meg annyit, hogy amikor a kereszteződéshez érnek, néhányan még bele is húznak, nehogy elmenjen előttük az autó. A kerékpárosnak elsőbbsége csak a mi kis városunkban van (védett kerékpárúton), de ki halad nagyobb sebességgel és ki tudna könnyebben megállni? (Hozzáteszem, néhány kereszteződésünk -főleg nyári időszakban- szinte teljesen beláthatatlan)”
 • 1. Bajvan 2008. február 04. 07:55
  „Volt szerencsém ismerni a motorost. Jó ember volt. Isten nyugosztalja! Nem tudom, mikor veszik már észre az autósok, hogy más közlekedő is van rajtuk kívül az utakon. Egymásra sem figyelnek, nemhogy a motorosra vagy a bicajosra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holland és a francia kapcsolat él

Hódmezővásárhely - Újjáéledt Hódmezővásárhely legrégebbi nemzetközi civil szervezete, a… Tovább olvasom