Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Halálos kerékpáros baleset

Hódmezővásárhely - Halálos közlekedési baleset történt Hódmezővásárhely és Maroslele között a Batidai út közelében. Gépkocsi elé kanyarodó kerékpárost ütöttek el. A biciklis a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Egy 56 esztendős hódmezővásárhelyi férfi kerékpározott Makó irányából Batida felé. A bekötőúttól mintegy 500 méterre a kerékpáros balra akart kanyarodni, a hátulról érkező forgalmat figyelve hátrafelé nézett, ám nem vette észre a szemből érkező Audit és eléhajtott. A gépkocsi vezetője az ütközést nem tudta elkerülni és elgázolta a kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A helyszínelés ideje alatt félpályás útlezárás volt ezen útszakaszon.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. vermedve 2010. július 12. 16:18
  „Kedves autós Urak és Hölgyek!

  Jó lenne ha egy dolgot észben tartanátok ha hozzászóltok egy ilyen hírhez. Itt egy EMBER-ről van ám szó nem egy macskáról. Általánosságokról írtok, biciklisták szabálytalanságairól és saját kis életetek fontos pillanatairól. Rendben is van ez, de elfelejtitek, hogy a családja ennek az EMBER-nek olvashatja amit írtok. A hülyeséget kéretik visszafogni, mert elbújni az internet anonimitása mögé lehet, de valahogy nem sikkes. A konkrét eset szörnyű, az áldozat pedig még élhetett volna sokáig, mert 56 évesen nem kell meghalni.

  Több részvétet!”
 • 36. giy 2010. július 04. 13:23
  „Az egyik konkrét eset: a nagy Tesco mögött jöttem a Körtöltés utcán. A Damjanicsról jött ki egy autó, szürkületben, VOLT VILÁGÍTÁSOM! Benézett a másik irányba, közben én beértem, gondoltam, mivel nekem van elsőbbségem megyek, ha már Ő úgyis ott álll, de Ő elindult. REPÜLTEM EGY AKKORÁT! Ha a mögöttem lévő autó nem fékez időben, akkor biztos, hogy ma nem ülök itt, a biciklim az ütközés után neki csapódott. Mikor visszanéztem arra, hát sokk volt. Nem tudtam, hogy fel merjek-e állni. A kocsiból a vezető nem mert kiszállni, csak az anyósülésről egy nő bájolgott kifelé...gondolom ittasak voltak, eléggé úgy nézett ki és a létszám is érdekesen alakult. Akkor még nem volt zéró tolerancia. Hétvége jött, úgyhogy volt egy kis időm kipihenni magam. EZ AZ AUTÓS EGY FELELŐTLEN EMBER VOLT. A mögöttem lévő autó tulajdonosa segített fel, Ő volt aki megpróbált összeszedni engem és a biciklim és a hátizsákom tartalmát. Holott nyugodtan oda bökhette volna, hogy a kocsijában kár keletkezett, de nem szólt érte. Szépen lassan hazatoltam a biciklit, leszakadt a lánca. Nagy szerencsém volt, hogy nem történt bajom, azóta minden dec. 22-én nem ülök biciklire.”
 • 35. szilvy1 2010. július 03. 22:11
  „Taxisokról meg ne is beszéljünk.Úgy mennek mint az állatok.Az OTP-nél is megfordulnak,eléd kanyarodnak,mintha csak ők lennének az úton.Meg előzgetnek össze-vissza.Azok se autóst,se bicajost nem vesznek figyelembe.A féket nem is ismerik!!!!!!!!!!!!!”
 • 34. odysseus 2010. július 03. 22:06
  „az "elvárom", a "kell", a "szabálytalan" csak úgy repkednek. Mi lenne - csak feltételezés!!! -, ha az autós, midőn észreveszi, hogy egy kerékpáros (nem beszélve a gyalogosról...), át akar kelni a - kimondani is szörnyű - GYALOGÁTKELŐHELYEN, akkor egyszerűen megáll és - átengedi. Csak úgy. Mert pl. civilizált... Csak az íze végett...”
 • 33. VásárhelyiÁgi 2010. július 03. 20:20
  „giy, pedig pont úgy lehetett érteni, hogy a két biciglis balesetedből egy a zebrán történt!
  Jó lett volna, ha kicsit pontosabban fogalmazol.”
 • 32. abszurd 2010. július 03. 19:49
  „:)
  Szóval, miután én igyekszem betartani a közlekedési szabályokat, akár biciklin ülve akár az autóm volánja mögött, elvárom ezt embertársaimtól is.
  Szerintem még mindig szerencsésebb ha csak dudálok, mint elütöm őket. Ugyanis volt szerencsém látni olyat, amikor az autós mintegy megtorolandó a kerékpáros szabálytalanságát, visszafordult és egész egyszerűen autójával lelökte a 47-esről szegényt. A másik meg ha mindig szemet hunyok akkor soha nem tanulják mi a helyes és mi nem.
  Annyit talán, hogy az önbíráskodó autós ellen én magam tettem bejelentést a rendőrségre, mielőtt azt hinnétek, h ezt normálisnak tartom.
  Ja még egy dolog. Jó hangos az autóm kürtje! :D”
 • 31. giy 2010. július 03. 19:13
  „ebgondolat, nem ültem a biciklin, TOLTAM!!!!!!!!”
 • 30. pizzahát 2010. július 03. 19:09
  „Ohh tényleg, nem írtam, próbáld már ki, hogy beállsz a kocsid elé és valaki bentről nyomja rád a dudát ... kellemetes tud lenni. De a legkellemetesebb az, amikor esőben lemosnak bicóstul.”
 • 29. dmdmdm 2010. július 03. 18:51
  „Kedves 27. hozzászólás abszurd 2010.07.03. 18:10! Napi 10-15km vezetek kerékpáron Hódmezővásárhelyen. Időnként előfordul, hogy ketten megyünk egymás mellett. Nem túl sűrűn. Tapasztalatom szerint az autósok 95% tolerálja ezt a dolgot, nem esik nehezére kikerülni netán fékezni. Marad 5%, aki dudál még akkor is, ha egyébként 70 méter szabad hely van mellettünk. A 70-et csak úgy írtam. Az autósok közlekedési morálja rendkívül nagyot javult Hódmezővásárhelyen az utóbbi időben. A kerékpárosoké pedig mindig is a béka segge alatt volt. Én magam mindig leszállok a zebránál. De sajnos legutóbb egy nagyon rossz tapasztalattal lettem gazdagabb. Szegény autóst, aki nagyot fékezni kényszerült ismertem, és utólag megbeszéltük, hogy "szerinte" én nem szálltam le a zebránál. Pedig de. Ez alapján hiába vagyok szabályos, ha az autós úgy akarja látni, akkor nem vagyok az. Gondold át ezt, mielőtt dudálsz, nehogy véletlen alád essen egy biciklis! A dudálás nagyon ijesztő tud lenni.”
 • 28. pizzahát 2010. július 03. 18:26
  „Gyakran járok ki Dorozsmára Szegeden. A vasúti átjáró után van egy átkelő a 4 sávos úton. Nem egyszer fordult már elő, hogy centiken múlott az életem. A belső sávban a kamionos, esetleg busz elengedett, miután már 2 sávon átjutottam élve, erre épp, hogy kinézek a külső sávban 90el hajt el egy autós. Ha jól tudom a külső sáv nem erre való, és még lakott terület is volt. Lehet, hogy sok hülye kerékpáros van, de attól még egy 1 tonnás kocsival nem kéne követni őket. Felnőttként kicsit gondolkodni kéne. Nem az autósnak fog fájni egy ütközés. Érdekes erről már nem volt szó. Mint írtam nem a bicósokat védem, de azt hiszem az autósoknak példát kéne mutatni. kevés autós halt meg, miután kerékpárossal ütközött. És mint írtam ott is befordultak elém 60al, ahol nekem volt elsőbbségem. És igen ismerem a kreszt. Mikor van az, hogy egy kerékpáros 40el közelít meg egy átkelőt? Hányszor, de hányszor volt már, hogy lehajtok 15ös tempóval (gyors lenne? 30-40el szoktam közlekedni, de érdekes módon még sose volt balesetem, sőt ...) és az autós meg satuféket nyom, mikor látja már rég, hogy jövök és nem neki lenne elsőbbsége. Még csak nem is lassítanak... Ismét írom, nem az autósnak fog fájni. PÉLDÁUL ... ne csak hétvégén ülj bicóra, hanem hét közben is, aztán rájössz, hogy a közlekedési morál az országban szánalmas, akármelyik oldalt nézzük. Ha a járnád megyek az a baj, ha az úton akkor meg az ... tiszta szégyen az ország. Gyakran járok nyugatabbra (bezzegországokba ..) és ott már-már furcsán érzem magam, hogy az emberek toleránsak.”
 • 27. abszurd 2010. július 03. 18:10
  „pizzahát

  Napi min. 100 km-t vezetek, így elég sokszor tapasztalom a kerékpárosok felelőtlen közlekedését, Tökön- paszulyon keresztül körül tekintés nélkül mennek mint akiknek semmi nem árthat. Nem állítom, hogy az autósok mind jól és szabályosan közlekednek, mint ahogy azt sem, minden biciklis vét a KRESZ ellen. De mikor van az h két autós egymás mellett közlekedik (kivéve többsávos utak) a kerósokkal ellentétben, mert Vásárhelyen az dívik ha min. két bicajos megy egymás mellett. Amikor rájuk dudálok, nem is értik miről van szó!
  Végszóként még annyit hétvégéken én is biciklire pattanok, de a gyermekeim előtt jó példát mutatva mindig leszállok a zebránál és áttoljuk a "gépet". PÉLDÁUL! :)”
 • 26. pizzahát 2010. július 03. 15:25
  „23. hozzászólás abszurd 2010.07.03. 14:25

  Azért csendben megjegyezném, hogy némelyik kerékpáros úgy közlekedik mintha mindenütt neki lenne elsőbbsége.

  Az autósok hogyan közlekednek? Szoktam kerékpározni, de alig kapom meg az elsőbbségem és képzeld még a kreszt is betartom. Ha zebrán megyek át leszállok, áttolom a bicóm. Nem egyszer előfordult már, hogy rámdudáltak ... esetleg ha nem kéne leszállnom, hanem áttekerhetnék, akkor gyorsabban átérnék. De gondolom akinek kocsija van, az már olyan kényelmes, hogy elfelejti milyen az, ha gyalogolni kell 2 métert. Sírnak az emberek, mikor Szegeden mindenhova oda lehet érni 15 perc alatt kocsival; sok a dugó, persze, minden kocsiban 1 ember ül. Nem egyszer fordult már elő, hogy 60al ment át a kocsi ott, ahol nekem lett volna elsőbbségem. Van, hogy nem tartom be a KRESZt, gondolom te mindig betartottad. Ez a legegyszerűbb, mutogassunk másokra ... el kéne kicsit gondolkozni, érdekes az emberek gondolkodása itthon.
  Ami viszont a legfontosabb. A kerékpáros van 100kg összesen, ellenben egy gépjármű 1000kg felfelé. Ha én mennék át 40el az úton, akkor k_rv_ _ny_m lenne, ellenben aki 60al fordul előttem, az gondolom siet, és nehezére esik visszaváltani egyet. No comment, ez Magyarország, sajnos itt ilyenek az emberek.
  Mielőtt még valaki nekiállna okoskodni, többet nem írok, eddig sem írtam, van jobb dolgom is. Nem a kerékpárosokat védem, nem is az autósokat. Kicsit el kéne gondolkoznia mindenkinek, mindenki követ el hibát, kicsit toleránsabbnak kellene lenni, hisz emberek vagyunk mind.”
 • 25. Ebgondolat 2010. július 03. 15:05
  „14. hozzászólás giy 2010.07.03. 09:42
  Hát, kedves giy, ha a kerékpáron ültél, amikor elütöttek a zebrán, akkor bizony te is ludas vagy!!!!!!!
  Egyébként mindennapos tapasztalat, hogy a kerékpárosok ezerrel tekernek át a zebrán, mert azt hiszik, az elsőbbség rájuk is vonatkozik! Vagy, csak tesznek rá....”
 • 24. newdog 2010. július 03. 14:33
  „A zebrán átkelni kerékpárral szerintem nem szabálysértés, egyszerűen csak a bringásnak nincs elsőbbsége. Ha nem közlekedik autós az úton és erről 100%-osan meg is tud győződni, minek szálljon le. Bár nem kizárt, hogy rosszul tudom az első részt. Én le szoktam szállni és áttolom a bringát. Ekkor viszont elvárom, hogy átengedjenek az autósok. Hasonlóan cselekedők részére autósként én is megadom az elsőbbséget, egyéb esetben nem. Csak annyi várható el másoktól, mint amit az ember saját magától is megkövetel.”
 • 23. abszurd 2010. július 03. 14:25
  „Azért csendben megjegyezném, hogy némelyik kerékpáros úgy közlekedik mintha mindenütt neki lenne elsőbbsége.”
 • 22. giy 2010. július 03. 13:59
  „deszkás...nem vagyok <moderálva>...egy hölgy vagyok, ha még egy kicsit nagy a szám...akkor is...talpra estem, nem a fejemre!”
 • 21. giy 2010. július 03. 13:39
  „airwaves:-) gyalog toltam a biciklit :-), a zebrán nem biciklizek:-)”
 • 20. roerika 2010. július 03. 12:44
  „Tud valaki arról, hogy az éjjel egy körül miért volt lezárva Szeged és Klárafalva között az út a szabadtéri után?
  Erról semmit nem olvastam, pedig igen sokan kerültünk Kübekháza felé.”
 • 19. odysseus 2010. július 03. 12:28
  „azért, mert a zebrán mész, még nyugodtan figyelhetsz! Láttam már el olyan asszonyt, aki fel volt háborodva, hogy nem állt meg neki egy autó, hát nekiindult, a vontatott(!) kocsi pedig elütötte. Olyat is megéltem, hogy gyerek figyelmetlenségi balesetben kezét törte, kontroll vizsgálatra az apukájával jött, szelíden figyelmeztettem a kölköt, hogy máskor figyeljen, erre a jó édesapja úgy rám támadt, hogy igenis a gyereknek volt igaza, hogy csak kapkodtam a tekintetem... Szóval: deszkásnál a pont...”
 • 18. newdog 2010. július 03. 12:18
  „Airwaves! Meg ne botolj már s csináld a fesztivált!

  Kresz 54. szakasz 6. bek. szerint lakott területen kívül korlátozott látási viszonyok között kötelező a láthatósági mellény viselése a kerékpárosokon. Egyéb esetben nem kötelező!!! Gondolom az ilyen írni sem tudó okostojások dúrják le a szabályosan közlekedő (csak mert ilyen is van!) bringásokat az útról lelassítván fröcsögve káromkodva, csak mert azon nincsen láthatósági. Megállni egy baráti eszmecserére viszont már nincs vér a pucában. A szerencse, hogy a jármű rendszáma egyedi, s az arcmemóriám is kiváló...

  Érdekes, hogy esetenként a társadalom elfelejti, hogy mindenkit hazavárnak, s nincs értelme szándékosan veszélyeztetni mások életét. Gépkocsi vezetőként nekem sem nagy megerőltetés esetleg lelassítani, majd kikerülni egy bringást ha van rajta mellény, ha nincs. Egyébként ha már valaki meglát egy másik közlekedőt akin nincs láthatósági mellény, akkor az egész értelmét veszítette nem? Kerüld ki vazzeg, jó esetben a villanykarónak sem mész neki ha nincs rajta mellény.

  Ezeket a cikktől teljesen függetlenül írtam, sajnos pici figyelmetlenségért nagy árat lehet fizetni. Legyen szó közlekedésről, annak bármely "műfajáról", vagy munkáról, de bármiről az életben.”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 évig tanított a Kenéz-dinasztia

Hódmezővásárhely, Sóshalom - Ötven évig álltak a sóshalmi iskola katedráján a Kenéz család tagjai. A… Tovább olvasom