Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Halálos lakástűz Vásárhelyen, Szegeden vízzel és gázzal küzdöttek

94 ember hagyta el biztonságban a vásárhelyi panelházat, ahol a hetediken ütött ki tűz - Szegeden vízzel és gázzal küzdött a hétvégén a katasztrófavédelem.

Szombatra virradó hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére: egy hódmezővásárhelyi panelház egyik hetedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok négy óra előtt pár perccel. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, érkeztek egységek Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról és Orosházáról is. A tűzoltók azonnal megkezdték az oltást és a lakók kimenekítését, melynek köszönhetően kilencvennégy ember hagyta el épségben és biztonságban az épületet. Három lakót magasból mentő segítségével vittek le a tűzoltók. Oltás közben egy összeégett holttestet találtak a tűzzel érintett lakás erkélyén.

A katasztrófavédelem a helyi önkormányzat munkatársaival együttműködve gondoskodott a lakók elhelyezéséről és ellátásáról. A szakemberek által biztonságosnak ítélt lakásokba még szombaton délután visszatérhettek a lakók - tudtuk meg a katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől. A tragikus esetet, amelyben egy 65 éves férfi vesztette életét, portálunk is nyomon követte: a részletes tudósítást itt találják.

Kigyulladt egy lakás, égett egy tízemeletes panel Vásárhelyen - GALÉRIA. Fotó: Török János

Mintegy fél méteres víz állt egy szegedi társasház pincéjében, pénteken kora délután értesítették a lakók a katasztrófavédelmet. A szegedi egységek szivattyút telepítettek meg a helyszínen, majd az utcai árokba vezették át a vizet.

Megsérült egy gázvezeték pénteken délután Szegeden. Egy Moszkvai körúti, felújítás alatt álló, lakatlan ingatlanban vágták át a munkások a kisnyomású csövet. A tűzoltók egy védősugár fedezete mellett biztosították a helyszínt a vezeték kijavításáig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úgysem tartom meg - mondják: újévi fogadalmak nyomában Vásárhelyen

Vásárhelyen nem divat az újévi fogadalom - tapasztaltuk több emberrel beszélgetve. Tovább olvasom