Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Hálás a megskalpolt asszony

A napokban begyulladt a fejbőre, ezért az aradi kórházban kezelték Kiss Erzsébetet, azt a romániai magyar asszonyt, akit 2005 szeptemberében valósággal megskalpolt egy gyökértisztító gép Makón. Egy vásárhelyi nő parókát készített neki, igazi hajból. Az ajándék már kész, de Erzsébet egyelőre nem tud érte jönni, bár már hazaengedték a kórházból. Gyermekeivel és családjával az ünnepekre készül.
Az ajándék elkészült: az eredeti hajkoronára hasonlít. Fotó: Tésik Attila
Alaposan megváltozott az élete a romániai Kisjenőn élő Kiss Erzsébetnek azon a 2005. szeptemberi napon, amikor egy gyökértisztító gép leszakította hosszú, fekete haját fejbőröstől Makón. Erzsikének, a szegedi klinikán a combjáról levett bőrét ültették a fejére. A négygyermekes asszony azóta sem heverte ki a történteket. – Nagyon sokszor eszembe jut az a nap, a lelkem mélyéig megviselt az eset – mondta lapunknak Erzsébet, akit kalandos körülmények között, egy szomszédja révén értünk el telefonon kisjenői otthonában. – Régebben nagyon sokfelé jártam, s nagyon életvidámnak ismertek, de ennek, úgy látszik, egyszer s mindenkorra vége. Mostanában szeretek magamban lenni – mondta.

Örömmel vette a hódmezővásárhelyi Lídia asszony felajánlását, hogy neki egy igazi emberi hajból készült, az eredeti hajkoronáját idéző parókát csinál, teljesen ingyen. Bár – tette hozzá – a méretvételkor nem tudta háláját eléggé kifejezni, nagyon köszöni a vásárhelyi asszony ajándékát.

Lídia lapunknak azt mondta, a családját ért tragédiák után fogadta meg, ha egyszer segíteni tud mestersége révén egy bajba jutott emberen, nem fog tétovázni.

– Két hétig biztosan nem megyek Magyarországra, hiszen most a karácsonyra és az újévre készül a család – tette hozzá. Ezt az időszakot testvéreivel és édesanyjával, Piroskával tölti, és rengeteg munkájuk van.

A gyermekeit sem hagyhatja most otthon: Erzsébet ugyanis négy leányát egyedül neveli.
– A legnagyobb a tizenkét éves Erzsike, a kisebbek: Beáta, Augusztina és a legkisebb Melinda. Napközben otthon vagyok velük, a balesetem óta amúgy sem nagyon bírom a munkát – mondja.

Korábban minden két-három hétben átlépte a határt Gyulánál, hogy dolgozni menjen Makóra. A balesete ennek vetett véget.

Erzsébet azt is elárulta, egészsége most sem a legjobb. Néhány napja lázas volt és nagyon rosszul érezte magát. Orvoshoz ment, és kiderült, hogy begyulladt a fejbőre, emiatt pár napig az aradi kórházban kezelték, csak most engedték haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helybenhagyták a jogerős ítéletet

Írásban is megszületett a Legfelsőbb Bíróság ítélete a debreceni Keviép Kft. és a vásárhelyi… Tovább olvasom