Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Hamarabb ér véget a tanév a mindszenti dózsásoknak

Rövidebb lesz az idei tanév a Dózsa-telepi tagintézmény diákjainak – mintegy 60 millióból újul meg iskolájuk. A munka június elsején kezdődik, így a gyerekek csak május 30-áig járhatnak suliba.
– Rendkívüli szülői és nevelőtestületi értekezletet is tartottunk. Tájékoztattuk a szülőket, a kollégákat, és minden problémamentesen zajlott – mondta Gémesné Wittich Szilvia. A tagintézmény-vezető hozzátette, az iskola felújítása miatt kellett átszervezni az év végét, mivel június elsejével indul a közel 60 milliós beruházás.

A tanév június 15-éig tart, de a mindszenti tagintézményben már május 30-án végeznek. Ekkor tartják a ballagást és az évzáró ünnepséget is. – Június elsejétől építési terület lesz az iskola, így addig be kell fejezni az évet. Ezt a tanítási napok átütemezésével oldjuk meg. A júniusi napokat néhány szombati tanítással, illetve a tavaszi szünet rövidítésével pótoljuk – magyarázta Gémesné Wittich Szilvia, aki kijelentette: ezzel az oktatás tartalma nem csorbul, a tanítási órák kötelező száma is meglesz, sőt az év végi kirándulások sem maradnak el.

Mint korábban megírtuk, önerővel együtt mintegy 60 millió forintból újul meg az 1929-ben épült Dózsa-telepi iskola. A támogatási összeg 50 millió forint. Az épület teljes energetikai korszerűsítését elvégzik. Kétrétegű, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókat építenek be, utólagos homlokzati és padlásfödém-szigetelés történik meg: a külső falak 10 centiméteres, a padlásfödém pedig 15 centiméter vastagságú hőszigetelést kap, és napenergia segít majd az elektromosáram- és a melegvíz-ellátásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillióba kerül a huszár ruhája

Kilenc huszár őrzi a magyar hagyományokat Hódmezővásárhelyen. A Pálffy lovas katonák hét éve résztvevői a városi ünnepségeknek, de különböző felkéréseknek is eleget tesznek. Tovább olvasom