Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Harcban az utasokért

Volt férj és feleség, a Hód-Mező Kft. volt és jelenlegi tulajdonosa is szeretné elnyerni a Szeged és Hódmezővásárhely közötti autóbuszos gyorsjárat működtetésének jogát. Hamarosan eldől, győz-e valamelyikük a Tisza Volánnal szemben. Vecseyék elváltak, s most már üzletileg is külön utakon járnak. Közösen alapított cégük, a Hód-Mező a kilencvenes években a vállalkozó kedv szimbóluma volt a városban.
A Hód-Mező járműve Vásárhelyen. A sárga busz az önállóság és a vállalkozó kedv szimbólumává vált a kilencvenes években. Fotó: Tésik Attila
Az autóbusszal járó utasok az igazi választás lehetőségét 1991 óta élvezhetik Hódmezővásárhelyen, mióta a Tisza Volán mellett a Hód-Mező is közlekedteti járatait. Vecseyék vállalkozása bebizonyította, hogy ez igenis jó üzlet, meg lehet belőle élni, sőt fejleszteni is érdemes: egy idő után régi buszaikat újra tudták cserélni, és továbbra is állják a versenyt.

Most viszont előfordulhat, hogy május 31-én futnak utoljára a Hód-Mező buszai gyorsjáratként Szeged és Hódmezővásárhely között. Vecseyné Bartók Andrea szerint az illetékes miniszter döntésén múlik, hogy a sikertelen koncessziós pályázat után melyik társaságot bízza meg egy évre a járat üzemeltetésével. A nagy ellenfél, a Tisza Volán és a Hód-Mező mellett pályázott a Hódbusz Kft. is, ez Vecsey Gyula érdekeltségébe tartozik.

A különös szituációt firtató kérdéseinkre a volt férj azt mondta, azért indult a Hódbusz Kft.-vel a koncessziós pályázaton, hogy biztosan ne a Tisza Volán nyerje azt meg. Hozzátette: a Hódbusz Kft. valójában a Hódpanzió Kft. kizárólagos tulajdona, az utóbbiban pedig benne van két zalaegerszegi cég is, de csak öt-öt százalékban. A többi kilencven százalékot ő birtokolja.

– Korábban az enyém volt a Hód-Mező három százaléka, míg a többit feleségem, Vecseyné Bartók Andrea birtokolta, ám most kettéváltunk. Ennek ellenére nekem ma is van állásom a Hód-Mezőnél – villantotta fel a csöppet sem egyszerű helyzetet Vecsey Gyula. Hozzátette: cége két saját és hét előszerződés alatt álló busszal készen áll a Szeged–Hódmezővásárhely gyorsjárat további üzemeltetésére.

– Tudtam, hogy indul a pályázaton, így ez nem ért meglepetésként – mondta Vecseyné Bartók Andrea, aki hozzátette: elvált férjétől, aki valóban még a Hód-Mező alkalmazottja.
– Csak addig van nálunk, és kap fizetést, míg az üzletrészét ki nem fizetjük. Ez körülbelül három hónapot jelent.

A volt feleség hozzátette: úgy egyeztek meg volt férjével, hogy biztosítékként mindaddig a Hód-Mező állományában marad, míg a részét meg nem kapja a cégből.
– A valóságban azonban semmilyen feladatot nem lát el. Az ügyvezető mindig is én voltam – tette hozzá Vecseyné Bartók Andrea.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió folyt be a jegyekből

Rendkívüli közgyűlésen fogadták el tegnap a vásárhelyi képviselők az önkormányzati kht.-k tavalyi… Tovább olvasom