Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Hárman – ötszáz szavazat alatt

A kilenc vásárhelyi országgyűlési képviselőjelöltből hárman kaptak kevesebb mint ötszáz szavazatot az első fordulóban. Havránek Ferenc (Munkáspárt) és Gyovai Tiborné (Centrum) pártszinten értékeli majd az eredményt, illetve beszéli meg a további teendőket, Dömötör Júlia (Zöldek Pártja) viszont nem kíván többet politikával foglalkozni.
A Csongrád megyei 6-os választókörzetben, vagyis Hódmezővásárhelyen az első fordulóban kilenc jelölt közül választhattak a szavazók. Az indulók közül hárman nem tudtak egyenként 500 szavazatot sem összeszedni. Havránek Ferenc a hetedik helyen végzett 353 szavazattal, a nyolcadikon Dömötör Júlia 291-gyel és a kilencediken Gyovai Tiborné 279-cel. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ők hárman hogyan vélekednek az elért eredményükről, illetve hogyan folytatják tovább politikai munkájukat.

– Arra nem gondoltam, hogy bekerülhetek, de ennél azért jobb eredményre számítottam. Úgy vélem, hogy a két nagy párt kiélezett küzdelme rányomta a bélyegét a kicsik szereplésére. A Lázár Jánossal szembeni, nagyfokú ellenállás is csökkentette az esélyünket, ugyanis az ő leváltását akaró vásárhelyiek arra szavaztak, akiről azt gondolták, hogy a legeredményesebben szerepelhet – nyilatkozta Havránek Ferenc.

Dömötör Júlia, Gyovai Tiborné és Havránek Ferenc Fotó: Tésik Attila
A Munkáspárt városi szervezetének elnöke úgy véli, tisztújító közgyűlést kell összehívni, hogy megbeszéljék a további teendőket. A párt országosan még az egy százalékot sem érte el, ezért gyorsan kell határozniuk. Az elnök szerint „senkinek sem ássák a sírját", vagyis nem keresnek bűnbakot a rossz szereplés miatt.

– A jelöltségemmel semmi más célom nem volt, csak hogy felhívjam a figyelmet a környezet-, a természet- és az állatvédelemre. Bízom benne, hogy ez sikerült is – tudtuk meg Dömötör Júliától. Az indulók közül a legfiatalabb jelölt elárulta, hogy korábban sem foglalkozott politikával, s a jövőben sem akar. Hozzátette, a jelöltsége nem zökkentette ki a hétköznapi életéből. Annak pedig csak örülni tud, hogy jelöltsége során csupa pozitív visszajelzést kapott, még teljesen ismeretlen emberektől is.

– Négy esztendővel ezelőtt a Centrum országosan 3,8 százalékon végzett. Most viszont mindössze 0,4-et sikerült elérnünk. Össze kell hívni a választmányt, hogy átgondolhassuk, miként dolgozzunk tovább – mondta Gyovai Tiborné.

A körzetben a legkevesebb szavazatot összeszedő jelölt kedvezőbb eredményt várt, de azért nincs elkeseredve. Szerinte ezt értékmérőnek kell tekinteni, hiszen azért pozitív dolgokat is elértek. A kampány során tudtak beszélgetni az emberekkel, s kiderült, szükség van ma Magyarországon egy igazi középen álló pártra, tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bacsa visszalép Baloghné javára

Nem indul az országgyűlési választások második fordulójában a szocialisták vásárhelyi aspiránsa.… Tovább olvasom