Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Hárman versenyben az alkotóházak vezetéséért

Húszan indultak, s hárman maradtak versenyben a vásárhelyi közös műterem, valamint a helyi és a mártélyi alkotóház igazgatói posztjára kiírt pályázaton. A győztest a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány vezetője választja ki. Az alkotóházakat jelenleg gondnok irányítja.
Még mindig nem dőlt el, vajon ki vezetheti a vásárhelyi közös műtermet, illetve a Virág utcai és a mártélyi alkotóházat, miután a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) vezetője még nem döntött a versenyben maradt három pályázóról.

Mint beszámoltunk róla, a MAK az alkotóházak és a közös műterem vezetői állásának pályázatát azután írta ki, hogy Fodor József festőművész, aki 1976 óta látta el ezt a feladatot, február végén lemondott, miután több dologban nem értett egyet a művésztelepet hotelszerűen működtetni kívánó új közalapítvány-vezetővel.

– A három versenyben maradt pályázó közül egy művész, kettő nem az – mondta lapunknak Asztalosné Zsupán Erika, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány vezetője –, mégpedig azután, hogy számítógép-kezelői vizsgát tesznek. Minderre az alkotóházak on-line helyfoglalása miatt van szükség, azt ugyanis az interneten keresztül is bárki intézheti. Korábban már többször is tiltakoztak a képzőművészek a civilek beengedése ellen. Ez utóbbitól a MAK az alkotóházak kihasználtságának növekedését várja. – Szeretnénk ezzel megszüntetni a korábbi privilégiumokat, s ez sokakat zavar – mondta Asztalosné Zsupán Erika, hangsúlyozva, továbbra is megőriznék az alkotói nyugalmat.

A vásárhelyi alkotóház és a közös műterem addig sem marad gazdátlanul, amíg eldől az igazgatói pályázat, Kis Kovács Anna személyében gondnokot neveztek ki az élére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétányt avattak Vásárhelyen

A természetben való nevelés, valamint az aktív pihenés érdekében sétányt avattak tegnap a téglagyári… Tovább olvasom