Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Harmincas övezet a Kertvárosban

Harmincas övezetet alakítanak ki a vásárhelyi Kertvárosban, a Népkert és a vasútvonal által határolt területen. Az önkormányzat ezt a tömböt pihenőkörzetté nyilvánítja. Ez nem csupán az itt élők, hanem a közeljövőben elkészülő termálhotel és élményfürdő vendégeinek nyugalmát is szolgálná.
November elején itt már csak harminccal haladhatnak a járművek. Fotó: Tésik Attila
A hódtói Ormos Ede, Eszperantó és Liszt Ferenc utca után Vásárhelyen újabb utcákban vezetnek be harminc kilométer/órás sebességkorlátozást. November 15-éig korlátozó és a megváltozott forgalmi rendre figyelmezető táblákat helyeznek ki a Kertváros egy részén, a Népkert és a vasútvonal által határolt területre.

– Már a választási programomban is szerepelt, hogy az említett részen sebességkorlátozást kell bevezetni. Erre azért lenne szükség, mert nagy az átmenő forgalom, s ez zavarja a lakókat – halljuk Berényi Károlytól.

A körzet frissen megválasztott önkormányzati képviselője hozzátette, hogy a nemrég új aszfaltréteget kapott Somogyi Béla utcában igen sok autó, köztük kamion jár. Ugyanis többen ezt az utcát használják a 47-es Tóalj utcai szakasza helyett, hogy elkerüljék a közlekedési lámpát, s a forgalmasabb kereszteződéseket.

Az érintett területen lévő többi utca, vagyis az Ipoly, a Mikszáth Kálmán, a Népkert és a Bartók Béla igen keskeny, így az átmenő forgalom veszélyezteti az ott élők biztonságát.

Még a korábbi közgyűlés döntött a közlekedési és környezetvédelmi bizottság által javasolt változtatásról. A módosítás nem csupán a biztonság növelése érdekében történt. Ugyanis az önkormányzat távlati tervei között szerepel, hogy pihenőkörzetet alakít itt ki.

Mindezt annak érdekében teszik, hogy megfelelő környezetbe kerüljön a tervezett termálhotel és élményfürdő. Így az itt élők nyugalma mellett a vendégek békés pihenése is biztosított lesz.

– Az Ady Endre utca, a Népkert, a Kaszap utca és a vasútvonal által határolt területen lévő utcák forgalmi rendje megváltozik. Lekerülnek az elsőbbségadást jelző táblák, mivel ezek egyenrangú útkereszteződések lesznek, ahol a jobbkéz-szabály érvényesül – mondta Kása Ferenc, a műszaki iroda munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évszázados tölgy az építkezők útjában

Építkezés miatt kivágnák Vásárhely egyik legidősebb fáját. A közel 110 esztendős tölgy azon a… Tovább olvasom