Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Harminchat új közmunkást foglalkoztatnak Vásárhelyen

Csapadék- és belvízelvezető árkok ásása, tisztítása, parkosítás, valamint temetők és kegyeleti parkok rendbetétele lesz a feladata azoknak a közmunkásoknak, akiket az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően négy hónapra felvesz.
A közmunkaprogram keretében a vásárhelyi kistérség közel 28 millió forintot nyert. Ebből a pénzből Vásárhelyen 36 közmunkást alkalmazhatnak, de néhányan dolgoznak Mindszenten, Mártélyon és Székkutason is.

– A 36 fős keretből hét közmunkást két hónapos motorosfűrész-kezelői tanfolyamra is beírattunk. A megnyert összegből négy hónapon keresztül biztosítani tudjuk a munkások bérét, valamint eszközöket, munkaruhákat vásárolunk, illetve finanszírozzuk a képzésüket és az orvosi ellátásukat – tudtuk meg Borbás Istvántól, az önkormányzat városstratégiai irodájának kistérségi csoportvezetőjétől.

A pályázati kiírás szerint a program keretében elsősorban hátrányos helyzetű, regisztrált munkanélkülieket kell foglalkoztatni. A vásárhelyi munkaügyi kirendeltség adata szerint a városban 2200 munkanélkülit tartanak nyilván. Az érintetteket levélben a kirendeltség értesítette a munkalehetőségről, így gyorsan sikerült feltölteni a vásárhelyi harminchatos keretet. A közmunkások négy hónapon keresztül napi hat órát dolgoznak. Három fő tevékenységi körük van: kül- és belterületen lévő csapadék- és belvízelvezető árkok ásása, illetve a meglévők karbantartása, valamint parkosítás, illetve temetők és kegyeleti parkok rendbetétele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől már a kórházban várják a járó betegeket Vásárhelyen

Hétfőtől már a vásárhelyi Erzsébet-kórház F épületében várja a járó betegeket a pszichiátriai, a… Tovább olvasom