Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Három doktor négy helyett

Eddig nem sikerült betölteni azt a mindszenti háziorvosi praxist, mely 2006. január elsején megüresedett. Hiába írt ki pályázatokat eddig az önkormányzat, vagy nem volt megfelelő jelentkező, vagy a nyertes visszalépett. Azóta az egyik háziorvos helyettesít a betöltetlen praxisú körzetben.
Nem csupán az orvosok és a nővérek, hanem a betegek is nehezebb helyzetben vannak most Mindszenten, mint 2005-ben. A város négy háziorvosi körzetének praxisából az egyik 2006. január elseje óta betöltetlen.

– Már több alkalommal írtunk ki pályázatot, eddig nem jártunk sikerrel. Különféle okok miatt továbbra sem találtunk megfelelő orvost erre a feladatra. Legutóbb ugyan az egyik jelentkező nyert, de végül terhességre hivatkozva visszalépett – tudtuk meg Szabó József alpolgármestertől.

Így több mint egy éve hárman látják el négy doktor feladatát. Az alpolgármester szerint azért is nehéz doktort találniuk, mert sokakat visszatart az, hogy a napi nyolcórás rendelésen túl még ügyeletet is kell vállalni. Ennek ellenére nem adják fel, s újabb pályázatot ír ki a város vezetése. A csütörtöki testületi ülésnek is egyik témája a még mindig üres praxis kérdése. Szabó József elmondta, ha most sem sikerül betölteni a helyet, akkor pályázat helyett más módon szeretnének orvost találni.

Nyugdíjba vonult kollégáját egyelőre dr. Gémes Csaba helyettesíti. A mindszenti háziorvos hozzátette, az amúgy is igen kiterjedt saját körzete most jelentősen megnőtt. Ráadásul mikor aláírták a határozatlan időre szóló helyettesítési szerződést, senki sem gondolta, hogy ez ilyen sokáig elhúzódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz hivatásos katonát várnak Vásárhelyre

Jelentősen emelkedik a vásárhelyi laktanyában szolgálók létszáma márciustól. A helyőrség valamivel… Tovább olvasom