Délmagyar logó

2018. 02. 17. szombat - Donát -2°C | 7°C Még több cikk.

Három építkezés a bíróságon ér véget

A bíróságon ér véget a vásárhelyi önkormányzat és a Keviép Kft. pénzügyi vitája. A debreceni cég három nagyberuházás kivitelezője volt a közelmúltban, a nyugdíjaslakópark és a fedett uszoda építése, valamint a strand három elülső medencéjének felújítása kapcsán összesen több száz millió forintos a nézeteltérés.
A fedett uszoda a tervezettnél néhány héttel később készült el. A város nem mond le a kötbérről Fotó: Tésik Attila
Még mindig nem született megegyezés a Keviép Kft. és a vásárhelyi önkormányzat között. Tavaly tavasszal írtunk arról először, hogy a debreceni székhelyű társasággal elszámolási vitája van a városnak három nagyberuházás kapcsán. A cég építette a nyugdíjaslakóparkot és a fedett uszodát, s újította fel a strand három első medencéjét. Bár az utóbbi kettőt lassan két éve, az előbbit pedig annál is régebben átadták, a pénzügyi vita még mindig tart. Sőt: mindhárom ügyben a bíróság mondja majd ki a végső szót.

Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta: a vitatott összeg és kamatai, a szakértői díjak és a perköltség megközelíti a félmilliárd forintot, holott az önkormányzat szerintük mondvacsinált indokok miatt nem fizet. Ez pedig etikátlan – tette hozzá. Az uszodáért kamatostul úgy 250-260 milliós kötbért akar az önkormányzat – mondta –, a lakópark esetében a vita 70 millióról szól.

Lázár János polgármester szerint viszont egészen másról van szó. A nyugdíjasotthonok falai például penészednek, s amíg ezt a problémát a kivitelező meg nem oldja, a pénzt visszatartják. A kültéri medencék felújításánál a Keviép a szakértői vélemény szerint 50 millió forinttal magasabb összegről állított ki számlát, ezt pedig szintén nem egyenlíti ki a város – tette hozzá.

A fedett uszoda – ahol szintén jó néhány garanciális javításra volt szükség, s amelynek átadása csúszott – kötbéréről sem mond le Lázár, aki úgy fogalmazott: rossz minőségű, el nem végzett, és határidőn túl teljesített munkáért nem fizetnek, így mindhárom ügyben a bíróság dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalonnasütés ufókkal

Olyan emberrel lehetetlen volt találkozni a hét végén Mártélyon, aki ne talált volna magának… Tovább olvasom