Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Három év börtön – késelésért

A vásárhelyi Bánfi Róbertet életveszélyt okozó testi sértés miatt három évre, egyik társát egy év és két hónap börtönre ítélték, a másik pedig egy évet kapott a fiatalkorúak fogházában. A Szegedi Ítélőtáblán tegnap született ez az ítélet két, évekkel ezelőtti ügy miatt.
A három vásárhelyi vádlott közül egy esetében megváltoztatta, kettőnél pedig helyben hagyta tegnap a Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsa a megyei bíróság tavaly szeptemberi ítéletét. Életveszélyt okozó testi sértés miatt az elsőrendű vádlott, a 26 éves Bánfi Róbert korábbi 3 év és 8 hónapos börtönbüntetését 3 évre mérsékelték azzal az indokkal, hogy a büntetési célok rövidebb tartamú szabadságvesztés kiszabásával is elérhetők. A másodrendű vádlott, a 22 éves Markócs Tibor egy év és két hónap börtönbüntetést kapott. A harmadrendűnek, a 19 éves T. Sándornak pedig egy évet kell letöltenie a fiatalkorúak fogházában. Az ítélet jogerős.

T. Sándor még 2001. szeptember 22-én hajnalban két ismeretlen társával az egyik vásárhelyi diszkó környékén megfenyegetett egy fiatalembert, s elvette 15 ezer forint értékű karóráját, illetve 150-160 forintját. Két és fél évvel később, 2004. április 30-án éjszaka a három vádlott együtt szórakozott egy vásárhelyi kocsmában. Hajnalban átsétáltak a Hősök terére, ahol észrevettek négy fiatalt.

Kést rántva odamentek, s megtámadták a társaságot. Egyiküknek sikerült elfutnia. A három ottmaradt áldozat egyikét, K. Tamást Bánfi Róbert lefejelte, majd néhányszor megszúrta. A másik két sértettet közben a másik két vádlott ököllel ütötte. K. Tamás sérülése közvetetten életveszélyesnek minősült. A másik két megtámadott sérülése nyolc napon belül gyógyult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változott a vásárhelyi szemétrendelet

A megyei közigazgatási hivatal törvényességi észrevétele miatt megváltoztatta a szemétdíjfizetésről… Tovább olvasom