Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Három független indul Mártélyon

Sorozatunkban a Hódmezővásárhely környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai viszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk a helyi politikusok segítségével, ezúttal Mártélyon.
Tovább szeretné folytatni a tizenkét évvel ezelőtt megkezdett polgármesteri munkát a mártélyi Balogh Jánosné. – Befejeződik a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, szeretném látni, miként működik a rendszer, hiszen az elmúlt tizenkét év alatt ez a település legfontosabb beruházása. Úgy érzem, számos feladat vár még megoldásra a faluban, például az új egészségház kialakítása – indokolta Balogh Jánosné, miért indul a polgármesteri székért az őszi helyhatósági választásokon.

Mártély jelenlegi vezetőjének az 1998-as választásokon nem volt ellenfele, független indulóként 630 szavazatot gyűjtött be. Négy évvel ezelőtt viszont Szép Ferenc Szilveszterrel kellett megküzdeni a polgármesteri tisztségért. 2002-ben a voksok 83 százalékát szerezte meg Baloghné, aki az akkori kampányt valóságos hadjáratnak nevezte. Az őszi választásokon ugyancsak Szép lehet az egyik ellenfele, aki valószínűnek tartja, hogy ismét megméretteti magát.

– Eljött a számonkérés ideje – mondta érdeklődésünkre Szép Ferenc Szilveszter, aki valószínűleg ismét függetlenként startol a választásokon. A mártélyi vállalkozó szerint meg kell szüntetni azt a káoszt, amely a szennyvízcsatornázás miatt alakult ki a faluban. Emellett „vállalkozóbaráttá" tenné a helyi adókat.

Szép Ferenc Szilveszter és Balogh Jánosné mellett Borsos József is versenybe száll a polgármesteri székért.
– Települési képviselőként is a faluért dolgoztam, de úgy érzem, hogy polgármesterként még többet tehetnék Mártélyért – fejtette ki Borsos József. Szerinte harmincnégy évesen új lendületet adhatna a településnek, amiben az is segíthetné, hogy több diplomája is van. Elmondta: miután tanyán lakik, jól ismeri az ott élők gondját-baját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árverést hirdettek a vásárhelyi alkotók

A hónapokig tartó áradás miatt szinte használhatatlanná váltak a mártélyi holtág mellett a… Tovább olvasom