Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Három kérdés: Hende Csaba, honvédelmi miniszter

Hódmezővásárhely - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Ezúttal Hende Csaba honvédelmi miniszter beszél a honvédség jelenlegi állapotáról, fejlesztéséről és a vásárhelyi helyőrség jövőjéről.
– Nemrégiben vette át a honvédelmi tárca vezetését, s most látogatja a csapatokat. Mit tapasztalt?
– A katonákat csak dicsérni lehet, ám eszközeik jelentős részét nem, hiszen nincsenek új fejlesztésű egyéni felszereléseik. Azokra sajnos valahogy nem jutott pénz. Helyette akadt a Honvédelmi Minisztériumban 60 millió forint borbeszerzésre, s az első négy hónapban 40 millióval lépték túl a reprezentációsköltség-keretet. Míg a Gripenekhez 100 millió forintért vett a Medgyessy-kormány légi utántöltőt, addig a katonák ma is II. világháborús bádogkulacsból isznak.

Hende Csaba, honvédelmi miniszter. Fotó:DM/DV
Hende Csaba, honvédelmi miniszter.
Fotó:DM/DV

– Mit tartogat a jövő?

– Véget vetünk az elmúlt nyolc évben történt értelmetlen leépítésnek, ami a költségtakarékosság jegyében végrehajtott pazarlás korszaka volt. Nagyra becsülöm a katonákat, arra kérem őket, bízzanak bennem.

– Lesz ismét önálló dandár Vásárhelyen?
– A vásárhelyi a honvédség kulcsfontosságú, meghatározó alakulata, s ez a jövőben sem fog változni. Sőt folyamatosan nő majd a jelentősége a jövőbeli fejlesztéseknek köszönhetően. Az, hogy mi lesz kiírva a laktanyakapu fölé, majd csak következménye lesz mindennek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszik a présüzem építése Vásárhelyen

Bizonytalan, hogy mikor kezdi meg az évi félmillió tonna napraforgót és repcét feldolgozó présüzem építését Vásárhelyen a CEBH Kft. Tovább olvasom