Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Három nap a tehetségekért

Hódmezővásárhely - Bemutatkozási lehetőséget nyújt a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ tehetséges, nem hivatásszerűen működő csoportoknak és egyéni előadóknak november 24-én, 25-én és 26-án, vagyis hétfőtől szerdáig a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál elődöntőin.
A három napos válogatás után a legjobbnak bizonyult versenyzők december 12-én, a PMK által szerzett karácsonyi gálaműsor keretében szerepelhetnek majd produkcióikkal a nagyközönség előtt. Mindkét rendezvény nyilvános lesz és ingyenesen tekinthető meg.

A Művészeti Fesztivál az idén ünnepli 23. születésnapját. Az eredetileg városi kezdeményezés mára a régió programjává nőtte ki magát, így a vásárhelyiek mellett Mártélyról, Mindszentről, Székkutasról és a környező településekről is érkeznek fellépők. A legfiatalabb előadó 10, a legidősebb 70 esztendős. Az önkéntesen jelentkező közel 60 egyéni és csoportos szereplő zenés-énekes, táncos és próza kategóriákban mérheti össze tudását a fesztiválon. Ebben az évben az előzetes felmérések szerint, a dráma, vers műfaj a legnépszerűbb, itt több mint 20 jelölt van. A műsorszámoknak széles a palettája; humorista, bűvész, népdalosok, énekesek, zenekarok, kórusok, modern-és néptáncosok, színészek szórakoztatják majd a közönséget.

A legkülönlegesebbnek a helyi, Aranyosi Ágoston Általános Iskola színpadi előadása ígérkezik. Ők beszéd helyett, a siketnémák által használt, jelnyelvi tolmácsolással mutatják be darabjukat. Visszatérő vendégnek számítanak már a városban működő, Kozmutza Flóra Gyógypedagógiai Iskola Ifjú Zenebarátok csoportja, akik ezúttal karácsonyi hangulatot varázsolnak a színpadra.

A rendezvény célja a tehetségek felfedezése, és a térség sokszínűségének bemutatása. A legeredetibb műsorszámok szponzorok által felajánlott ajándékutalványban és tárgynyereményben részesülnek. A decemberi gálán kívül lehetőséget kapnak a hátrányos helyzetű fiatalok számára megrendezett Városi Jótékonysági Gyermekkarácsonyon való szereplésre is, a Fekete Sas Szállóban.

A mostani megmérettetés egyben kiugrási lehetőség is. Több, korábbi fesztivál szereplője, éppen az itt átélt sikerek, ösztönzés hatására képezte tovább magát, és vált sikeres előadóvá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három Kis gyerek Földeákról

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi kötődésű, de Földeákon élő Kisék három gyermekkel érkeztek a tegnapi… Tovább olvasom