Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Három volt igazgató ügyében nyomoznak

Hódmezővásárhely - Még nem zárult le a Kalmár Zsigmond szakközépiskola és a Bethlen-gimnázium előző igazgatója elleni rendőrségi eljárás Vásárhelyen. Nyomoznak a Corvin-szakközép volt vezetője ügyében is.
Debreczeni Magdolna, a Kalmár volt igazgatója ellen még 2008 szeptemberében tett büntetőfeljelentést a vásárhelyi önkormányzat azért, mert az intézmény-összevonások előtti napokban 32,7 millió forintot költött el iskolai célokra. A város szerint ezzel 54 százalékkal lépte túl a nem sokkal korábban jóváhagyott éves keretet. Debreczeni, akit a számviteli fegyelem, a polgári törvénykönyv, az államháztartási törvény és az önkormányzati rendeletek megsértésével is vádoltak, még a belső ellenőrzés megindítása előtt lemondott igazgatói megbízásáról. Az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények elleni eljárást azonban megszüntette, de vádat emelt okirat-hamisítás miatt. Ez ügyben – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei rendőr-főkapitányság médiareferensétől – nyomozáskiegészítést rendeltek el.

Szakértői véleményekre vár a rendőrség a Bethlen Gábor gimnáziummal kapcsolatos ügyben is. Mint arról beszámoltunk, könyvvizsgáló tárt fel számos hibát az intézmény 2008-as és 2009-es első félévi könyvelésében, megállapítva többek között, hogy az intézmény nem tartotta be az igazgatótanácsi határozatokat, 4 millió forint számlát hozzájárulás nélkül fizetett ki, e nélkül költött el 14 milliót felújításra, s vásárolt 22 millióért számítástechnikai eszközöket. Az iskolafenntartói jogokat gyakorló presbitérium és az igazgatótanács idén január elején visszavonta Bálint Vilmosné igazgatói megbízását. Néhány nappal később ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hat magánszemély a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt.

Hűtlen kezelés a Corvinban

Egy soron kívüli belső ellenőrzés bukkant szabálytalanságokra a Corvin Mátyás szakközépiskolában, s emiatt az önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen. A rendőrség hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt az intézmény akkori igazgatója, Pótáriné Hojcsi Zsuzsanna ellen vádemelési javaslattal továbbította az iratokat a városi ügyészségnek. Az azonban a nyomozás folytatását kérte a rendőrségtől.

Olvasóink írták

 • 9. cikicakk55 2010. november 22. 19:46
  „Lehet, hogy naív vagyok, de miért vétettek azok az igazgatók akik a gyermekekre, az iskolákra költötték el a pénzt? Ennél sokkal több pénzt lenyúlnak, sokkal feljebb, és semmi következménye nincs.Ráadásul a több milliós, milliárdos lenyúlások saját zsebre mennek.Pld.Itt van az iszapkatasztrófa.Kiderült, hogy a nép által összegyűjtött pénz töredéke került csak a rászorultakhoz.Na az után kellene nyomozni.”
 • 8. aranka2 2010. november 22. 18:16
  „egyoolvasó, alighanem tévedsz. Az okirathamisítás normális körülméynek között kísérő bűncselekmény, ömagában ugyanis értelmetlen, mondhatni hülyeség okiratot hamisítani, ha azzal nincs valami más célja (pl. sikkasztás, csalás, lopás fedezése) az elkövetőnek. Így, hogy ezért, és csakis ezért rendeltek el nyomozáskiegészítést, azt mutatja, hogy a már régóta folyó nyomozást nem akarják "eredménytelenül" lezárni, valamit mindenáron találni akarnak, hogy bizonyítsák: az ügyészség jól dolgozik.
  A Corvin is gyanús, inkább leszámolásnak tűnik, semmint valódi bűncselekménynek. A Bethlenben történteken nem ismerem.”
 • 7. Dongó 2010. november 20. 07:35
  „2008 szeptemberében kezdték megalázni Debit. Semmit nem tudtak ráhúzni, most, hogy a narancs kivirágzott, hát megint elővették az ügyet. Ügyészség? Na ne viccelődjünk már. Amikor az alkotmányt átfestik narancsszínűre, az az AB-t fenékbe rúgják, akkor még hiszünk a demokráciában??? Hogy Debi lemondott, valahogyan mi másként tudjuk?
  Szennyes, aljas világ jött el, ahol a narancsvirág bűze vegyül a lázár gőzzel. Semmi nem számít, nem számít, hogy mi jó a szakmunkás képzésnek, a tanulóknak, a tanároknak. Be kell menni az iskolákba és szondázni a tanárok hangulatát, félelmét, lapítását. Igen, lapítását, mert ha valaki, a megengedettnél feljebb meri emelni a fejét, azt bizony lekaszálja az LJ márkájú kombájn.
  Egyolvasó-nak: nem sántít itt semmi. Ha LJ ellenzékiként ki tudta alakítani ezt a diktatúrát, hát mire lesz képes kormánypártiként?
  Még mielőtt rám sütnék, nem vagyok szoci vagy LMP-s, csak próbálok tiszta fejjel látni és gondolkozni.
  További szép napot kívánva
  Tisztelettel: Dongó”
 • 6. egyolvaso 2010. november 19. 11:08
  „Előrebocsátom, egyetértek az előttem szólók véleményéve, "helyzetértékelésével".
  De. Ha az ügyészség vádat emelt okirat hamisítás miatt, akkor csak nem volt minden rendben. Gondolom megalapozottan, jól körüljárva (volt 2 évük) tették meg a vádemelést... Bár akkor meg mi a francért van szükség nyomozás kiegészítésre? Sántít, nagyon sántít.”
 • 5. zoltanszabo 2010. november 18. 11:32
  „Három igazgató------Három csapás. Lázár nem ezt hangoztatta mindig????”
 • 4. zoltanszabo 2010. november 18. 11:30
  „Mielőtt ezekre az emberekre ráhuzzák a vzes lepedőt tisztázzuk.NEM MAGUKNAK LOPTÁK EL ezeket a pénzeket.
  Gyerekeinknek.iskola fejlesztésre ment el.Ezekből magán zsebbe nem vándorolt.Mindd 3 iskola jó hírű,jó tanárai vannak emelni akarják az oktatás színvonalát.A gyerekeink jobb körülmények között jobban felszerelt körülmények között tanulhassanak.
  Lehet,hogy az igazgatók se díjazzák a narancsot.Ez jó indok lehet.Vagy nem?????”
 • 3. történész 2010. november 17. 18:08
  „leszámolunk...leszámolunk...vannak új haverok akiknek kell a poszt..”
 • 2. babakocsis 2010. november 17. 18:01
  „Őszintén remélem, hogy mindenki így gondolkodik, mint te Skid.”
 • 1. skid 2010. november 17. 14:54
  „Hát ige, egyik sem volt LJ embere.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonkábel áll a körforgalom útjában Vásárhelyen

Egy föld alatti telefonkábel áthelyezésére vár a kivitelező, hogy folytathassa a vásárhelyi Teleki utcai kereszteződésben fél éve megkezdett körforgalom építését. Tovább olvasom