Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Háromnapos ünnep Hódmezővásárhelyen

Minden korosztályra gondoltunk, amikor összeállítottuk a hét vége programsorozatát – mondta tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Almási István vásárhelyi alpolgármester.
Az államalapítás tiszteletére vasárnap a Kossuth téren ünnepi beszédet mond Áder János, az országgyűlés alelnöke és Lázár János polgármester.
A Kossuth tér mellett az Emlékpontnál és a Hódi Pál utcában is egymást követik a fellépők. Az idén már péntek kora délelőtt elkezdődik a hétfő hajnalig tartó „kavalkád". A néptánc kedvelőit olasz, észt, cseh, orosz és bolgár táncosok várják. A 60. születésnapját ünneplő Bródy János péntek este kilenctől ad koncertet az Emlékpontnál. Az Omega utoljára harminc éve járt Vásárhelyen – most szombaton este lépnek fel.

– Mivel a programok több helyszínen is zajlanak, így a belváros egy részét lezárjuk a forgalom elől – nyilatkozta Varga Ferenc, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának városüzemeltetési csoportvezetője. Az Emlékpont környékét péntek reggel nyolctól vasárnap éjfélig, a Szent István teret pedig vasárnap délelőtt kilenc és tizenegy óra között zárják le. A Hódi Pál utcán sem lehet majd közlekedni péntektől vasárnapig. A városháza és a Tóth Sándor utcát pedig a vasárnap esti tűzijáték miatt nem használhatják a közlekedők.

Mivel sokan autóval jönnek a rendezvényekre, ideiglenes parkolókat alakítanak ki a Hódi Pál utcában a posta melletti üres telken, a hódtói sportcentrumnál és a strand régi bejárata előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisajátíthatnak az Endreitelepen

A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal határozata alapján a vásárhelyi önkormányzat kisajátíthatja… Tovább olvasom