Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Háromszázan kerülhetnek utcára Vásárhelyen

Elterjedt a hír Vásárhelyen, hogy a Lasselsberger Hungária Kft. jövő év elején felmond dolgozói többségének, esetleg bezárja csempe- és burkológyártó üzemét. Ha mindez igaz, háromszázan kerülhetnek utcára. A cég budapesti igazgatója nem kommentálta értesüléseinket.
Munkakép a burkolóüzemből. Fotó: Tésik Attila
Többen tudni vélik Vásárhelyen, hogy bezár az egykori porcelángyár területén a Lasselsberger Hungária Kft. által működtetett csempe- és burkológyártó üzem. Az osztrák érdekeltségű Lasselsberger tavaly vásárolta meg a Villeroy & Boch Magyarország Rt.-től annak burkoló- és csempegyártó részlegét, olasz, román és francia üzemekkel együtt. A vásárhelyi gyárral együtt vált a Lasselsberger tulajdonává a már jól bevezetett Alföldi márkanév is, s a vételkor átvettek háromszáz dolgozót.
Ha a híresztelés igaz, most mindannyiuk állása veszélyben van.
A vásárhelyi üzem munkásai hallottak a bezárás híréről. A délutáni műszakváltáskor a gyárból kijövő Anna azt mesélte: mindenféle mendemondák jutottak már a fülébe.

– Pontosan senki sem tud semmit, nagyon titkolóznak a vezetők is, de az már elterjedt, hogy a december 20-i leállást követően nem indul újra a termelés az üzemben – felelte kérdésünkre.

Munkatársa, Erzsébet arról számolt be, októbertől sugdolóznak az üzemben arról, hogy a csempe- és burkológyártást teljesen megszüntetik Vásárhelyen, ha a mostani rendelés kifut – azaz valamikor az év végén.

– Nem tudom, mi lesz velem, hiszen elmúltam ötvenéves, s ebben a korban már sehol sem kell a dolgozó – panaszkodott az asszony. Hozzátette: hivatalosan még senkit sem értesítettek a cég valódi szándékairól.

Az üzem bezárásával kapcsolatos híresztelésekről a vásárhelyi gyáregységet vezető Vilicsné Murvai Éva nem kívánt semmit sem mondani, arra hivatkozva, hogy csak a budapesti igazgató, Márton Péter nyilatkozhat. Ő pedig telefonos megkeresésünkre közölte, az ügyben egyelőre semmit sem akar mondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszerző úton Klagenfurtba

Bérelt busz visz bennünket Klagenfurtba, ha sürgős hitelre van szükségünk: ez az út fejenként 12-13… Tovább olvasom