Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Használt tévét, kerékpárt szeretne a vásárhelyi anya

Hódmezővásárhely - Használt televíziót és kerékpárt szeretne a másfél éves kisfiát egyedül nevelő, 28 éves vásárhelyi édesanya, Oláh Nikolett. Jelenleg önkormányzati bérlakásban neveli Danit.
Nehéz körülmények között, egyedül neveli másfél éves kisfiát, Danit a vásárhelyi Oláh Nikolett. A 28 éves fiatalasszonynak néhány hónappal ezelőtt ért véget párkapcsolata. Az albérletből költözniük kellett, miután a gyedből és a családi pótlékból nem futotta a lakás fenntartására.

– Sírva kilincseltem, hogy legyen fedél a fejünk felett. Szerencsére a vásárhelyi polgármesteri hivatalban segítettek, és beköltözhettünk egy önkormányzati lakásba. Ha ez nincs, akkor nem tudom, mi lett volna velünk. Egy íróasztalon és a kisfiam ágyán, valamint a ruháinkon kívül semmink nem volt. Rokonoktól, barátoktól kaptunk egy franciaágyat, egy szekrénysort, amit részletben törlesztek – magyarázta Nikolett. Az édesanya havi jövedelme mintegy 65 ezer forint. Ebből fizeti a lakás költségeit – szociális helyzete miatt erre támogatást kap a várostól –, így mintegy 40–45 ezer forintból gazdálkodhat.

Nikolettnek és kisfiának, Daninak eddig a rokonok, barátok segítettek.
Nikolettnek és kisfiának, Daninak eddig a rokonok, barátok segítettek.

Nikolett azért fordult lapunkhoz, mert szeretne egy használt televíziót és egy kerékpárt. – Nagyon hálás lennék, ha kaphatnánk egy kiselejtezett, de még működő készüléket, legyen bármilyen kicsi képernyője. Két használt babakocsink van, az egyiknek a minap kitört a kereke, sajnos a másik is a végét járja. Van viszont egy gyermekkerékpár-ülésünk, csak éppen nincs mire felszerelni. A rokonaim, barátaim anyagi lehetőségei is végesek, de nem is várhatom el tőlük a folyamatos támogatást, ezért gondoltam arra, hogy segítséget kérek – mondta Nikolett.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Pheobe66 2012. augusztus 03. 12:50
  „Kedves olvasók és segítségnyújtók, mielőtt fejüket adnák a sajnáltra és segítség adásnak, kérem olvassák a el a hozzszólásomat! Amit írok, nem rossz indulatból teszem, meg én is bármikor szívesen segítek bárkin, de ő nem az a személy...Ugyanis.....Ennek a nőnek mindene meg volt 2házat örökölt, ezeket eladta, azért hogy felmenjen pestre és ott albérletben lakjon! Azonban a fő ok az, hogy ez az anya végignézte, hogy a 7éves kislányát kék-zöldre veri a nevelőapuka (a képen látható kisfiú tőle van), amit teljesen normálisnak tartott! Szerinte ezt nevelő célzattal tette!!!! Emelett nem adta oda a gyermeket az apjának, aki az életénél is jobban szereti, és a kislány mindene is az apa,(természetesen ezzel tisztába volt az anya is, és már csak azért sem!!!!)! Most gondolom mindenkiben felmerült, hogy azért nem kapta el az apa, mert nem fizette a gyerektartást, tévedés, havi több 10ezret utalt és ennek ellenére sem! Néha felmehetett érte Pestre ami megint csak 10ezres tétel, ez persze nem érdekelte az anyát!Mellesleg ebből a pénzből semmit nem fordított rá! Nagy nehezen megkapta az apa a gyermeket, gyerektartás minimális, mert az ANYA nem tud fizetni! Mostmár nincs szüksége a gyereknek havonta 20-25ezerre, de érdekes???!!
  Kérdem, mit érdemel EZ??? Semmit némi szánalmat, meg annyi verést amennyit ők adtak annak a kislánynak és akkor lesz mit nézniük, és nem szorulnak a tévére!
  Köszönöm mindenkinek aki elolvasta!!!”
 • 29. xenopus 2012. július 12. 22:19
  „Sorolhatnám én is hogy mit szeretnék? Inkább nem teszem!”
 • 28. kánaán 2012. július 10. 23:47
  „Egyre jobb sztorik DM!
  Köszi.”
 • 27. Ani56 2012. július 10. 06:17
  „Utána jártam 1-2 dolognak csak azért,hogy nem -e rosszul emlékszem,de sajnos nem! Ennek a nőnek ahogyan azt
  "14. untouchable 2012.07.06. 19:40
  Meg volt neki mindene. Magának köszönheti a bajt! A kislánya hol van? Szerintetek miért veszik el egy anyától a gyermekét???? "
  írta megvolt mindene ezt többen is mondják,amikor más álmodni se mert Montenbike kerékpárról,vagy mobil telefonról neki már volt,mindig a legdivatosabb ruhákban járt.Az anyukája és a mamája a lelküket kidolgozták,hogy neki mindene meglegyen anyukája a munka mellett állatokat tartott,és egy állami gondozott kislányt is nevelt nagy szeretetben aki gondolom azóta már nagylány,akire ez az önző kis nő irigy volt azért kapott meg mindent amire a száját kinyitotta hogy ne cirkuszoljon.Az a kislány valószínű tudna mesélni miket művelt ez a nő.Azt mondják volt egy fiúja akitől a kislánya van,és aki csak addig maradt vele míg el nem adtak mindent,és volt pénz,úgy tűnik megtalálja zsák a foltját ahogy a pénz elfogyott a fiú is lelépett.Miután felment Pestre a kislányával ott össze jött valakivel akitől a kisfia van,azt mondják a férfit látták Vásárhelyen a gyerekkel a népkertbe ez a nő fényképezte őket a libás lánynál.Hát ennyit az egyedül álló "édesanyáról" bár szerintem egy ÉDESANYA nem ilyen!!!! Azt mondják most az egyik nagynéni okítja aki már kéregetett így a priuszos fiacskájának,és sajnos kapott is,hát így adakozzon mindenki először győződjetek meg róla,hogy kinek adtok ha van rá lehetőségetek.Úgy hallom lett volna ismerőse ennek a nőnek aki segített volna rajta attól függetlenül,hogy nem érdemli meg!De a nagynéni senkit nem enged a közelébe,( szép kis nagynéni az ilyen mondhatom )Azért annyit megjegyeznék nem gondolnám,hogy egy másfél éves gyereknek olyan égető szüksége enne TV-re mert ha nem látja nem is hiányolja,de gondolom egyszerűbb oda ültetni a TV elé addig legalább nyugton van,és anyuka pihenhet igaz kedves Nikolett? Szerintem az anyuka olvashatna neki meséket (biztosan kapna kölcsön mesekönyveket) ha ennyire unatkozik,vagy vigye el sétálni,vagy játsszon vele az nem kerül semmibe.De az az érzésem ő azt gondolja,hogy neki jár a kiszolgálás csak azt nem tudom milyen alapon?
  19. info Igen igazad van "ezeket az embereket tessék kézen-fogni és a munkavilágába visszavezetni!"
  bár kétlem,hogy egyáltalán tudja mi az a munka,Nem azokat az embereket kellene " a munkavilágába visszavezetni!" akik már ledolgoztak 30 -40 évet és belerokkantak,és mos havi 27.000-ből tengetik az életüket,és próbálják a gyógyszereiket meg venni,és élni.Hányszorosa is az a pénz amit ez a kedves :( Nikolett havonta kézhez kap a semmiért,a felelőtlenségéért? Jó lenne ha az újságban megjelenő cikkeket mielőtt leadják utána néznének 1-2 dolognak vagy egyáltalán nem kellene ilyennel foglalkozni,ez csak egy javaslat,és nem bírálatnak szántam.”
 • 26. okoskaaa 2012. július 09. 11:43
  „Úgy látszik, náluk a keres szó módosult, így szól: "Aki kér, az talál."”
 • 25. Csecs 2012. július 07. 16:13
  „Hol van ilyenkor Richard Field?”
 • 24. jadewka 2012. július 07. 15:51
  „Oláh Nikolett!!!XD”
 • 23. t680822g 2012. július 07. 07:54
  „22. Ani56: Mondtam, hogy ez is a Gellei színész társulat 2. Nekem az ideg összerántotta a gyomromat, hogy addig sírt, amíg kapott egy lakást potyára az önkkormányzattól! Tudjátok ti, hogy más sokkal nehezebb helyzetben levő családok akár több mint egy évtizedet is várnak lakásra, vagy egyáltalán nem is kapnak?? Gellei-t egyébként körözik, az meg levette a DM olvasóit közel 200 ezer Ft-al, felmarkolta a pénzt és angolosan lelépett, aztán kiderültek a disznóságaik, akkor mindenki el volt képedve... Itt is kezd kibújni a szög a zsákból, olvassátok el Ani56 hozzászólását!”
 • 22. Ani56 2012. július 07. 07:14
  „"14. untouchable 2012.07.06. 19:40

  Meg volt neki mindene. Magának köszönheti a bajt! A kislánya hol van? Szerintetek miért veszik el egy anyától a gyermekét???? "

  Én is így hallottam a Vásárhelyi ismerőseimtől akik fel vannak háborodva.Ennek a nőnek megvolt mindene míg az anyukája élt,akivel úgy bánt mint egy kapca ronggyal, utána szét szórt mindent,szépen berendezett házat,autót stb.és felköltözött Pestre a lányával aztán szülte ezt a másik babát,felelőtlen csak magának köszönheti.Segítsen hát csak nyugodtan aki teheti úgy is elszórja azt is.Több ismerősömtől hallottam akik ismerték a családját,hogy az anyukája,és a mamája az eget is lehozta neki de nem bírtak vele senki,és semmi nem volt elég,a közép iskolát is ott hagyta hiába könyörögtek neki.A volt szomszédai,és a környékükön lakok tudnának mesélni miket művelt!! Az persze eszébe se jut,hogy bármilyen munkát elvállaljon amiért fizetnek,(persze nem mindent,csak a piszkos gondolatok elkerülése végett,nem azt mondom,hogy álljon ki a sarokra ) de aki keres talál,és nem a sült galambra vár,és hogy kiszolgálják megsajnálják!!! Valóban miért is nem élelmiszert,tüzelőt,mosószert stb.-t vagy a napi megélhetéshez szükséges dolgokat kéri.Én is gyalogoltam annak idején a karomon a gyerekemmel,és itt vagyok! Persze ha van TV akkor nem unalmas az élet,és ha írok az újságnak azok lehozzák,és biztosan lesz aki nem ismer,és meg szán. 28 évesen le se járatnám magam bájosan mosolyogva,ha ilyen helyzetben lennék nem volna kedvem mosolyogni.De sajnos sokan bedőlnek az ilyeneknek,miért nem becsülte meg amije volt,és hol vannak az apák ???????? Ha ő nem tudja a gyerekei gondját viselni!!!”
 • 21. info 2012. július 07. 05:20
  „3. nyuszituro 2012.07.06. 12:58 -van aki üzleti érzékkel kéreget, minden vásárban kinn van és árulja a holmit-teli a déli-apró kéregetéssel”
 • 20. info 2012. július 07. 05:17
  „1. oncogito_ 2012.07.06. 11:54 -nyugtával kell a napot dícsérni.....”
 • 19. info 2012. július 07. 05:17
  „"a másfél éves kisfiát egyedül nevelő, 28 éves vásárhelyi édesanya,"-kedves édesanya! ennek a gyermeknek van édesapja is, ő vajon nem gondoskodik róla?! ha igen ne felejtsük már ki! (családi pótlék+13700.-) ennyit máshol sem kapnak tessék elhinni, a szociális étkeztetést sem kell kivenni a sorból az is egy lehetőség, ezek után mindezt tessék összeadni.
  Mindenki másnak csupán annyit szeretnék mondani, itt nem arról van szó, hogy adunk vagy sem, de addig míg nem egy esetben rögtön az újság hasábjain vagyunk anélkül, hogy magunk is tennénk a sorsunkért minden másként látszik. Rajtuk kívül tessék elhinni más még sokkal rosszabbul áll. Dehogy fog elmenni dolgozni, míg ezt megteheti amiről a cikkben és a hozzászólásokban szó van. Tisztelettel kérem önöket ezeket az embereket tessék kézen-fogni és a munkavilágába visszavezetni!”
 • 18. lepkehalo 2012. július 06. 21:37
  „Szerintem nyugodtan kérhet, nem kell ezen fennakadni. Aki nem tud vagy nem akar adni, az ne adjon, nem kötelező. De ha csak egy embernek eszébe jut, hogy tényleg, ott kerülgetjük a régi tévénket, mert mikor újat vettük nem dobtuk ki, mert még működik, és szívesen odaadná, akkor már két ember is jól fogja tőle érezni magát.
  Vásárhelyen meg a bicikli létkérdés annak, akinek nincs autója. Most szüntették meg szinte teljesen a tömegközlekedést, és elég sokat kell gyalogolni a város egyik végéből a másikba. (Ma olvastam a Szuperpress nevű lapban, hogy Vásárhelyen milyen olcsó a tömegközlekedés. Ja, heti 5 napon napi 3 járatot nyilván kevesebb pénzből is fent lehet tartani.)”
 • 17. mojzi28 2012. július 06. 21:33
  „benq!

  Én szívesen elszállitom a hölgynek a tévét!”
 • 16. CsengeleMSN 2012. július 06. 21:19
  „Vásárhelyen munka nincs. A vásárhelyi nőknek akik gyereket vállalnak ugyanerre a sorsra jutnak mint Nikolett és kisfia. Nincs munkahely Hódmezővásárhelyen, Szegeden de főleg Hódmezővásárhelyen. A Gyes úgy 65 ezer forint hogy gyerekvállalás előtt dolgozott vagy sem?”
 • 15. t680822g 2012. július 06. 21:00
  „Lejm Mariska... Ha egy üzlet beindul...”
 • 14. untouchable 2012. július 06. 19:40
  „Meg volt neki mindene. Magának köszönheti a bajt! A kislánya hol van? Szerintetek miért veszik el egy anyától a gyermekét???? Ennek inkább pszichológus kell, nem pedig tévé!”
 • 13. t680822g 2012. július 06. 18:41
  „Újabb Gellei ügy, mindjárt elsírom magam... Nem adok semmit!”
 • 12. hajnalka 2012. július 06. 17:45
  „7.Andi_szeged 2012.07.06. 14:23
  Markáns véleményed kiverte nálam a biztosítékot: "El kell menni dolgozni, akkor majd lesz miből venni."
  Ugye azt is megmondod, hogy hová? Alkalmazod? Mert Vásárhelyen munka az nincs. Tudom, évek óta keresem hiába. Van közmunka 4 és 6 órás, más semmi. Elvállaltam, a diploma nem gátolja a söprű helyes tartását...
  Mit vennél el ettől a kis nőtől? A gyedet vagy a családi pótlékot? Nem értem, miért kell ilyen felsőbbrendűen vagdalkoznod. Nem vagyunk egyformák. Ő úgy látja a világot.
  Én se értek vele egyet. Két éve élek segélyből albérletben egyedül. (Az 22500 Ft) Én biztos tűzifát kértem volna.

  Van két viszonylag jó állapotú babakocsim. Ha eljön érte, szívesen neki adom. Nem márkás, de használható.”
 • 11. oncogito_ 2012. július 06. 17:41
  „Istus 2012.07.06. 12:45
  Gondolom önnek több a jövedelme negyvehétezernél.
  Ezért is érti meg nehezen mások baját.
  Igen, mindig mindenkinél vannak rosszabb helyzetben is. Pl. Afrikában talán egy egész falunak nincs negyvehétezer forintnak megfelelő értékű vagyona.
  De itt és most segíthetne valakin, aki elérhető és rászorult.
  De ha nem akar, akkor írja azt és ne mások rosszabb helyzetével példálózzon.
  Szerintem.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30–35 fokos vizet kínálnak Vásárhelyen

30–35 fokos termálvizet tudna biztosítani a város azoknak a társasházaknak, amelyek az új belvárosi termálkör mellett állnak. Tovább olvasom