Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Használtbútor-mustra Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nem számít, milyen stílusú, korú a bútor, ha fantáziát lát benne megveszi, aztán megpróbálja eladni Csényi Ernő Vásárhelyen. Egy másik használtbútor-kereskedésben viszont „szocialista darabokkal" nem foglalkoznak. Horváth Ferenc üzletvezető szerint azért, mert ezeket már nehéz eladni.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Leginkább használt bútorosnál vásárolok, ha kell valami a lakásba. Újat nem igazán veszek, a használt olcsóbb – jegyezte meg a minap egy fiatalasszony, aki 3 gyermekével és egy tévéállvánnyal távozott egy használtbútor-kereskedésből Vásárhelyen. A szekrényekkel, állólámpákkal, tükrökkel zsúfolt, Damjanich utca elején lévő boltot 20 éve nyitotta meg Csényi Ernő.

– 6 évvel ezelőttig úgy-ahogy ment. Azóta tart a mélyrepülés. Előfordul, hogy 2000-3000 forintos árut sem visznek haza azonnal, csak 2-3 hét után. A 10 ezer forint felettiekről már ne is beszéljünk, volt, amikor 1 hónapig is itt állt az egyik, mire ki tudták fizetni az árát – osztotta meg tapasztalatait a tulajdonos. Kolléganője listát készít, hová várják bútornézőbe. Csak akkor megy, ha érdemes. Ha viszont odamegy, akkor szinte kivétel nélkül mindet megveszi, vagy ha nem is fizet érte, mert olyan állapotban van, akkor ingyen elszállítja. 90 százalékát a bútoroknak eladás előtt meg kell javítani, nem szeretik a lestrapált árut a vevők. Nála nem számít, milyen stílusú, korú, ha fantáziát lát benne, megveszi – tette hozzá. A bolt előtt például egy 50 éves kanapé 3000 forintért kellette magát.

Nézelődő vevők Csényi Ernő boltjában. Fotó: Karnok Csaba
Nézelődő vevők Csényi Ernő boltjában.
Fotó: Karnok Csaba

A Damjanich utca végén, egy másik bútorkereskedésben is akadt áru bőven.

– A szocializmus kori bútorokkal, azokkal, amelyek olyan fényesek, hogy tükör nélkül is látja benne magát az ember, nem foglalkozunk. Azért, mert a tapasztalataink szerint ezek eladhatatlanok – jegyezte meg az üzemeltető, Horváth Ferenc. – Erre fel is hívom a kiszállás előtt az eladó figyelmét. A közép- és a jobb kategóriájú bútorok érdekelnek. Ezek egy részétől azért akarnak megválni, mert újra szeretnék cserélni. Ezért is foglalkozunk a használtak mellett újakkal is – tette hozzá.

A helyszínen méri fel az eladásra szánt kanapé, szekrény, ágy állapotát. Arra figyel, mennyire kopott vagy sérült. Ha nem elég tiszta, az nem gond, ki lehet takarítani.

Akik olcsón találtak maguknak tévéállványt. Fotók: Karnok Csaba
Akik olcsón találtak maguknak tévéállványt.
Fotók: Karnok Csaba

– Általában megegyezünk az eladóval az árban, ami persze nagyon változó. Egy új, jó minőségű kanapét 60-80 ezer forintért lehet vásárolni, egy használtat, amely még évekig megfelel a céljának, feleannyiért. A nálunk eladó termékek árai is alkuképesek, irányárak. A lányos édesanyáknak például jelentős kedvezmény jár – magyarázta nevetve sajátos üzletpolitikáját. Hozzátette: persze egyes üzletekben, főként leárazáskor olcsóbban is hozzá lehet jutni újhoz. Más kérdés, mennyi ideig tudja használni a vevő. Előfordulhat, hogy még az összeszerelés előtt szétesik, annyira gyenge minőségű, ezért az ilyen boltok nem jelentenek konkurenciát – mondta.

Egyre többen vannak, akik azért akarják eladni a bútoraikat, mert kell a pénz. Általában a régi, a már említett szocializmus kori daraboktól próbálnak így megválni – tette hozzá Horváth Ferenc.

Olvasóink írták

  • 1. macs 2013. augusztus 23. 11:34
    „Érdekes a véleményeket olvasni, mert az utóbbi időben a 60-as, 70-es évek bútorai, éppen a retro dizájn jegyében, nagyon kapósak.
    A fényes bútorokról, ha egyébként fából vannak, kemény munkával, de eltávolítható a "fólia", és utána jöhet a pác vagy a festék. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt barátnője élettársával ment betörni egy férfi

Hódmezővásárhely külterületén lévő egyik telephelyre mászott be egy 57 éves szegedi férfi augusztus… Tovább olvasom