Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hatezer forintos utalvány a vásárhelyi diákoknak

Mintegy 3600, városi fenntartású általános iskolába járó diák kap hatezer forintos tanszervásárlási utalványt Vásárhelyen. Az első, névre szóló utalványokat tegnap adta át a Tarjáni Általános Iskola 1. b osztályosainak Lázár János polgármester.
A vásárhelyi Tarjáni Általános Iskola 1. b osztályos tanulói kapták meg tegnap elsőként a város hatezer forintos tanszervásárlási utalványát Lázár János polgármestertől. A gyermekek csendben hallgatták a város első emberét, aki elmondta: minden olyan gyermek névre szóló tanszervásárlási utalványt kap, aki szeptembertől önkormányzati fenntartású általános iskolában tanul Vásárhelyen. Ez mintegy 3600 diákot jelent. Elhangzott: az önkormányzat önerőből támogatja valamennyi diák iskolakezdését, átvállalva ezzel a szülőkre nehezedő anyagi terhek egy részét.

Hatodik éve adják

Először 2002-ben kaptak névre szóló, másra át nem ruházható és pénzre nem váltható tanszervásárlási utalványt a vásárhelyi diákok. A város sem akkor, sem azóta nem tett különbséget köztük, azaz a városi fenntartású iskolák valamennyi tanulója kapott ilyet. A mostani utalványokat jövő év május 31-éig lehet beváltani. A jövőre első osztályba lépő diákok a polgármesteri hivatalban vehetik majd át a nyolc üzletben beváltható utalványokat.

A tanszervásárlási utalványokat az idén is – az előző esztendőkhöz hasonlóan – még a tanév befejezése előtt megkapja minden diák. A gesztus 22 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

– Azért jöttem ebbe az iskolába, mert ez az intézmény, amelybe a következő tanévtől megszűnő Szántó Kovács János Általános Iskola diákjainak többsége fog járni. Ennek ellenére a halmozottan hátrányos helyzetű diákok aránya még így sem fogja elérni az intézményben a húsz százalékot – mondta Lázár János, aki az utalványok átadása után kíváncsian kérdezte a kicsiktől, hogy hányan és mit sportolnak. Majd meggyőződött arról is, milyen ügyesen tudnak olvasni a gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden jó, de a tető beázik

Minden szakmai követelménynek magas szinten felel meg a százéves vásárhelyi könyvtár – csak a… Tovább olvasom