Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Havonta, félévente fogadnak a képviselők

Akad olyan önkormányzati képviselő Vásárhelyen, aki havonta, más csak félévente tart lakossági fogadóórát. A választókkal való kapcsolattartás azonban nem az ilyen hivatalos találkozókon múlik, állítja Tóthné Mohos Erika, aki a legutóbbi közgyűlésen épp a fogadóórák okán keveredett vitába Lázár János polgármesterrel.
A hódtói városrészben élők panaszai miatt szólalt fel a legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen Tóthné Mohos Erika önkormányzati képviselő. Lázár János polgármester azt válaszolta, Tóthné nincs egészen tisztában a hódtóiak gondjaival, még fogadóórát sem tart. A képviselő a közgyűlésen visszautasította a polgármester szavait. Lapunk kérdésére pedig elmondta: hagyományosan évente kétszer, tavasszal és ősszel szervez lakossági fogadóórát, a választóival való kapcsolattartás azonban nem ezeken a meghirdetett találkozókon múlik. Soha nem annyian jönnek el – fogalmazott – ahányan akarnak, hanem ahányan tudnak.

Molnárné Kecskeméti Rita havonta, Tóthné Mohos Erika félévente tart fogadóórát Fotó: Tésik Attila
– Bármikor bárki szólhat, ha valamilyen gondja van – hangsúlyozta a szocialista képviselő. Gyakran előfordul vele, hogy a hódtóiak telefonon,
Lázár háromhetente

Minden harmadik héten tart lakossági fogadóórát Lázár János, Vásárhely polgármestere. Ezek az alkalmak körülbelül négyórásak, ez idő alatt folyamatosan érkeznek panaszaikkal, kérdéseikkel a polgárok. Elsősorban lakásgondokkal, szociális problémákkal keresik fel a városvezetőt – az irodavezetők pedig a közelben vannak ilyenkor, hogy azonnal tudjanak válaszolni a felmerülő kérdésekre, vagy épp intézkedjenek, ha szükséges.  
levélben vagy személyesen keresik fel, olykor csupán egy cetlit talál a postaládában, amelyre felírta valaki a problémáját. Tóthné ilyenkor megpróbál intézkedni – úgy véli, a munkája nem a fogadóórákról szól, hanem arról, hogy ott él a választókörzetben, és mindig elérhető. Ezen túl pedig a képviselő kéthetente körbejárja a városrészt, felírja tapasztalatait, s megteszi, amit kell.

Havonta tart viszont fogadóórát a fideszes Molnárné Kecskeméti Rita, aki Újvárost képviseli a közgyűlésben. Ha bármilyen rendkívüli történik, ennél gyakrabban is meghirdet időpontokat. Ilyenkor az érintett ügyintézőket, kivitelezőket, szakembereket is meghívja. Egy-egy alkalom legalább háromórás, a résztvevők száma pedig témafüggő – Kecskeméti Rita szerint húsznál kevesebben még sosem voltak. A képviselő hozzátette: a telefonszáma az olvasókörben ki van téve, az önkormányzatnál is megtudható, így bárki hívhatja vagy személyesen is felkeresheti ügyes-bajos dolgával. Molnárné szerint egyébként az, hogy ki milyen gyakran tart fogadóórát, a választókörzettől is függ, a város egyes területei közt ugyanis nagy a különbség.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoztak, de már elégedettek

Az év elején kétezer aláírást gyűjtött két vásárhelyi asszony a távhődíjemelés miatt. Most… Tovább olvasom