Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Havránek etikai javaslata

Önkormányzati képviselők és családtagjaik, cégeik összeférhetetlenségéről szóló javaslatot nyújt be a vásárhelyi közgyűlésnek Havránek Ferenc munkáspárti képviselő. A fideszes Rárósi Imre nem lát olyan súlyos problémát, amely ezt indokolná.
Havránek Ferenc...
Az utóbbi időben több közgyűlésen is felvetette már Havránek Ferenc vásárhelyi önkormányzati képviselő, hogy szabályozni kellene az összeférhetetlenséget. A Munkáspárt városi elnöke szerint nem etikus, ha képviselők családtagjai vezető beosztást tölthetnek be önkormányzati cégeknél. Az sem vezet jóra szerinte, ha a városatyák vagy közvetlen családtagjuk tulajdonában lévő vállalkozások és az önkormányzat között gazdasági kapcsolat van, ha az önkormányzati beruházásokban kivitelezőként, alvállalkozóként vagy beszállítóként vesznek részt. A jövő heti, idei első vásárhelyi közgyűlésen napirendre kerül a téma.

...és Rárósi Imre. Másként értékelik az összeférhetetlenség kérdésének súlyát. Fotó: Tésik Attila
Havránek hangsúlyozta ugyanakkor: ha viszont a közgyűlés többségének az az álláspontja, hogy a helyzet úgy jó, ahogy van, ő azt is elfogadja. Akkor viszont, tette hozzá, minden egyes ilyen döntést, amelyben képviselők vagy családtagjaik, illetve vállalkozásaik érintettek, nyilvánosságra kell hozni.

Egyáltalán nem lát viszont olyan súlyos problémát ezen a téren a fideszes Rárósi Imre, a pénzügyi bizottság elnöke. Szavai szerint Havránek javaslata eléggé „megfoghatatlan", s ha a képviselő konkrét példákkal állna elő, sokat segíthetne a helyzeten. Rárósi egyébként hozzátette: Vásárhely túlságosan kis város, előbb-utóbb valamilyen módon mindenki kapcsolatba kerül az önkormányzattal. Ő maga egy bútoripari vállalkozást vezet, s azt mondja: ügyfeleit nem szelektálhatja aszerint, hogy a városnak szállítanak vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a vásárhelyi csempe- és burkolóüzemnek

A csempe- és burkolóüzemben már nem is indult újra a termelés Hódmezővásárhelyen, a… Tovább olvasom