Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Havránek Ferenc 1994 óta nem hiányzott

Hódmezővásárhely - Másfél évnyi szünetet kivéve nem volt 1994 óta olyan közgyűlés Vásárhelyen, amelyen Havránek Ferenc nem vett részt. A képviselő számára természetes, hogy városi feladataihoz igazít minden mást.
Minden bizonnyal Havránek Ferenc (64) a vásárhelyi közgyűlés legelszántabb és legkitartóbb tagja: a munkáspárti képviselő 1994 óta (a közgyűlés 2000-es feloszlatása és az időközi választás utáni másfél évet kivéve) egyetlen testületi vagy bizottsági ülést sem mulasztott. Éves átlagban 15-20 közgyűlésen és ugyanennyi bizottsági ülésen vesz részt, ez 14 esztendő alatt legalább 500 alkalmat jelent. Egyszer például alig pár nappal az epeműtétje után volt az ülés – nem hagyta ki azt sem. Vásárhelyen ráadásul jellemző, hogy a közgyűlések éjszakába nyúlnak, sőt előfordulhat, hogy csak másnap hajnalban érnek véget. Azt mondja, aki a képviselőséget vállalja, annak az elején tisztáznia kell önmagával, mit is vállal tulajdonképpen.

Ami politikai pályafutását illeti, 1977-ben lépett be az MSZMP-be, de aktívan 1988-tól vett részt a munkában – párton belüli ellenzéki volt. 1990-ben még nem került be a vásárhelyi közgyűlésbe, négy évvel később azonban már igen. Mindig pártlistáról jutott be, egyéniben sosem. Valószínűleg idén ősszel is megméreti magát, de már csak egyéniben – azt mondja, ha a vásárhelyiek tényleg őt akarják, megválasztják, ha nem, többet nem ül a dísztermi padsorba.

Havránek Ferenc mindig, minden közgyűlésen ott van. Azt mondja, a képviselőséggel ezt is vállalta. Fotó: Tésik Attila
Havránek Ferenc mindig, minden közgyűlésen ott van. Azt mondja, a képviselőséggel ezt is vállalta. Fotó: Tésik Attila

Havránek Ferencről közismert, hogy a közgyűlésekre mindig készül. Lapunknak azt mesélte: felesége beletörődött elszántságába, fia pedig talán az övénél is baloldalibb nézeteket vall, bár nem politizál nyilvánosan. A képviselőnek két unokája van, a két hónapos Tünde még nem nyilvánít véleményt, az idősebb, 13 éves Erika viszont gyakran meséli, hogy felismerik a nevét.

Tiszteletdíjból alapítvány

A képviselői tiszteletdíjat 1997 óta saját magánalapítványára költi Havránek Ferenc. A felsőfokú tanulmányokat végző vásárhelyieket támogatja a közgyűlési munkáért kapott pénzzel.

Olvasóink írták

 • 10. totya66 2010. január 26. 10:05
  „Ő legalább annyival megtiszteli a választóit hogy ha már megbízták legalább elmegy, sajnos a "nagy" parlamentben van pár olyan aki még ennyire sem méltatja azokat akinek a hátán bekerült!!”
 • 9. szulutyka 2010. január 23. 17:51
  „Egy képviselőnek, ugyanúgy mint egy takarítónőnek vagy pedagógusnak az a feladata, hogy bejárjon dolgozni. Legalább kötelességtudó!”
 • 8. sunyisanyi 2010. január 23. 08:18
  „Menyből az angyal. Szobrot neki!”
 • 7. Filctoll 2010. január 22. 19:56
  „Nem vallom a Képviselő Úr nézetét, de le a kalappal előtte! Régóta ismerem és tudom milyen elszánt, igaz, szókimondó és jólelkű.
  Sokan példát vehetnének Róla!”
 • 6. getback 2010. január 22. 16:36
  „Csak így tovább Havránek úr!Jó egészséget, és még sok-sok közgyűlést.”
 • 5. ava44 2010. január 22. 16:14
  „Nem lehet elvitatni Tőle, hogy Ő legalább az elvaihez ragszkodik, amit nem minden politikusról lehet elmondai.
  Ráadásul még jótékonykodik is, pedig Ő nem tagja a miliárdosok klubjának mint mások. Ja és a hátán vághatja a fát a selyemzsinoros, lerázza magáról a sértéseket.
  Gratulákol, és jó egészséget kívánok Neki.”
 • 4. Igazlátó 2010. január 22. 14:17
  „Havránek előtt bátran mennék, mert biztosan tudom, hogy nem lő hátba.A "DIKTÁTOR" előtt viszont nem!
  Jó egészséget és sok sikert kívánok.”
 • 3. Walaky 2010. január 22. 13:34
  „Egy szóval lehet jellemezni: EMBER, nagybetűvel írva!
  Manapság ritka, mint a fehér holló.”
 • 2. Dongó 2010. január 22. 12:43
  „Le a kalappal előtte. Személy szerint én teljesen más politikai nézetet vallok, de aki nem tiszteli a politikai ellenfeleit az csak egy diktátor, nyerészkedő bunkó lehet. Tudvalevő, hogy a bunkóságnak csak alsó határa van.
  Jó egészséget kívánok Feri Barátomnak
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 1. hajnalka 2010. január 22. 10:37
  „Emellett angyali türelemmel viseli a gyakran alpári stílusú mocskolódásokat, rosszindulatú és sértő megjegyzéseket. Kap belőle bőven!
  Stílusa sajátságos, de egy dolog nem vonható kétségbe: a jobbító szándéka.
  Tisztelem érte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kürtös lett az egykori trombitásból

A vásárhelyi Blaskovics László, aki Mozart kedvéért döntött így. A váltás hatalmas, az egyik hangszeren például jobb, a másikon bal kézzel kell játszani. Tovább olvasom