Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Havránek Ferenc elvetett javaslatai

Hódmezővásárhely - Nem tűzte napirendre a legutóbbi vásárhelyi közgyűlés Havránek Ferencnek az ingatlaneladással, a parkolással kapcsolatos napirendi javaslatait. Ezt a képviselő sajtótájékoztatón kifogásolta. A város azonnal reagált: Korsós Ágnes jegyző szerint nem volt miről tárgyalni.
Nem vette a vásárhelyi közgyűlés napirendjére Havránek Ferenc munkáspárti városatya javaslatait, melyekben azt kérte, ismét tűzzék napirendre a Vöröskereszt utcai iskolaépület, illetve a volt Kert és Korzó mozi eladásával kapcsolatos korábbi döntéseket. A témáról ezért kedden sajtótájékoztatót tartott a képviselő. Javaslatát azzal indokolta, hogy tudomása szerint a város nem értékeltette fel az ingatlanokat, azokat annyiért adta el, amennyit a vevők kínáltak értük. Havránek kidolgozatlannak tartja a városi fizetőparkolási rendszert is, mely szerinte csak egy újabb adónem. Állítja: ezzel kapcsolatban gazdasági számítások sem készültek, a bevételek és a kiadások véleménye szerint azonosak. A bevezetés előtt álló parkolóórás rendszerről azt gondolja, a költségei fél évtized alatt térülhetnek csak meg.

A tájékoztatóra még kedden reagált az önkormányzat. Korsós Ágnes jegyző elmondta: mindhárom ingatlan értékbecslését elvégezte a közbeszerzési eljáráson nyertes Limit Kft. A Korzó mozit a város nem adta el, a Kert moziért viszont a becsült árat kapta meg. „A Vöröskereszt utcai, internetes hirdetési felületekért elcserélt iskolaépület esetében pedig jobban járt a város, mint amikor hosszú évekkel ezelőtt tulipánhagymákat kapott a Delta Kereskedelmi Vállalat egykori Andrássy utcai központjáért" – érvelt a jegyző. A parkolási rendszer működésével kapcsolatban pedig azt mondta, az nem csak a parkolóőrök családjának ad kenyeret, de a Városellátó Kft. napi likviditási gondjait is fedezi, s a bevételekből jut a városközpont felújítására, a kertészeti munkák elvégzésére is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már épül az új krónikus osztály Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Erzsébet-kórházban július elsejével megkezdődött az egynapos… Tovább olvasom