Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Havránek nem mond le

Hódmezővásárhely - Mandátumáról való lemondásra szólította fel a KDNP, illetve a Fidesz helyi szervezete Havránek Ferenc települési képviselőt. A városatya úgy véli, következetessége miatt a jobboldal célpontjává vált, de nem mond le. Most arról beszélt, hogy visszavág az apja múltját taglaló támadásokra.
Egyetlen vásárhelyi ellenzéki képviselő hozzászólásait sem követik olyan heves válaszok, mint Havránek Ferencét. Az MSZP listáján a testületbe jutott városatya nyilas édesapjáról több mint négyórás vitát folyt a közgyűlésen, aztán előkerült magánalapítványának működése is. Miután nyilvános ülésen vita közben lehülyézte Benkő Zsolt képviselőtársát, Almási István a KDNP, míg Havasi Katalin a Fidesz helyi szervezete nevében közleményben ítélte el az útszéli, kocsmai hangvételt. Felszólították az MSZP-t és az SZDSZ-t, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket Havránek helyettesítésére.

– Sokan úgy látják, hogy következetes ellenfele vagyok a polgármesternek. A többségi oldalon ülő képviselőket szerintem az zavarja, hogy érzékeny kérdéseket teszek fel, s képviselem választóimat. Hozzászólásaim után sokan jelzik, hogy egyetértenek velem. Akkor miért mondanék le? – kérdezett vissza Havránek Ferenc. A baloldali városatya úgy véli, ha édesapja nyilas múltját a közgyűlésen kitárgyalták, akkor ki kellene a többiek felmenőinek viselt dolgait is.

– Ha egy pókerpartiban az egyik fél kiteríti a lapjait, akkor a másik vagy eldobja a kártyáit, vagy szintén kiteríti – világította meg mindezt egy példával. Ezért történész segítségével kutatja a többségi oldalon ülők vagy felmenőik esetleges múltját.

– Eredményesnek tűnik a munka, de csak akkor hozom nyilvánosságra, ha ezerszáz százalékos bizonyíték lesz a kezemben – mondta a városatya.

Hogy miért ő az egyedüli célpont az ellenzékiben? Úgy vélte, azért, mert képviselőtársai nem teszik közzé nyilvánosan ellenzékiségüket, azaz nem vállalják a nyilvános vitákat. Ő viszont nem ül csendben a helyén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izgató költő Vásárhelyről

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Gömöri Istvánt 1964-ben az izgatónak mondott versei miatt… Tovább olvasom