Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hazamentek a vásárhelyi Nánási ikrek a kórházból

Hódmezővásárhely - Cikkünk nyomán összefogott a város, és állandó segítségre talált a vásárhelyi Nánási család – hármas ikreiket a napokban vitték haza a kórházból. Egy 63 esztendős asszony vállalta, hogy akár évekig az ikrekkel tölti a délelőttöt.
A február 3-án született vásárhelyi Nánási ikrek, Róbert, Beáta és Regina nagy boldogságot és egyben komoly fejtörést okoztak szüleiknek. Három csöppséget nevelni a szervezés szempontjából és anyagilag sem egyszerű feladat, arról nem is beszélve, hogy Nánásiéknak egy hatéves kislányuk is van. Cikkünk nyomán összefogott az egész város, közel harmincan jelentkeztek, ajándékoztak ruhát ismerősök, barátok és idegenek, ajánlottak fel kiságyat vagy adtak pénzt nekik.

– Megható dolgok történtek velünk – mondta Nánási Róbert. – Egyszer egy áruházból jöttem ki, és az egyik autóból megszólított egy fiatalember. Azt kérdezte, én vagyok-e a hármas ikrek édesapja. Mikor válaszoltam, kiszállt a kocsiból, gratulált, majd elővette a pénztárcáját, adott 3000 forintot, hogy vegyünk a kicsiknek valamit. Ez a gesztus nagyon jólesett, de őszintén mondom, az is elég lett volna, ha csak gratulál.

A legnagyobb probléma azonban az volt, hogy amíg a férj dolgozik, lesz-e segítsége Beának; a lift nélküli házban egyedül nem boldogulna az apróságokkal, nem tudná levinni őket a hármas babakocsiban sétálni. Ez is megoldódott. Többen jelentkeztek, és a család az alapján választotta ki a „győztest", ki tud a legtöbb időt velük tölteni. A 63 éves Hős Ferencné Marikára esett a választásuk, aki március 16-án kezd – Róbert két hét szabadságot vett ki, addig együtt lesz a família –, és mindennap reggel 8-tól délután 2-ig áll a rendelkezésükre, munkájáért nem kér semmilyen ellenszolgáltatást.

Nánási Reginát édesanyja pelenkázza. Robit és Beátát édesapjuk nyalábolta fel. Fotó: Tésik Attila
Nánási Reginát édesanyja pelenkázza. Robit és Beátát édesapjuk nyalábolta fel.
Fotó: Tésik Attila

– Az újságban olvastam Nánásiékról, az ikrekről – mondta Hősné Marika –, rögtön elhatároztam, megkeresem őket, és segítek nekik. Már hét éve nyugdíjas vagyok, korábban az anyatejgyűjtőben, s az ifjúságvédelemnél dolgoztam, felneveltem két gyereket, és van négy unokám. Meguntam az otthon ülést, szeretem, ha számítanak a munkámra. Igyekszem majd mindenben segíteni, és addig – akár több éven keresztül –, amíg szükség lesz rám. Imádom a gyerekeket, a velük való foglalkozást, engem nem fárasztanak, feltöltenek. Az unokáimnak tekintem majd az ikreket.

Otthon

A Nánási ikrek hétfőn hazaköltöztek az Erzsébet-kórházból, és a gyerekosztály munkatársai sem engedték őket el üres kézzel: nagy csomag ruhát kaptak ajándékba. Regina 2500, Beáta 2420, Róbert 2400 grammosan „lépte át" a Koszta utcai lakás küszöbét. Az első otthoni etetésen mindannyian jól teljesítettek, az édesapa is, aki most először adott enni a kicsiknek.

Olvasóink írták

  • 1. FűzfaVessző 2009. március 05. 21:07
    „Isten éltesse az egész családot jó egészségben és békességben.
    F.V.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

77-ből 67-en szoktak le a cigiről egy év alatt

Hódmezővásárhely - Hetvenhétből 67-en szoktak le a cigarettáról Vásárhelyen az önkormányzat által szervezett dohányzásleszoktató programban. Tovább olvasom