Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

˝Házasságra lép˝ Mártély és Hódmezővásárhely

Mártély - A Vásárhellyel közös önkormányzati hivatalról tájékoztatták többek között a szerda esti falugyűlésen a mártélyiakat. Korsós Ágnes, a két település jegyzője azt mondta: a mindennapokban tanulják meg, milyen lesz a közös munka.
2000 fő alatt nincs önálló település, ezért is biztatja a gyermekvállalásra a faluban élőket – jegyezte meg nevetve Balogh Jánosné, Mártély polgármestere a szerda este megtartott falugyűlésen, ahol köszöntötték az idén született kisbabákat. A 2012-es évről is beszámolt a település vezetője, Vásárhellyel közös önkormányzati hivatal működik az év végétől a faluban, a jegyzői teendőket pedig Korsós Ágnes, vásárhelyi címzetes főjegyző látja el. Az elmúlt 2 hónap az ismerkedéssel telt. Ebben az évben is 6 fővel működött a képviselő-testület. Csak olyan pályázatokat céloztak meg, amelyeknek az önrésze nem haladja meg az áfát. A legkevesebb normatívát az iskola kapta, ennek működtetése volt a legnehezebb feladat. Az intézmény fenntartását az állam veszi át. Ezért külön választották az iskolát az óvodától és az általános művelődési központtól. Jövőre nem emelik a helyi adókat a faluban. Ugyanakkor még nagyobb összetartásra lesz szükség, „még inkább magunkra számíthatunk" – jegyezte meg Balogh Jánosné.

– A törvény szerint házasságra lép Vásárhely és Mártély. A mindennapokban tanuljuk meg, milyen lesz a közös munka. Marad a helyén a polgármesteri hivatal, de Vásárhellyel közös lesz. 4 főállású, 1 részmunkaidős és 1 határozott szerződéssel rendelkező dolgozó van jelenleg a polgármesteri hivatalban. A főállásúaknak januártól is biztos munkájuk lesz, és bízom benne, hogy a részmunkaidős kollégát teljes munkaidőben lehet majd foglalkoztatni. Ügyfélszolgálati munkatárs dolgozik majd Mártélyon, de Vásárhelyen is intézhetik az ügyeiket a falubeliek – magyarázta Korsós Ágnes a falugyűlésen.

A közös önkormányzati hivatal témájához egyetlen hozzászólást, észrevételt sem tettek a falubeliek. Balogh Jánosné zárszóként mosolyogva meg is jegyezte: mire megszűnik a polgármesteri hivatal, addigra a korábbiakhoz képest csendes, békés falugyűléssel zárhatják az évet.

Olvasóink írták

 • 2. airwaves 2012. december 11. 10:09
  „1. Dongó!
  "hogy mit hozott ez a "házasság" nekik."
  Amit a Lázár hívő Zsótér és Szél urak Mindszentnek, illetve Székkutasnak.”
 • 1. Dongó 2012. december 09. 14:15
  „Üdv!
  Őszinte részvétem ennek a szimpatikus kis településnek. Majd meg kell kérdezni a lakosokat 2-3 év múlva, hogy mit hozott ez a "házasság" nekik.
  Tisztelettel: Dongó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi vásár: a nagy roham még várat magára

Az árusok már kint vannak, a nagy roham azonban még várat magára a belvárosi karácsonyi vásáron. Tovább olvasom