Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Házfelújítóknak adták ki magukat a csalók

Hódmezővásárhely - Egy szerkesztőségünkbe eljuttatott levél szerint két férfi keresett fel egy belvárosi társasházat azzal, hogy régi építésű házak nyílászáróinak korszerűsítését végzik, ám a viselkedésükből ítélve gyanítható, hogy csalók voltak.
A levél írójától megtudtuk, a látogatók egy kft.-re, illetve az önkormányzatra hivatkoztak, mint munkáltatóra, illetve mint megbízóra. Azt állították a város ötven százalékos támogatást ad az általuk végzett kivitelezésekre. Jelenleg ezek megvalósíthatóságáról gyűjtenek adatokat. A két fiatalember története gyanús lett a levélíró számára, mivel az épületen nemrégiben hajtottak végre hasonló felújításokat. Megkérte őket, hogy valamilyen módon igazolják magukat, ám erre nem voltak hajlandóak, sőt a kérést követően azonnal elhagyták a házat.

Vigyázzunk kit engedünk be a lakásba!
Vigyázzunk kit engedünk be a lakásba!

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense az eset kapcsán elmondta, a város jelenleg lakossági körben, magáningatlanokat érintően semmilyen hasonló javítási vagy korszerűsítési munkára nem adott megbízást sem a belvárosban, sem a település más részén. A szóvivő azt is hozzátette, az önkormányzat nevében eljáró személyeknek minden esetben tudniuk kell igazolni magukat. - Az önkormányzat megbízásában dolgozó személyek fényképes igazolvánnyal, illetve az adott munkára, feladatra, tevékenységre szóló megbízási engedéllyel rendelkeznek, amelyet kérésre kötelesek felmutatni. Ha bárki azt állítja, hogy hivatalos helyről érkezett, ám azt nem tudja hitelt érdemlően igazolni, semmi esetre sem szabad beengedni a lakásba. Ilyen esetekben haladéktalanul a rendőrséghez kell fordulni.

A rendőrséget is megkérdeztük az esettel kapcsolatban. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, jelenleg nincs tudomásuk ilyen ügyről, ugyanakkor óvatosságra intett mindenkit. - Mielőtt bárkivel szerződést kötnének, győződjenek meg róla, hogy kivel állnak szemben, pénzt ezt megelőzően senkinek ne adjanak át - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 14. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. február 22. 07:55
  „4. faguriga 2013.02.21. 10:36
  Pedig ezt aztán ba*ott nehéz lenne kinyomozni”
 • 13. Horthyszobor 2013. február 21. 18:06
  „6. Bán ebben a sztori ám egy profi kis családi vállalkozás, jó kis politikai kapcsolatokkal. Kamion ami szállítaná az ablakot felborul:)”
 • 12. szegedi07 2013. február 21. 17:48
  „Frissen szigetelt házba kicsit gáz megint szigetelési szöveggel próbálkozni. Javaslom szigetelésellenőrzés címén csengessenek ezután. Tízből öten beengedik.”
 • 11. zero 2013. február 21. 17:30
  „Sokan igy jártak hogy elhitték a nagy kampány szövegeket és sehol semmi .Őket nem is kell keresni .Még sincs következménye a hazugságnak .”
 • 10. Vörcsi 2013. február 21. 16:18
  „Hát, igen! Még mindig sokan vannak akik elhiszik, hogy a jóságos állambácsi siet a segítségükre. Ebben nőttek fel, élték le életüket, és most az utóbbi időben is, mintha ezt erősítenék bennük. Nagyon jó, hogy az ilyen eseteket közzéteszik, sőt, 9 IVY - hez hasonlók jólenne, ha minél többen lennének! Hátha lesz eredménye, mellesleg az utcakapitány dolog is, bár kissé fura, de mégiscsak az egymásrafigyelés jele. Én nem félek tőlük, mint ahogy a gárdától sem féltem. Valahol egy kicsit hasonlít a dolog. Nem?”
 • 9. IVY 2013. február 21. 14:41
  „Nem újdonság. Nálunk évente próbálkoznak ilyen bandák. Attól tartok, hogy pár nénikét (ami késik, nem múlik...) hamarosan "megfejnek" a mi lépcsőházunkban is. Pedig a lakógyűléseken már többször a szájukba rágtuk, hogy "Mamika! Idegent nem engedünk be a házba, idegenekkel nem tárgyalgatunk és nem bicniccelünk....!!"”
 • 8. papsajt 2013. február 21. 14:38
  „Szeged, Alsóvároson is házalt egy vörös hajú férfi.
  Tőlem is minden áron előleget akart, mondván,hogy garantálja a tuti árat.
  Amikor nem járt sikerrel, odahívta az állítólagos feleségét és kislányát, majd könyörgőre fogták,hogy éhen halnak,ha nem kapnak munkát.”
 • 7. tobaccoroad 2013. február 21. 11:29
  „5 Biztos makóiak voltak mert erős hagymaszag volt a lépcsőházba...”
 • 6. macusnéni 2013. február 21. 10:55
  „Felénk is van rendőrségi ügy,ablak cserére,többektől fel is vettek előleget. A bélyegzőn lévő cím is hamis.Nálunk is próbálkoztak ajtó cserével,hogy cserélik a házban.Közben senkinek se nincs új ajtója.”
 • 5. papika56 2013. február 21. 10:39
  „Vásárhelyen nimcsennek csalók !Ez csak kamu cikk. Ott mindenki becsületes, szorgalmas egyén. Ezek a csalók meg vidékiek voltak.”
 • 4. faguriga 2013. február 21. 10:36
  „Szeged, 2012 eleje, József A sgt. végi panellakás. Befejezett külső szigetelés, majd újonnan vásárolt biztonsági ajtó beszerelése. Kb. két hónap múva a tulajdonos felfedezi, hogy eltűnt az otthon tartott pár százezernyi készpénz, s ugyanebben a nagyságrendben ékszer. Az eltűnés ideje 1-2 napra behatárolható, abban az időszakban minden éjjel otthon voltak, csak néhány órát voltak távol napközben. Erőszakos behatolásnak nincs nyoma, besurranásra gyanakodnak. A rendőrségi helyszíneléskor a rendőr amikor megismeri az előzményeket, annyit mond: "Aha... ajtócentrumos ajtó ez is, erőszakor behatolás, álkulcsos használat, újjlenyomat itt sincs, csak egy fül-lenyomat, valaki hallgatózott valószínűleg, otthon vannak-e." A rendőr elmondta, több ilyen eset volt, hogy az ajtócentrumosoktól származó új ajtóval szerelt lakásba hasonló, nyom nélkül hatoltak be, vittek el értékeket. Tettes, tettesek, eredmény azóta sincs.”
 • 3. Egyolvasó 2013. február 21. 09:35
  „1. KamuNeni 2013.02.21. 08:38

  "Es mit csinalt a rendorseg?? Nem is kapta el oket? "

  A levél írójának feltűnt a két gyanús személy mégsem a rendőrséget hívta, akkor most mit csináljon a rendőrség?

  Ha valaki ellopja a kerékpáromat, és én ne kérem a rendőrség segítségét, miért a rendőröket kell kritizálni ha nem találják meg az ellopott kerékpáromat???”
 • 2. mynameis 2013. február 21. 08:39
  „A levélírót gyorsan kinevezni utcakapitánynak.
  Micsoda propagandacikkek.
  Tényleg ennyire hülyének nézik az embereket?”
 • 1. KamuNeni 2013. február 21. 08:38
  „Es mit csinalt a rendorseg?? Nem is kapta el oket? Akkor miert ne csinalna akarki is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észak csillaga a legnépszerűbb

Hódmezővásárhely a térségben a lótenyésztés egyik központja, a városban és környékén 600 lovat tartanak a gazdák. Tovább olvasom