Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Házi őrizetből mentek az esküvőre

Hódmezővásárhely - Nemrég összeházasodott az élettársa megölésével gyanúsított vásárhelyi P. Henriett és múlt héten született fiának apja, Róbert. Az asszony szülei kertvárosi lakásában van házi őrizetben.
A 62 éves élettársa, István megölésével gyanúsított vásárhelyi P. Henriett (36) a közelmúltban egybekelt diákkori szerelmével, Róberttel.

– A házi őrizet meghatározott időben és ideig elhagyható, ezt kihasználva jelentkeztek be a városházán, és házasodtak össze – közölte dr. Krajkó Zoltán, az asszony ügyvédje, aki megjegyezte: meglepte ez a lépés, amit biztos a kicsi érkezése indokolt. Bár a gyermek akár Istváné is lehet, mert a fogantatáskor P. Henriett még együtt élt vele, Róbert nem kérdőjelezte meg apaságát, nevére vette a kisfiút. Valószínűleg éppen Róberttel felújított kapcsolata miatt váltak rendszeressé közte és 62 éves élettársa között az olykor tettlegességig fajuló viták, veszekedések – mondta el érdeklődésünkre az ügyvéd.

Az újszülött és édesanyja otthon van, mindketten egészségesek. P. Henriett ügyében – aki 11 éves fiát is neveli – még nyomoznak, ezt követi a vádemelés, majd az elsőfokú tárgyalás. Addig még egy év is eltelhet, azalatt közösen nevelhetik Róberttel – úgy tudjuk, a gyilkossági ügyben tanúként is szerephez juthat – a kicsit, utána, amennyiben az asszonyt letöltendő börtönre ítélik, a család gondoskodik róla.

P. Henriettet emberölésért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság. Bár amennyiben a mentőkörülményeket – hirtelen felindulás, jogos önvédelem – figyelembe veszik, akár felmentő ítélet is születhet vagy felfüggesztett szabadságvesztést kaphat – vélekedett dr. Krajkó Zoltán.

Házi őrizetben, otthon

Az emberöléssel gyanúsított P. Henriett szülei kertvárosi társasházi lakásában van házi őrizetben. Megkerestük a házat, a kaputelefonban az asszony lánytestvére jelentkezett, aki annyit még elárult, hogy Henriett otthon tartózkodik, de rögtön hozzátette: az ügyről semmit sem akarnak mondani. Henriettet később megpróbáltuk mobilon elérni, telefonja kicsöngött, de nem vette fel.

Olvasóink írták

 • 8. VásárhelyiÁgi 2011. szeptember 29. 15:08
  „Kövezzetek meg, de sosem fogom megérteni, hogy miért zaklatja a média a bűnösök szüleit, hozzátartozóit! Az a szégyen, amit éreznek nem elég nekik? Addig rendben van, sőt én is azt vallom, hogy a gyerekek olyanná lesznek, amilyenné neveljük őket. De milliónyi más tényező közbejátszik, hogy bűnösökké válhassanak és ez tőlünk független! Sem a nőt, sem egyetlen családtagját nem ismerem, de ilyen esetben csak arra tudok gondolni,a szülők vajon mit érezhetnek? Bármit követ el a gyermekem, bármennyire elítélem a tettét, azért még mindig én szültem, hozzám tartozik és nekem kell őt segítenem a bajban, még akkor is, ha elítélem a tettét!”
 • 7. horvathi 2011. szeptember 29. 11:16
  „Idézem az ügyvéd úr szavait: "hirtelen felindulás, jogos önvédelem"

  Csak ezt felejti el hozzátenni, hogy ezekhez hogy jön az utána megtörtént darabolás? Mert az már nem illeszkedik bele a "hirtelen felindulás, jogos önvédelem" kategóriába.

  Egyébként várható, hogy a @2, vagy retekklub főműsoridőben fog élő riportot közvetíteni a darabolós gyilkossal, bemutatva annak nehéz életét a háziőrizetben, meg néhány felvételt az újszülöttről, meg néhány szükséges tartozékról. Az amerikai filmekből már tudjuk, hogy mi kell a sikerhez:

  - szép nő
  - kedves, mosolygós gyerek
  - háziállat”
 • 6. andrisne 2011. szeptember 29. 10:57
  „Képtelenség,hogy ez a csaj egyedül megcsinálta ezt....azonkívül akkor nem háziőrizetben lenne!!”
 • 5. lepkehalo 2011. szeptember 29. 10:56
  „Na, van már helyi celebünk. Jövő héten lesz az arcplasztikája, mert most elég kockás.”
 • 4. horvathi 2011. szeptember 29. 10:34
  „Sok gond van ezzel a sztorival!

  1./ A csaj egy tőle 26 évvel idősebb pasival élt. Ezek szerint a kezdetben még jól jött az idősebb pasi vélhetőleg sok pénze, csak a pénzforrás kimerülése után vált erőszakossá és "feldarabolásra éretté".
  2./ Egy ilyen súlyos bűncselekmény esetén miért nem helyezte őt azonnal előzetes letartóztatásba a bíróság, miért hagyta őt csak háziőrizetben?
  3./ A cikkben megemlített ügyvéd úr korábbi ügyeit ismerve, ő nem szokott sima ügyeket elvállalni, csak tipikus nehéz bűncselekményeket.

  Összegezve a dolgokat, itt nagy pénzekről szólhat a sztori. Ezek szerint a bíróság esetében is létezik az az összeg, amennyi esetén még ey darabolós gyilkosnak sem kell börtönbe vonulnia, elég csupán ergy háziőrizet is.”
 • 3. papika56 2011. szeptember 29. 09:59
  „T. 2.
  A nő nincs börtönben ! csak háziőrizetben. Gyilkosság vádjával -de még csak kissebb lopásért is előzetesben tartják fogva az elkövetőt ! v. egy túrórudi 120.- ft ellopásáért is 4 nap letöltendő börtönt kapnak --mások.”
 • 2. horvathi 2011. szeptember 29. 09:42
  „Egy darabolós gyilkossággal vádolt nő miért a háziőrizetből ment el az esküvőjére és miért nem őhozzá, a börtönbe ment be az anyakönyvvezető?”
 • 1. booo 2011. szeptember 29. 09:02
  „Akkor 1 kérdés! Honnan tudta meg a T. újságíró a telefonszámot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kétszázan rendezték az adótartozásukat

Már közel kétszázan rendezték az adótartozásukat azok közül, akik hétfőn reggel felkerültek a vásárhelyi önkormányzat szégyenlistájára. Tovább olvasom