Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Helyt adtak Baloghné fellebbezésének

A területi választási bizottság szerint nem követett el jogsértést Balogh Jánosné azzal, hogy szórólapján a megyei Fidesz-frakció tagjaként, valamint képviselőjelöltként tüntette fel magát. A bizottság – helyt adva Baloghné fellebbezésnek – megváltoztatta a helyi választási bizottság korábbi, a jelöltet elmarasztaló döntését.
Helyt adott Balogh Jánosné fellebbezésének a Csongrád megyei területi választási bizottság, s megváltoztatta a 6-os számú egyéni választókerület választási bizottságának múlt heti döntését. A függetlenként induló Baloghné – mint arról már beszámoltunk – azért fordult a területi választási bizottsághoz, mert a helyi bizottság jogosnak találta Havasi Katalinnak, a Fidesz vásárhelyi elnökének kifogásait. Havasi panasszal élt amiatt, hogy Baloghné a szórólapján a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának tagjaként tűntette fel magát, azt sugallva, a párt támogatásával indul a választásokon, pedig a szövetség megyei választmányának elnöksége kizárta a tagok sorából.

Ugyanakkor azt is kifogásolta, hogy Balogh Jánosné képviselőjelöltnek tünteti fel magát, holott csak az lehet jelölt, aki 750 ajánlószelvényt összegyűjtött.

A területi választási bizottság szerint Balogh Jánosné nem követett el jogsértést. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott határozatból kiderül: Baloghné fellebbezése során a bizottság megállapította, hogy Fidesz-tagsági viszonya leghamarabb február 16-án szűnhet meg, ezért nem állított valótlant a szórólapjain. Nem sérült a jelöltek közötti esélyegyenlőség sem a szórólap terjesztésének időszakában – állapította meg a bizottság – miután az ajánlószelvényeket február 6-a és 10-e között kell elküldeni a választópolgároknak, a kopogtatócédulák gyűjtése tehát csak február 6-ától vált lehetségessé.

– Tudtam, hogy nem követtem el törvénysértést – kommentálta a területi választási bizottság döntését Balogh Jánosné. Hozzátette: nem vesz részt gyűlöletkampányban sem.

A Fidesz vásárhelyi szervezetének álláspontja szerint Balogh Jánosné mégicsak megtévesztette a választópolgárokat. Arra kérik, „ne tapadjon tovább" a Fideszre, mert kénytelenek lesznek bírósághoz fordulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentenék a szeméthegyeket

Évente közel 25 ezer tonna hulladék kerül a vásárhelyi szeméttelepre, ebből 10 ezer tonna keletkezik… Tovább olvasom