Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Helyükön maradtak a mindszenti képviselők

Mindszent - Ezerötszáz mindszenti aláírását gyűjtötte össze a helybeli Horváth János, aki a tegnapi testületi ülésen olvasta fel a képviselő-testület azonnali lemondását sürgető petíciót. A képviselők nem engedelmeskedtek a felszólításnak.

Napirend előtt kapott szót a tegnapi mindszenti képviselő-testületi ülésen Horváth János, aki 1500 helybeli aláírását gyűjtötte össze. A választók azt kérték, hogy oszlassa fel magát a képviselő-testület. A petíciót felolvasta Horváth János, majd átadta Zsótér István polgármesternek.

A dokumentumból kiderült: az aláírók úgy látják, hogy a polgármesterrel megválasztásuk óta torzsalkodó képviselők elvesztették a választópolgárok bizalmát, elherdálták a víziközmű-vagyont, megszédítették az embereket a csatornázással, megszüntették a helyi zenei és művészeti oktatást, szűk helyre költöztették a könyvtárt, s folyamatosan szembe mentek Zsótérral. A petíció aláírói szerint azért kellene a testületnek azonnal feloszlatnia magát, hogy vége legyen a méltatlan, a 7500 lakosú településre rossz fényt vető helyzetnek. Mindszenten hatezer választásra jogosult ember él.

Horváth János ezerötszáz helybeli nevében kérte, hogy oszlassa fel magát a testület.
Fotó: Tésik Attila

Az ülésen a polgármesterrel együtt 11-en vettek részt a tizennégy tagú testületből. Arra a kérdésre, hogy feloszlassa-e magát a képviselő-testület, öten szavaztak igennel, öten tartózkodtak, és egy városatya nemmel voksolt. Így nem volt meg a többség, nem oszlatta fel magát a testület.

Maradnak a társulásban

Mindszent továbbra is tagja marad a Vásárhely vezette, többcélú kistérségi társulásnak – döntöttek a képviselők azután, hogy a társulás elnöki tisztét ellátó, az ülésen részt vevő Lázár János polgármester felajánlotta a kilépés lehetőségét, s ismertette a társulás melletti érveit.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. dugo 2008. március 19. 20:17
  „annachristina te egy köcsög vagy.
  A te jó édesanyád a hűje hogy téged meg szült.
  A választo polgárokat hogy mered le hüjézni?????”
 • 29. widéki 2008. március 19. 07:59
  „Pontos időjelzés adok: 1954 március 19. 8 óra van. Dühöng a vörösterror Lázárelvtárs birodalmában...közeleg az ötvenhat vigyázz!!!”
 • 28. Oláh Árpád 2008. március 16. 18:09
  „Na meg teljesen felesleges is volt vagy a védő angyal kellet ahhoz, hogy ne merjenek dönteni? Végül, csak arra lenék kíváncsi aki tartózkodott az mért nem mert, nemmel vagy igennel szavazni????
  Na ez a nagy kérdés vagy ezért volt a védőangyal?”
 • 27. pederzoli 2008. március 16. 18:04
  „Mindenkit én sem ismerhetek :-) . Viszont az erődemonstrációt nem érzem erős kifejezésnek. ÍGY nem.”
 • 26. Oláh Árpád 2008. március 16. 08:56
  „Pontosság kedvéért.

  Az első sorban ülnek: Dr. Lázár János, titulusait szerintem tudjuk, Jónás Imre a Mindszenti "rendőrőrs" parancsnoka, Dr. Dezső József Hódmezővásárhely Rendőrkapitánya. De mint említettem álljanak ki elénk valjanak színt, és ne fogadó órán magyarázkodjanak és ne hozzanak maguknak védő anygalkákat, hanem szemtől szembe akik megválasztották őket. Hisz ez Mindszent és nem Magyarország csak egy része, tehát ez helyi érdekeltség nem országos. És mint sokszor mondtam már nem teátrális mutatványokat kérünk nem hülye a nép hanem tényeket ki mit tett le az asztalra és mi az eredménye.
  Mind pozitív mind negatív értelembe és ha kell vonjon le konzekvenciát és mondjon le aki érzi, hogy sáros.”
 • 25. Olasz 2008. március 16. 08:32
  „Csak a pontosság kedvéért/ csak, hogy ne legyen pletyka/ a kép szélén DEZSŐ rendőrkapitány, Hódmezővásárhely rendőrkapitánya látható.”
 • 24. pederzoli 2008. március 16. 08:22
  „Ha már hírességekkel jön,akkor szívesen látjuk Buzánszky Jenőt,Kárpáti Györgyöt,Gyarmati Dezsőt úgyszintén,vagy Vikidál Gyulát,Eperjes Károlyt és még sok mindenkit. De ne legyen erődemonstráció jellege a dolognak,mert ez így az.”
 • 23. pederzoli 2008. március 16. 08:19
  „Komolyan azon lepődtem volna meg,ha Lázár Úr celebrity-k nélkül vesz részt a testületi ülésen. Jól látom a MAGOSZ elnököt a kép szélén? Lehet,tévedek...továbbra is azt a hozzáállást várnám el a Képviselő Úrtól,mint az előző ciklusban,mert vállalom a megkövezést,de többet mutatott fel,mint az elődei 12 év alatt. Egyébként Zsótér szerintem 2002. októbere óta lehet a begyében,mert az akkori helyhatósági választás utáni első lakossági fórumát o.gy. képviselőként a Dózsa-Telepi Iskolában tartotta,ahol nem volt ott a teljes Mindszenti testület (akárhogy is,ez vérciki) ,de Zsótér sem tisztelte meg a választókat a jelenlétével. Akárhogy is,ez egészen tapintatlan húzás (mint elkésni,mint ahogy Antal Pista tette :-) ) . Emlékszem,épp indultam haza,amikor a folyosón pár szót váltottam Csorba Tábornok Úrral,akivel egyetértettünk,hogy nem volt szép dolog kihagyni ezt az estét,másért nem 2 mondatban személyesen megköszönte volna,hogy megválasztottuk. Jól esett volna mindenkinek,mivel irdatlan sokan voltunk ráadásul.”
 • 22. buga j. 2008. március 15. 19:14
  „Ugye a Lázárseggnyalók behúzták fülüket farkukat.

  A gilisztának sincs gerince,mégis jól van köszöni.

  Ezek odaragadtak a székükhöz,és nagyon sok kárt okoznak a városnak,sajna.”
 • 21. akárki 2008. március 15. 19:06
  „Jó a cikk melletti fotó !
  Mindent megmagyaráz. Mindenki rajta van aki fontos.
  A tanár figyeli, hogy vizsgáznak a gyerekek !”
 • 20. ziza1 2008. március 15. 08:34
  „Nem értem!! Ha Átlagos nem megy be a munkahelyére nem kap fizetést, sőt igazolatlant kap, ami elbocsátással járhat. Namármost! Ismételt "sorsdöntő" szavazás volt Mindszenten. Megválasztásuk óta második legfontosabb, igaz az elsőnél sem merték vállalni a véleményüket, véleményünket, hiszen mi küldtük oda őket. . Erre mi történik. Három testületi tag el sem megy (a fizetéséért be megy-e?), öten tartózkodtak. Ez mi lenne: nincs véleményük, vagy nem merik vállalni, vagy nagyon szemelőtt voltak, vagy mi van? Ilyen módon lehet egy szavazást semmissé tenni?! Talán a lakosok véleményének kikérése után, igenis szavazzon az, aki annak idején vállalta.
  Nem az a lényeg, hogy a maradék öt igennel, vagy nemmel voksolt. A lényeg, hogy felvállalták véleményüket, vagy esetleg még ki is kérték a lakosok véleményét, hogy azt tudják tov ábbitani. Érdemes ezen elgondolkodni. Demokrácia?! Hmmm.”
 • 19. Oláh Árpád 2008. március 15. 08:32
  „Tisztelt Mindszentiek!

  Párt és hova tartozás nélküli, felelős vezetésre szólítsuk fel, eme nemes testületet. Akik tulajdonképpen, épp Csongrád megye 3 városában folytatott büntető eljárás alatt állnak, sebaj mással is fordult elő. Kezdjetek végre tenni politika mentesen ÉRTÜNK választó polgárokért is, ha lehetne. Elmondom mért tartom fontosnak a nyílt testületi ülést. Ott mivel nem válogatott jobb és bal oldal lesz hanem vegyesen ellehet mondani, melyik pályázatunk, hogy áll, hazugság nélkül és azt is, hogy a büntető eljárások merre tartanak.
  Kérdezem, ha a Strand ügyében lesz döntés és az elmarasztaló lesz pl csugda, hogyan tovább? Vagy ha kiderűl mégse kapunk támogatást csatornázásra,hogyan tovább? nem hülyítést hanem tiszta beszédet kérünk minden vezetőtől aki a település élén van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 18. Dongó 2008. március 14. 20:45
  „Ni csak ki ül itt, nem tán Lázár János. Hogy mik vannak. Nem avatkozunk a másik város politikájába, ááá, dehogy.”
 • 17. akárki 2008. március 14. 20:44
  „Vásárhely műfüves sportcsarnokot épít !E címszó forumon olvastam, odahordták a mindszenti homokot !? Ki lehet érdekelt e csarnok építésében ? Ki a mindszenti és a vásárhelyi " ludas " ebben ????”
 • 16. bumeráng 2008. március 14. 19:24
  „Bíráljátok Zsótért ,hogy betegsége miatt nem ment be dolgozni.
  /közben lehelyezték a sufniba /A másik :akik bírálnak, nem veszik észre , hogy fideszes képviselők ,mindég kivonulnak a parlamentből, /miért mennek be ? /Az adózók Ft-jait viszont felveszik, fizetésként.
  Nem értem :1. Korsós Ágnes Hmvhely jegyzője ,miért írt a Délvilágba,
  2szer is a polgármesterünkről kioktató cikket !
  2. Miért éppen most ült be Lázár Úr a testületi ülésre ?
  3.A mai Délvilágban miért írt Havasi Katalin cikket a " Helyükön maradtak a képviselők " címmel !
  Kérdezem mi jogon avatkoznak bele Mindszent belügyeibe?
  Ezeket nem vagyok képes elfogadni.Maradjanak Vásárhelyen !”
 • 15. olasz 2008. március 14. 18:43
  „Senkivel nem akartam matekozni,de 1500 aláírás megfelelhet 1500
  szavazatnak.Aki 1177 szavazattal lett képviselő, az 1500 kérésre miért nem veszi tudomásul,hogy/ le/ lépni kellene.Hogy dolgoznak??
  Igaz, de nem eleget!!Nem látunk kézzel fogható vagy látványos eredményt.A pályázatokról hallunk de Mindszentet a nyertesek között ritkán találjuk.A város piszkos sáros,Két napig szednek össze két pótkocsi falevelet,két motor eszi a méregdrága üzemanyagot,Öt ember aszisztál a szívó csö irányitásához.A könyvtár már régen elköltözözz de az E-pont Magyarország tábla még mindig ott díszeleg,immár a K&H bank előtt.Szóval valahogy nem egy "élhető" a városunk.Nem csoda ha érzékenyebbek vagyunk a politika és a politikusok iránt.Ezért várjuk a testület véleményét, a nyilt szemtől szembeni párbeszédet!”
 • 14. Oláh Árpád 2008. március 14. 18:16
  „Z+!

  Mért ez munka ami eddig volt? Szerintem nem inkább politikai mi mit tud:) És még egyszer nem Zsótért védem de nem is támadom és a népviselőket se védem se nem támadom csak a tények makacs dolgok nos, tény az meg akad bőven.”
 • 13. Z+ 2008. március 14. 17:58
  „Szerinted nem dolgoznak? És kkor ki dolgozik? Dr. Zsótér Zsótérováty? Vagy Dr. Kotász?
  És igen, köszönöm, tájékozott vagyok. Vihar még nincs. Csak most kezdődik...”
 • 12. Oláh Árpád 2008. március 14. 17:23
  „Hm micsoda vihar:)

  Nos Z+ ne légy biztos te abban, hogy az a 6000 választó polgár mindegyike nem írta volna alá ezt a papírt, nos ez nem Zsótér maradásáról szól, de látom tájékozott vagy az ügyben mert tudod mit kellett volna aláírni. Hanem arról, hogy a jelenlegi honanyák és honatyák, mondjanak le és egy új választáson ha bejutnak bejutnak ha nem akkor kap más lehetőséget. De nem történt meg és legyen ez ómen nekik talán dolgozni nem politizálni kéne ez vonatkozik mindenkire.

  Tóth Margit!!!!!!

  Mi hagynánk őket dolgozni ha akarnának eddig nem ezt mutatták!”
 • 11. Z+ 2008. március 14. 16:25
  „Azért mégis 25 a 75 ellen, nem? Vagy rosszul számolok? Nem hiszem, hogy érdemes összehasonlítani a bejutást és a lemondást. Nem ugyanaz a téma. Vagy gyűjtsünk mi is aláírást? :)”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorompó Mártélyon

Mártély - Péntek délelőtt helyezik üzembe a mártélyi vasúti sorompót. Balogh Jánosné polgármestertől… Tovább olvasom