Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Henriett vallott, de a gyilkosságot nem lehet bizonyítani

Hódmezővásárhely - Megszüntették a nyomozást a vásárhelyi P. Henriett ellen, aki alaposan gyanúsítható volt 62 éves élettársa meggyilkolásával. Nem volt holttest, és semmit sem lehetett bizonyítani – jogásznyelven negatív tényállást állapítottak meg.
A bűncselekmény bizonyíthatóságának hiányában szeptember 10-én megszüntették a nyomozást P. Henriett (36) ellen, aki alaposan gyanúsítható volt élettársa, a 62 éves Ramadani István meggyilkolásával.

Tavaly megírtuk: P. Henriett tanúvallomása alapján tavaly tavasszal Újvároson, a Kölcsey utca 65/A alatti házban megölte élettársát. A férfi fojtogatta őt, de kiszabadult a szorításból, majd egy öntöttvas tepsivel fejbe vágta, az ütéstől a férfi meghalt. Egy bulvárlap beszámolója szerint a tetemet kihúzta az udvarra, feldarabolta (állítólag 164 darabba), és elégette. A nő az esetről részletes beismerő vallomást tett. Közben egykori diákszerelmével, Róberttel összeházasodott, tavaly szeptemberben fiuk született. December 19-éig szülei kertvárosi lakásában volt házi őrizetben.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ugyan vádemelési javaslattal küldte meg a Csongrád Megyei Főügyészségnek az ügyet, ám az a bűncselekmény bizonyítottságának hiányában megszüntette az eljárást.

– Holttest nem került elő, és így az elkövetés módját, idejét, egyáltalán megtörténtét sem lehetett perdöntően megállapítani – közölte Pikali Petra, P. Henriett ügyvédje. – A helyszínelés során találtak csontdarabokat, de azokról a szakértői vélemény szerint az sem állapítható meg, hogy embertől vagy állattól származnak. Sok ellentmondásos tény került napvilágra, és kis túlzással még az sem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy Ramadani István elhunyt. Ügyfelem azt is állította részletes beismerő vallomásában, hogy 2 liter benzint használt a tetem elégetéséhez, ehhez 3–5 óra kellett volna; míg a krematóriumokban 670–800 fokon 50–80 perc alatt esik szét hamuvá a test. Vallomása egyes részleteit sem igazolta a kevés bizonyíték.
Arra, hogy a férjével jelenleg is Hódmezővásárhelyen élő P. Henriett miért, vagy kinek a védelmében vállalt mindent magára, az ügyvédnő sem tudott válaszolni. Viszont amikor átvette az ügyet, ügyfelével abban állapodtak meg, vallomásán nem változtatnak, és a jövőben semmilyen bizonyítási eljáráson nem vesznek részt.

– Nincs holttest, kevés a tárgyi bizonyíték, nem volt meg a serpenyő, sem az elkövetéskor a sértett és a gyanúsított által viselt ruha, és a P. Henriett által elmondott történetet olykor cáfolták a bizonyítékok – közölte Szanka Ferenc ügyész. – Nagyon ritka, úgynevezett negatív tényállás valósult meg – ilyen volt például az eltűnt Farkas Helga ügye is –, nem tudjuk megállapítani, mi történt. Annyi bizonyos, a sértett eltűnt, de csupán valószínűsíthető, hogy meghalt. P. Henriett jogos önvédelemre hivatkozott vallomásában. Egyébként a szakértői vélemények nem zárják ki, hogy az eseménysor úgy történt, ahogy P. Henriett elmondta. A helyszínelés során több mint 100 darab, centiméteres nagyságú csontdarabra bukkantak, ezek származhattak égetésből, és a rajtuk lévő nyomok darabolásról is árulkodhatnak – viszont több mint egy hónap után kerültek elő. A test további részét elmondása szerint kukába rakta – ha a maradványok a szeméttelepre kerültek, egy hónap alatt már több 10 méter szemét rakódhatott rájuk. Vagyis semmi sem bizonyítható.

Az eset másik tragédiája, hogy P. Henriett édesapja, P. Sándor nem várta meg az eljárás végét, még tavaly öngyilkos lett – késsel szíven szúrta magát.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. anzseliza 2012. október 09. 14:54
  „Achilleus, tökéletesen egyetértek, nagyon jól írod.
  Ezentúl minden gyilkos arra fog ügyelni, hogy úgy eltüntesse a holttestet, és élhet, mintha mi sem történt volna. Én még arra lennék kíváncsi, ha az ítélkező bíró családtagjával, apjával, fiával ue. történik akkor is ilyen ítélet születik?
  A nő beismerő vallomást tett, de az nem számít semmit. Ez viccnek is félelmetes!
  Ne csodálkozzunk, ha ezek után megnő a "tökéletes gyilkosságok" száma!”
 • 20. DMagóg 2012. október 09. 10:45
  „Emberölés, vagy a hatóság félrevezetése. A kettő közül valamelyik fennáll, tehát, legalább az enyhébb cselekményért mégis felelősségre kellene vonni, amit aztán be lehetne számítani, ha igazolódna a súlyosabb cselekmény. Persze, nem érzelmi-értelmi alapon működik a jogszolgáltatás, aminek tényleg semmi köze az igazságszolgáltatáshoz.

  15.Nyomozo 2012.10.08. 18:14: "Henriett még kártérítést is fog kapni."
  Jól látod! Megtörténhet.”
 • 19. Egyolvasó 2012. október 09. 05:51
  „6. klj-54 2012.10.08. 09:45

  Ott van egy ős Magyar is a háttérben, a Andrew G. Vajna (Vajna András ), aki a fiatal fehérnépekből nyeri a fiatalságát.”
 • 18. Palmer2011 2012. október 08. 23:20
  „Azt hiszem hazánknak nemcsak új PTK-ra van szüksége, nem ártana a BTK-t is megreformálni. Ha bemondásra el lehet a Damu Rolandot ítélni, akkor lehessen már egy gyilkosságot bevallót is. Legalább legközelebb nem vetemedne ilyesmire, hogy falazzon valaki másnak. (Valószínűleg ilyenről van szó.) Esetleg a börtönévek alatt ha vallana a gyilkosra, kaphatna pluszban (nem beszámítva) azért, mert félrevezette a hatóságokat. Mi lenne mondjuk 12 év fegyházzal ? + mondjuk 3 börtönben. 5 év közügyektől eltiltás a végén ? Ez szerintem kb. fajsúlyos lehetne.”
 • 17. lisa01 2012. október 08. 20:56
  „Esetleg nagytiszteletű Parlamenti politikusokból alakulhatna egy vizsgálóbizottság, amelyik az ASA szeméttelepét átkutatná, ráérnének 2014-ig.”
 • 16. lisa01 2012. október 08. 20:41
  „Mi a tapasztalat? Mielőtt megtennéd, kereszteld át magad Henriettnek, utána böcsülettel, tényfeltáróan, köntörfalazás nélkül valld be, tuti, hogy megúszod. A kívánalmaknak megfelelő benzinmennyiséget, pedig az 5. hozzászólótól lehet megkapni.”
 • 15. Nyomozo 2012. október 08. 18:14
  „Henriett még kártérítést is fog kapni.”
 • 14. Queenmargareth 2012. október 08. 16:59
  „10. Qllancs 2012.10.08. 14:41 szóval:Hercule Poirot, belga:)”
 • 13. Queenmargareth 2012. október 08. 16:40
  „már azért 6 év vár, ha valakit megfenyegetsz és rögzítésre kerül, hogyan nyírod ki... a csaj vagy a barátja nagyon ügyes.”
 • 12. Qllancs 2012. október 08. 16:10
  „"A bíróságok --csak jogot szolgáltatnak és NEM IGAZSÁGOT "”
 • 11. lukrecia 2012. október 08. 15:09
  „Mibol is kellene eloszor is kiindulni? A Magyar igazsagszolgaltatasbol, mely mindennek nevezheto csak igazsagnak nem. Barmit ellehet erni, nagyon komoly es nagyon enyhe iteleteket is, attol fugg merrrol fuj a szel.
  Na es a szegedi korrupt biro nak hogyan alakul a sorsa??? Legalabb akkora tarsadalmi igeny lenne errol is tudni mint Henriett szabadon engedeserol.
  Csak azt tudnam , akkor a kezilabdazo gyilkosa iiiiiii , miert kaphattak 18 evet.???”
 • 10. Qllancs 2012. október 08. 14:41
  „Hol az eltünt 62 éves férj ???? elvitték az ufók ??? ha nem találják sehol ??? már halott. nem keresi a volt családja ??
  Ez hihetetlen az egész ! jó ügyvéd ! sok-sok pénz és tisztára mossák a gyilkost ! Vajon a fater miért lett öngyilkos ?? inditék ?? v. csak úgy ?? oka volt nyilván !!!
  Az egész olyan értelmetlen, nem életszerű !
  Gondolom nem fog fellebbezni a nő ?
  007 ügynök ! v. Poarot kinyomozhatná !”
 • 9. deszkás 2012. október 08. 12:42
  „ACHILLEUS! KLJ! Igazatok van! Valamit nagyon elbaltázhattak ebben az ügyben. ( pl a halál beállta és a helyszínelés között mennyi idő telt el? Nem volt vádalku? ...) Ne irattározzák-lesz még itt folytatás.”
 • 8. Emberségetavilágnak 2012. október 08. 12:23
  „Minden lehetséges.
  2 liter benzinnel?
  Jó, jó, de hányszor?!
  Ki a keresztapja?”
 • 7. achilleus 2012. október 08. 11:02
  „6. klj-54 2012.10.08. 09:45
  Számomra is. Az eljárásban azt tartom a legmegdöbbentőbbnek, hogy egy minden valószínűség szerint emberölés áldozatául esett ember élete ennyit ér a magyar igazságszolgáltatásnak. Miközben nagyjából lehatárolható az elkövetők köre, célzás is van arra, hogy esetleg valakit véd a gyanúsított, (nem nehéz kitalálni, hogy kit elég ránézni a gyilkosság vallomásban bevallott időpontjára és a gyermek születési dátumára), de mégsem tesznek meg mindent az eset körülményeinek tisztázására, szerintem ez az, ami megengedhetetlen. Egyben felhívás keringőre: ha el tudod tüntetni a hullát és a bizonyítékokat, ha adsz egy hihető, de nem bizonyítható vallomást, van egy jó ügyvéded, akkor megúszhatod az esetet. Ennek az ügynek a társadalmi üzenete elképesztő következményeket hordoz magában.”
 • 6. klj-54 2012. október 08. 09:45
  „Számomra hiteltelen a sztori!
  Ugyanis ha Kamu Rolandot a volt barátnője nagynénije koholt vádak alapján képes bevarrni akkor egy gyilkost nem illene szabadlábra engedni.
  Vagy az én jogérzetem kergült volna meg?”
 • 5. Nyomozo 2012. október 08. 09:21
  „Kettő liter benzintöl nem ég el egy test. A benzin elégett volna a test meg csak megperzselődik.”
 • 4. zero 2012. október 08. 09:01
  „Míg a krematóriumokban 670-800 fokon 50-80 perc alatt esik szét hamuvá a test. Ez egy kicsit elgondolkoztató .”
 • 3. info 2012. október 08. 08:05
  „Poirot majd kinyomozza.”
 • 2. info 2012. október 08. 08:03
  „és boldogan élnek míg meg nem halnak....”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Famészárlás Hódmezővásárhelyen

Ittasan törte ketté a fákat: miután megtudta, hogy a rendőrök a nyomában vannak, feladta magát. Tovább olvasom