Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Hernádi Gyula: Egyoldalú a vtv

Egyoldalú műsorpolitikával, uszítással vádolja Hernádi Gyula a városi televíziót. A vásárhelyi szocialista frakcióvezető elmondta: bojkottálják a tévét, nem adnak nyilatkozatot és a párt sajtótájékoztatóira sem hívják meg a médiumot. A politikus tervezi, hogy bejelentést tesz az ORTT-nél. A városi televízió vezetője nem kívánt az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.
Hernádi Gyula szerint aki baloldali, arról hamis képet fest a városi tévé. Fotó: Tésik Attila
A napokban lapunk hasábjain tett nyilatkozatot Hernádi Gyula, az MSZP hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője, amelyben egyoldalú műsorközléssel, műsorpolitikával, sőt uszító hangvételű adások sugárzásával vádolta a városi televíziót. A politikus elmondta: felvetésére nem reagált a médium, így azt tervezi, hogy bejelentést tesz a méltánytalanságok ügyében az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT).

– Tavaly, a kampány évében a közéleti témájú műsorok közt mindössze egyszer szerepeltem a vásárhelyi televízióban, míg politikai riválisom legkevesebb ötvenszer. Állítom, hogy az országos jelentőségű politikai eseményeket egyoldalúan kommunikálják, és több műsor, többek között a nap kérdése is szerintem egyértelműen uszító jellegű. Persze ez nem csupán a személyemet, vagy az MSZP-t érinti, hanem tapasztalataink szerint minden olyan pártot és szervezetet, amely nem jobboldali – summázta a frakcióvezető.

Ezért a képviselőcsoport bojkottot határozott el: amíg érezhető változást nem tapasztalnak, egyáltalán nem kívánnak szerepelni a televízióban, emellett a párt sajtótájékoztatóira sem hívják meg a tévét. Hernádi elmondta: már korábban is tenni kívántak a szerintük tarthatatlan helyzet ellen, a televízió felügyelőbizottságába is delegáltak MSZP-s tagokat, ám a testületet azóta nem hívták össze.

– Elfogadható változást az jelentene, ha a mindennapi közéleti események kapcsán fele-fele arányban jelenne meg a jobb- és a baloldal, és elvárásunk, hogy a politikai hírközlés mindig legyen korrekt, objektív. Remélem, mihamarabb egyeztetni tudunk ebben a témában. Érdekesnek tartom továbbá megjegyezni: a televízió részére a csütörtökön elfogadott költségvetés 32 millió forintnyi közpénzt különített el – fűzte hozzá a frakcióvezető.

A témával kapcsolatban megkerestük Arany-Tóth Attilát, a Hódmezővásárhelyi Városi Televízió igazgatóját, aki azt mondta: nem kíván reagálni Hernádi Gyula felvetéseire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lottólázban ég Vásárhely

Alaposan megmozgatta a vásárhelyiek fantáziáját az ötös- és a hatoslottó telitalálatos szelvényével… Tovább olvasom