Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Hétfő óta újra dolgoznak a mindszenti strandon

Mindszent - A mindszenti tiszai strandra hétfőn felvonultak a helyi Kovács Gépszer Kft. gépei, és a fakitermeléssel megkezdték, pontosabban folytatták a terület rekonstrukcióját.
A mindszenti tiszai strand még most is holdbéli táj képét mutatja. De tegnap reggel már megjelentek a Kovács Gépszer gépei, folytatódnak azok a rekonstrukciós munkák, amelyeket tavaly az Eurotitán II. Kft. kezdett el. Amint arról többször írtunk, ez a kft. a megadott határidőig nem látott hozzá a munkához, így az önkormányzat új vállalkozóval szerződött.

A szakhatósági előírások értelmében először a tizenkét part közeli, öreg fát vágják ki, ezeket a helyi önkormányzat harminchárom új ültetésével pótolja. A vízhez vezető lépcső bontása után a földmunkák a tervek szerint szerdán indulhatnak – mondta el Kovács László, a Kovács Gépszer Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. Hétfőn az egyik „halálraítélt" fán védett madarakra és fészkükre leltek, így ideiglenesen leálltak a masinák, a munka csak biztonságba helyezésük után, valószínűleg ma délelőtt folytatódhat. Homokkitermelés is lesz: a déli oldalról „bányásznak ki" és viszik át az északira, feltölteni az ottani részt.

A mindszenti Kovács Gépszer Kft. hétfőn felvonult a tiszai strand területére. Fotó: Tésik Attila
A mindszenti Kovács Gépszer Kft. hétfőn felvonult a tiszai strand területére.
Fotó: Tésik Attila

– Olvastam, hogy mától folytatják a rekonstrukciót, kijöttem kíváncsiskodni. Örülök, hogy végre elkezdték, biztos más jellegű lesz a part, mint korábban volt – vélekedett Papp Beáta, aki öt évig büfézett a fürdőn. Természetesen még kaotikus állapotok uralkodnak a területen, amelyet a munkálatok, a balesetveszély miatt lezártak. A helyiek bizakodóak, bár kritikusak is.

– Már az is hiba volt, hogy tavaly megbolygatták a partot, és elkezdték átalakítani – mondta kerékpárjára támaszkodva Balogh Ferenc. – Akad olyan rész, ahonnan annyi homokot elhordtak, hogy csak az agyag maradt, azon nem lehet napozni, kényelmesen pihenni, feküdni. Remélem, rendbe hozzák.

– Ha már elkezdték, nem lett volna szabad leállítani a munkát – tette hozzá Horváth Imre –, már régen kész lenne, és jöhetnénk fürödni, horgászni. Szinte naponta jártam ki, és többször eszembe jutott: ha egy bomba becsapódna, rendet csinálna ebben a káoszban. Jó, hogy újra dolgoznak, mert imádom ezt a helyet.

Homokkal fizettek

A vásárhelyi Eurotitán II. Kft. és a mindszenti önkormányzat barterszerződése értelmében a kitermelt homok, fövenyes, hordalékos rész volt cége fizetsége – – tudtuk meg Solti Viktor tulajdonostól, ügyvezetőtől. – Ez a tavasz és az ősz folyamán 3 ezer köbmétert tett ki. Ebből a mennyiségből több helyre is szállított az Eurotitán II. Kft., de a legtöbbet, mintegy 2 ezer köbméternyit a barattyosi kerékpárút építéséhez.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Aureliano_Buendia 2008. június 15. 15:55
  „Solti úr!
  Amennyiben ténylegesen akkora vagyonnal rendelkezik hogy itt mindenkit "megvesz kilóra", akkor
  - ugyan miért nem fizeti ki a számlát a Móra múzeumnak évek óta?
  - ugyan miért nem fizeti ki a strand rehabilitációját mellényzsebből?
  Na és mi is történt pontosan annál a Szentes-Hmvhely bicikliút kivitelezésénél?
  De eggyáltalán miért is van ennyi kétes és peres ügye?
  Tudom én, mindenki hibás..., de azért el kéne gondolkodni, lehet ön is hibázott.
  Másrészt: egy dolog a pénz de nem minden, inteligens ember nem ír ilyeneket mint ön. A szerbekkel való fenyegetőzés inkább balkáni mint európai gondolkodásra vall. legjobb lenne ha nem is nyilatkozna ha csak ezt és így tud.
  névtelen maradok mert félek a bosszújától s ezt be is vallom.”
 • 26. a volt galiba 2008. június 14. 14:56
  „Dózer34 !
  Visszajöttem.Nem azért voltam távol,mert tőled megijedtem!
  Nem tudom miért,de az én megszólalásaim váltják ki belőled az intelligens szólamokat.Csak van valami haszna ennek a fórumozásnak,mert legalább megismertük a személyiségedet !
  Rettentően bosszant téged,hogy nem alázkodott meg előtted az önkormányzat,nem tudod meghajlásra bírni az embereket,mással végeztetik el a munkát.Szerinted ott az erő, erkölcs, ahol a pénz !
  Az önkormányzatot és felelős vezetőit,legalább annyira ,v.még jobban elmarasztalom,mint téged.Ők legalább annyira megkapják már is a lakosságtól a magukét,mint te.A választáskor biztos meg fog teremni az eredménye.Többre mégy ha nyogodtabb vagy,ez a modor csak rosszat tesz neked,mert ezt a forumot sokan olvassák.Nem mutatkozom be,bárhogy szeretnéd.”
 • 25. Dózer34 2008. június 12. 20:06
  „Lizának:
  Szerintem több dologban is tévedsz.
  1. Miért veszett volna el végleg a strand? Időről időre bepakolja a Tisza homokkal. Most rekonstrukció és átalakítás folyik. Lehet kifogásolni, belekötni, de alapvetően nem akart itt rosszat az elképzelő.
  2. Én egyszer sem (!) kezdtem a sértegetést, csak nem tűrtem. Minden reakcióm válasz, ha visszaolvasod őket, megállapíthatod magad is. Miért kellene némán tűrni a személyeskedéseket? Na, az tényleg nem én lennék.
  Az meg egy külön dolog, hogy meddig volt képes elfajulni ez az egész történet. Szerintem tényleg jó lesz az új part - még ha nem is fértünk össze a végére. Kár, hogy egy csomó fölösleges pénz, energia, idő ment pocsékba politikai acsarkodás miatt.”
 • 24. liza 2008. június 12. 14:38
  „Dózer 34!
  Sértésnek vetted,hogy szerénységgel illettek?
  Nem volt szándékomban,hogy sértegesselek,sem most,sem máskor.Csupán a véleményemet mondtam el.Sajnálom,ha Neked ez nem tetszik.Bocsánatot azért mégsem fogok kérni Tőled.
  Egyébként,ha valaki Neked odamondogat,azonnal fenyegetőzöl,anyázol,a diszkrétebb hozzászólást gyengének minősíted.Mindenki tudja,hogy nem Te vagy egyedül a vétkes a strandi ügyben,de mivel csak Te írogatsz,Neked esik mindenki.Csak egy kevés toleranciát kérek Tőled,hiszen Te is beláthatod ,hogy egyetlen szép és jó dolog volt Mindszenten,ami a Te segítségeddel végleg elveszett.”
 • 23. Dózer34 2008. június 12. 13:16
  „Kedves Liza!
  Hát ez elég gyönge visszaszólás volt...
  A hosszan tartó viták vagy sértegetésben, vagy pedig nyelvtani hibák elemzésébe fulladnak. Esetedben az elsőt érzem kiteljesedni.”
 • 22. liza 2008. június 12. 12:30
  „Dózer 34!
  Úgy látom,hogy fő erényeid között a szerénység első helyen áll!”
 • 21. Dózer34 2008. június 12. 09:20
  „Falatka: Tudom hogy ha kihozzák belőlem, arrogáns alak tudok lenni. Ez az ügy (és hozzád hasonló fórumcsorda) kihozza, kihozta belőlem. Bla-bla-bla: ugyanaz a nóta fél éve.
  Csak a közvetlenül érintettek ismerik a pontos részleteket, minden nyilatkozat csak maszatolás (valahol az enyém is). Vastagon sz@rik most már minden érintett az ügyre, púp a hátukon - kivéve talán Zsótért, aki folyamatosan szüreteli gennyessége hajtásait politikai munícióként. A testület másik fele meg mérte fel a helyzet súlyosságát, és egy fillér, valamint komoly tárgyalási pozíciók hiányában megpróbálták rám erőszakolni az új helyzetben az akaratukat. Hogy őszinte legyek: totál amatőr az egész társaság, még ha kezdetben tényleg jót akartak. (tudom: már megint nagypofájú vagyok.)
  Az egyszerű polgár meg először is ostoba, ha a a hozzászólásaimból nem szűri le intellektusom mértékét. Másodszor is: előbbi kommentem csak reakció volt, nem én kezdtem a fenyegetést. Figyelem: ki is kettőnk közül itt a retardált???
  Liza: tényleg nem biztos, de megint nagyképű leszek: nekem adott a jóisten eleget mindkettőből. Szerintem ezt Te is pontosan érzed..”
 • 20. egyszeru polgar 2008. június 12. 08:25
  „Emberek! Fizikai fenyegetozes csak az egyebkent tehetetlen, nem tul intelligens ember szajat vagy tollat gyagyja el.”
 • 19. falatkaigazság 2008. június 12. 07:44
  „Dózerke! Végre kimutattad a fogad fehérjét milyen ember is vagy valójában. Jó lenne, ha a saját lehetőségeidet latolgatnád! Járj a vásárhelyi strandra a kis családoddal együtt, ott talán nem süti a kislányod fenekét a hinta!!! De Mindszentre ne gyere! Innentől kezdve bármit nyilatkozhatsz, írhatsz, egy gerinctelen, nagypofájú alak vagy.”
 • 18. liza 2008. június 12. 06:12
  „Dózer!
  Van egy mondás,amit te bizonyára nem ismersz,elmondom neked,CSAK NEKED:
  Akinek pénze van,nem biztos,hogy esze is van.
  Galiba! most olvasd el a Promenadot!Alig gyomorforgató az alpolgármester szövege.”
 • 17. Dózer34 2008. június 11. 21:22
  „Te bátor volt Galiba!
  Csak a sötétből mersz megugatni és megfenyegetni engem. De játsszuk le gondolatban a lehetőségeket.
  1. Találkozunk a parton, és te kussolsz, mert egy gyáva szar alak vagy. (én teljesen nyílt sisakkal fórumozok, te még utalást sem teszel a kilétedre)
  2. Belémkötsz, én meg leverlek, mint vak a poharat, és még föl is jelentelek.
  3. Belémkötsz és leversz, én följelentelek, aztán veszek szerb veterán izmokat, akokkel kihúzatom a nyomorult beledet, és nem mersz kilépni az utcára sem, mert én megengedhetem magamnak, van rá keretem, hidd el. Mindig biztonságos helyre kell parkolnod, és nem nyugodhatsz, míg revansot nem vettem rajtad.
  Fenyegesd a jó édes anyukádat, te moslék..”
 • 16. egyszeru polgar 2008. június 11. 09:30
  „Kedves kivulallo. Nem tudom mire es kire vonatkozik ez a megallapitas, de ha elejetol vegigolvassa a ket korabbi cikk hozzaszolasait, talan vilagosabb kicsit a kep. Ebben aszerencsetlen helyzetben mind a ket oldal hibat kovetett el. A beruhazo, mivel nem merte fel kelloen a munka folyamatat kezdestol a vegeig. A vallalkozo ugyanezekben a kerdesekben, mivel a vallalaskor nagyon tisztaba volt az adott feltetelekkel es sajat lehetosegeivel. Hogy ki mennyire vonhato felelossegre, az becsulet dolga: Ki mit akar es tud atharitani a masik felre. Felek, hogy az ugy gennyessese miatt nem a ket fel, hanem a varos lakoi es a varos koltsegvetese huzza a rovidebbet.”
 • 15. Zutyó 2008. június 11. 07:28
  „4. hozzászólás Dongó 2008.06.10 12:09!

  Talán azért kell félni inkább, mert ilyen emberek vannak: 9. hozzászólás falatkaigazság 2008.06.10 13:56. Nemde?”
 • 14. Kívülálló 2008. június 10. 22:03
  „De okos lett itt mindenki hirtelen!
  Így kéne, meg úgy kéne....Lövése nincs itt senkinek az ok-okozati mechanizmusokról.
  Az önkori egyik fele nem volt körültekintő, magyarán elb@szta. A másik, zsótéros fele ezt kihasználta, feljelentett mindenkit pl. saját magát is. A hatóságok ezért többször, mindenkit megb@sztak: Önkorit, vállalkozót. És minden mindszenti polgárral kib@sztak az események, mert még csak most fejezik be a munkát. Azzal, hogy nem hajoltak be az eredeti vállalkozónak, megint egy csomó pénzt elb@sztak, hiszen egy új vállalkozót bíztak meg, JÓ pénzért. Semmi nem számít (most sem). Bűnbaknak ott a válalkozó, a zsótéristák, a szabó-hevesisták: kinek - kinek kedve szerint. A partügy csak kellék a sz@rdobáláshoz.
  Már csak azt szeretném egyszer látni hogy az egész testület, polgármesterestül, jegyzőstül RÁB@SZIK....”
 • 13. egyszeru polgar 2008. június 10. 17:22
  „Tisztelt CSALODOTT mindszenti polgarok. Sajnos a hiba magjat az elejen ultettek el, ami szepen hozza uj es ujabb hajtasait.Valaki mar az alabbiakban jelezte, a Polgarmesteri Hivatal epitesi osztalya /talan nem igy hivjak lehet/ meglehetosen szigoru a magan jellegu epitesek eseten. Ezt jol teszi. A baj csak az, hogy a sajatmaga altal elrendelt munkaknal is hasonlo keppen kell eljarni. Minden beruhazasnal elozetesen ki kell kerni az erintett szakhatosagok velemenyet es engedelyet.Azok nelkul, ongyilkossag barmit is elkezdeni, ime a pelda. Miutan igen jelentos mennyisegu es minosegi beruhazasok allnak a kovetkezo evek terveiben, feltetlenul kell egy szakember , aki megfelelo szaktudassal es tapasztalattal rendelkezik es kepes koordinalni a folyamatban resztvevo elemeket. Itt a szakhatosagokra, tervezokre, kivitelezokre gondolok.”
 • 12. Lemba 2008. június 10. 15:34
  „Valahogyan szeretnem felvenni veled a kapcsolatot.”
 • 11. a volt galiba 2008. június 10. 15:11
  „Vajon,miért nem a saját bányahomokját hordta Solti ?
  Vásárhelyre kellett a kerékpárút alá! Még ő szidja a politikát !”
 • 10. a volt galiba 2008. június 10. 14:49
  „Horváth Imre:Nagyot mondott"ha nem állítják le,régen kész lenne "
  Ő csak tudja,még most is hordanák,a partból nem lenne semmi. Így is már a víz alól szedte az ő általa / Solti / nevezett, fövenyes hordalékot.Kb.már a gátnál,és a Tisza fenekén kotorna.
  Nem tudom ez a Horváth látta-e a novemberi partot?
  Rengeteg homokot elvitt.Mikor pótolja be a folyó?Soha ne lépjen a strandunkra Solti !!!Hordja az ő bányáját!”
 • 9. falatkaigazság 2008. június 10. 13:56
  „Kedves Dózer Úr! Úgy gondolom, a következő mondatot jó néhány mindszenti polgár nevében fogalmazom meg:
  Jobban teszi, ha a mindszenti strandra nem látogat le soha többé, a saját érdekében...!”
 • 8. liza 2008. június 10. 13:49
  „Ha a szükséges engedéjek megvannak,egy madárfészek miatt áll a munka??Most várni kell,amíg kirepülnek a fiókák? Ez már egyenesen röhej,ami itt van. Ha jön egy szélvihar,és madarastól kidönti a fát,netán valaki megsérül,ki lesz a felelős ???
  Jó a cikk végén Solti nyilatkozata,miszerint fizettségül kapta a homokot. Ez rendben is volna,de hol az elvégzett munka??
  Galiba! Köszi a tegnapi infót.”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség tudja, kik rongálhattak Mártélyon

Mártély - Saját zsebből ajánlott fel tízezer forintot a mártélyi Tót Mihály, hogy mihamarabb kézre… Tovább olvasom