Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Hétfőn bezár az Anno vendéglő

Hódmezővásárhely - A Vásárhely határában álló Anno vendéglő 17 hónap után hétfőn újra bezár. Felmérai Szilárd üzletvezető indoklása szerint harmadára-negyedére csökkent a forgalmuk a 47-es főút szélesítése miatt. Egyelőre nem tudni, mikor nyit ki újra az étterem.
– A történet még tavaly tavasszal kezdődött, az útépítéssel kapcsolatos előzetes munkák, a vezetékek fektetése miatt akkor dúrták fel a parkolónkat – mondta Felmérai Szilárd, a Vásárhely határában álló Anno üzletvezetője. – A terület, amelyen dolgoztak a nehéz munkagépek, részben a mi tulajdonunk, részben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-é, és nem állították tökéletesen helyre. Mi még 2007 nyarán úgy alakítottuk ki kohósalakkal, zúzottkővel, hogy esős időben is megfeleljen a célnak, az autóval, busszal érkezők kulturált körülményeket találjanak. Ám amikor esett, tócsákban állt a víz, a legtöbben, amikor meglátták, ki sem szálltak kocsijukból, sártengeren át vezetett az út az épületbe. Kezdték az Annót gumicsizmás helynek nevezni, mert csapadékos időben csakis így lehetett baj nélkül megközelíteni.

A problémát jelezték a kivitelezőnek, de írásbeli panasszal nem éltek. Közben a vendégek fokozatosan elmaradtak, a forgalom harmadára-negyedére csökkent, a vendéglő nem hozta az üzleti elvárásokat, folyamatosan veszteséget termelt. Ezért úgy döntöttek az Anno vezetői, hogy május 4-étől, hétfőtől bezárják a vendéglőt.

A vendégek elmaradtak, a forgalom a töredékére csökkent. Fotó: Jacob Gábor
A vendégek elmaradtak, a forgalom a töredékére csökkent.
Fotó: Jacob Gábor

– Az újraindításhoz az eddigi jelentős veszteség miatt ismételt tőkeinjekcióra lenne szükség. Ennek a fedezetét azonban még nem látjuk – mondta az üzletvezető, aki még nem tudja, mikor nyitnak ki újra.

Érdeklődésünkre a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, Fazakas Orsolya elmondta: a kivitelező Mota-Engil Zrt. mostanában azon a területen, az útnak az éttermi oldalán egyáltalán nem dolgozott. Amennyiben korábban történt olyasmi, ami a vendéglőnek kárt okozott, azt írásban juttassák el a NIF Zrt.-hez, kivizsgálják az ügyet.

Étteremtörténet

Az Anno a múlt század 20-as éveiben gyümölcscsomagolóként kezdte pályafutását, majd tanyai iskolává alakították át az épületet. A hatvanas években azonban bezárták a tanyai sulikat – a kishomokit is –, ezt követően lett vendéglő. Az étteremben 2005 őszén tűz ütött ki, mely elemésztette a belső tér egy részét, ekkor még Köves Attilának és nejének a tulajdonában állt a vendéglő. Tőlük egy olyan vállalkozói csoport vette meg, amelynek Szegeden és Makón is vannak vendéglői, felújították, átalakították a létesítményt, ami 2007 december közepén újra megnyitotta kapuit.

Olvasóink írták

 • 7. cikicakk55 2009. május 04. 17:00
  „Nem a forgalom, hanem a drága árak, az étel mennyisége és minősége az ok.Ne sajnáltassa már a tulaj magát, főleg ne kenje másra a saját pénzsóvárságát.”
 • 6. csutka 2009. május 03. 15:48
  „Xanadu!
  Mindent leírtál amit Én szerettem volna.Mi ugyanígy jártunk.”
 • 5. trixi11 2009. május 03. 15:17
  „Norman_Bates
  "tipikus vásárhelyi üzletpolitika"
  Úgy tudom, egy makói vállalkozás üzemeltette az Anno-t!”
 • 4. Norman_Bates 2009. május 03. 11:33
  „Szegény tulajnak csak most tűnik fel , hogy senki nem akar disznóólba parkolni, jóhogy dagonya van, ha esik az eső.
  Ott kezdődik egy vendéglő, hogy minőségi parkoló! Meg lehet nézni etallonként az 53 út kecsó határába milyen csárdák vannak, pedig ott se kisebb a forgalom mint a 47-esen.
  Nem hinné, hogy az útjavítás az ok, inkább a tipikus vásárhelyi üzletpolitika”
 • 3. xanadu 2009. május 03. 11:28
  „"Zöld Erdő" korában (a 90-es években) heti rendszerességgel jártunk ki vacsorázni, néha hétvégeken ebédelni is. Megfizethető áron bőséges, igazán finom adagokat kaptunk, udvarias, gyors kiszolgálás mellett. Az Anno-ba nem sokkal nyitás után egyszer kimentünk, legközelebb már csak az algyői halászcsárdánál álltunk meg...”
 • 2. NTK 2009. május 02. 21:51
  „Amióta újból megnyílt, sohasem láttam 5-6 autónál többet a parkolóban. Pedig szebb időket is megélt ez a vendéglő ...”
 • 1. trixi11 2009. május 02. 20:54
  „Na ne fogjuk már csak az útépítésre! A nyitáshoz képest nagyon sokat romlott az ételek minősége, a mennyiségről nem is beszélve!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutasnak Hartung és Piroska lehet a jövője

Székkutas - Székkutason szobrot állítanak a településhez kötődő német írónak, Hugo Hartungnak. A… Tovább olvasom