Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Hétfőn nyit a főposta Vásárhelyen

Hétfőre visszaköltözik az eredeti helyére a vásárhelyi főposta. Az épület átalakítása, felújítása több mint egy éven át tartott, ezalatt az Alföldi Galériában fogadták az ügyfeleket. Holnapután már az új ügyfélhívó rendszer segítségével adhatják fel leveleiket, vagy fizethetik be pénzüket a vásárhelyiek.
Fogjuk meg és vigyük! A régihez képest jelentősen megnőtt a főposta ügyféltere. Fotó: Tésik Attila
Hétfő reggel 8 órakor nyitja meg kapuit a felújított főposta Vásárhelyen. A több mint 540 millió forintos beruházás nyomán egy valóban korszerű létesítményben várják majd az ügyfeleket. A költözés miatt tegnap nagy volt a sürgés-forgás a bírósággal szemközti épületben, ahol a főposta vezetője, Dobalovszkiné Sipos Katica vezetett körbe bennünket.

– Az egyik legnagyobb változás, hogy már nem három, hanem csak egy bejáraton lehet bejutni a felújított épületbe – magyarázta. Megnövelték az ügyfélteret, de eltűntek a hagyományos üvegablakok, és ügyfélhívó rendszert alakítottak ki.

Ezzel kapcsolatban tíz nagy csoportra osztották a postai tevékenységeket. Különválasztották a levélpostai küldemények feladását, kézbesítését, az EMS gyorspostai szolgáltatást, az utalvány befizetését, kifizetését, a csomagfeladást, a kézbesítést, az értékcikkeladást, a kincstári takarékforgalmi szolgáltatást, a befektetési, a biztosítási ügyleteket, valamint a főpénztári ki- és befizetéseket.

– Egyedül a postai shopban – ahol az újságokat, a lottót, a sorsjegyeket árulják – nem kell használni a ügyfélhívó rendszert. Az ügyintézéssel kilenc postai dolgozó foglalkozik majd – tudtuk meg Dobalovszkinétól, aki reméli: a vásárhelyiek elégedettek lesznek a felújított épülettel és a megújult szolgáltatással.

A költözést egyébként a hét végén is folytatják a posta munkatársai, de ez nem befolyásolja a mai, vagyis az utolsó galériabeli nyitvatartási napot. Ezen a helyen egyébként több mint egy évig állomásozott ideiglenesen a főposta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen több a német, mint a roma

Vásárhelyen eddig 17 választó regisztráltatta magát cigányként: szombatig harminc kellene ahhoz,… Tovább olvasom